Σάββατο, 03 Οκτώβριος 2020 11:17

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Σπουδαία ματς σε Γαργαλιάνους και Κορώνη, εκτός έδρας ΑΟΚ και Εράνη

Γράφτηκε από τον

 

Σε Γαργαλιάνους και Κορώνη θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο τα σημαντικότερα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής στην Α’ τοπική.

Ο Τέλλος Αγρας που έχει ξεκινήσει με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς θα υποδεχθεί την δυνατή Α.Ε. Μάνης, ενώ ο Ακρίτας Κορώνης θα κοντραριστεί με την Μεθώνη σε ένα κλασικό ντέρμπι.
Ο Απόλλωνας Καλαμάτας που οδηγεί την κούρσα μαζί με τον Αγρα θα φιλοξενήσει στο Ασπρόχωμα τον Ολυμπιακό Ανάληψης, ενώ η Κυπαρισσία δοκιμάζεται στον Κάμπο απέναντι στην σκληροτράχηλη Αβία.

Δύο παιχνίδια σήμερα

Σήμερα Σάββατο στο πρόγραμμα υπάρχουν δύο παιχνίδια σε γήπεδο Ασπροχώματος και γήπεδο “Μεσσηνιακού”.
Στο Ασπρόχωμα ο Απόλλωνας που έχει βάλει και φέτος ψηλά τον πήχη υποδέχεται τον Ολυμπιακό Ανάληψης με μοναδικό στόχο τη νίκη και το “3 στα 3”. Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου είναι το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης και καλείται να το δείξει στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός μάχης είναι ο Παναγάκης και αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κοτσιλιέρη και Λαγωνικάκου.
Ο Ολυμπιακός Ανάληψης έκανε σεφτέ στις νίκες το προηγούμενο Σάββατο κόντρα στον Εθνικό Μελιγαλά και θα παίξει απέναντι στον Απόλλωνα για να διεκδικήσει τις πιθανότητες του για ένα καλό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή θα παίξει με αμυντική τακτική και θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα την καλαματιανή ομάδα.
Στο άλλο ματς της ημέρας ο Πανθουριακός κοντράρεται με τη Χώρα.

Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά το πρωτάθλημα, αγνοεί τη νίκη και μετρά μόλις ένα βαθμό σε δύο αγωνιστικές.
Ως εκ τούτου η κατάκτηση της νίκης είναι επιβεβλημένη μιας και οι στόχοι του Πανθουριακού και φέτος είναι πρωταγωνιστικοί.
Από την άλλη η Χώρα είχε μεσοβδόμαδα αλλαγή προπονητή, με τον Λυκούργο Ανδρώνη να αποτελεί παρελθόν και τον Κώστα Στυλιανόπουλο να παίρνει τη θέση του. Πάντως το πιθανότερο είναι ο 48χρονος τεχνικός να μην κάτσει σήμερα στον πάγκο του Παπαφλέσσα και να πιάσει δουλεία από τη Δευτέρα.
Η ομάδα της Χώρας έχει ξεκινήσει με δύο ήττες τη σεζόν και σήμερα έχει δύσκολο έργο απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα, όπως ο Πανθουριακός.

Ντέρμπι σε Κορώνη και Γαργαλιάνους

Την Κυριακή θα διεξαχθούν έξι παιχνίδια, με το ντέρμπι Κορώνη – Μεθώνη  να δεσπόζει.
Ο Ακρίτας έχασε με το βαρύ 3-0 στον Κάμπο από την Μάνη την περασμένη αγωνιστική και θέλει να βγάλει αντίδραση και να πάρει το τρίποντο και για βαθμολογικούς λόγους και για λόγους γοήτρου.
Ο Σπύρος Τσίκινης λογικά θα έχει στη διάθεση του τους Μουτζούρη και Τσάνι, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γεωργιόπουλου.
Η Μεθώνη προέρχεται από τη σπουδαία νίκη επί του Πανθουριακού και θα πάει με ψυχολογία στην Κορώνη για να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα.
Ολοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Βασίλη Κοσυφολόγου.
Στους Γαργαλιάνους ο Τέλλος Αγρας με ανεβασμένη ψυχολογία θα φιλοξενήσει τη Μάνη και θα προσπαθήσει να διατηρήσει το αήττητο.
Ο Δημήτρης Λίτσας έχει σε μεγάλη εκτίμηση τη Μάνη και έχει προετοιμάσει τους παίκτες του για ένα ματς με μεγάλο βαθμό δυσκολίας.
Εκτός μάχης είναι ο Ταγκαλάκης που υπέστη ρήξη χιαστών, όμως ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο Κάππος.
Στον αντίποδα η Μάνη κέρδισε με το εμφατικό 3-0 την Κορώνη, δείχνοντας τι μπορεί να κάνει τη φετινή χρονιά. Στόχος για το συγκρότημα του Τάκη Δρούγα είναι η νίκη και θα παίξει με επιθετική φιλοσοφία για να την κατακτήσει.

Σε Κάμπο και Πεταλίδι δοκιμάζονται ΑΟΚ και Εράνη

Στον Κάμπο αναμετρώνται δύο ομάδες που έχουν κάνει το ρεπό τους στις δύο πρώτες αγωνιστικές, η Αβία και η Κυπαρισσία.
Η ομάδα του Διονύση Πουλή έβαλε δύσκολα στην πρεμιέρα στην Εράνη και απέσπασε ένα βαθμό και με την ίδια μαχητικότητα θα προσπαθήσει να το επαναλάβει απέναντι και στον ΑΟΚ.
Η ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου από την άλλη θα στοχεύσει στο πρώτο της διπλό μιας και θέλει να χτίσει ένα σερί νικών, αφού φετινός στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου. Το ματς θέλει προσοχή όμως γιατί η Αβία είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα, ενώ κανείς δεν ξεχνά πως πέρυσι είχαν χάσει στο συγκεκριμένο γήπεδο με 1-0...

Στο Πεταλίδι ο τοπικός Απόλλωνας αγωνίζεται με την Εράνη, έχοντας όμως σημαντικές απουσίες. Ο προπονητής Παντελής Μάλαμας δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Πανταζή και τους τραυματίες Γουδέλη και Σπάλα.

Παρόλα αυτά θα προσπαθήσει να πάρει βαθμό ή βαθμούς απέναντι στην Φιλιατρινή ομάδα.
Η Εράνη από τη μεριά της κέρδισε δύσκολα την περασμένη Κυριακή τον Τσικλητήρα Πύλου και στόχος της είναι να πάρει το πρώτο διπλό στο Πεταλίδι, μιας και στον Κάμπο δεν τα κατάφερε.
Ο Κώστας Λυμπερόπουλος θα έχει στη διάθεση του και τον Κώτσο που έλειπε με την Πύλο, ενώ ο έμπειρος Ντουγέργλου θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Κουμπαρούλη κάτω από τα γκολπόστ.

Αμφίρροπα ματς σε "Γ. Λουκαρέας" και Κυπαρισσία

Αμφίρροπο παιχνίδι θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής στο “Γ. Λουκαρέας” ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Εθνικό Μελιγαλά.
Οι δύο ομάδες προέρχονται από εκτός έδρας ήττες από Κυπαρισσία και Ολυμπιακός Ανάληψης αντίστοιχα και θα επιδιώξουν να επανέλθουν στις επιτυχίες.

Ο Γιώργος Αργυρόπουλος για τους γηπεδούχους δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κοστρίβα, Μπαρσελό και Τάφα, ενώ ο Πάνος Πολίμος του Εθνικού έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους και προσμένει βελτίωση σε όλους τους τομείς σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ανάληψη.
Τέλος, στην Κυπαρισσία μονομαχούν δύο ομάδες που έχουν κοινό στόχο, την παραμονή στην κατηγορία. Το Καλό Νερό ξεκίνησε το πρωτάθλημα με δύο ήττες, όμως και τα δύο ματς ήταν εκτός έδρας (σε Κορώνη και Γαργαλιάνους). Απέναντι στη Σπερχογεία έχει μοναδικό σκοπό τη νίκη για να κάνει σεφτέ και να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση.
Η Σπερχογεία από τη μεριά της έμεινε στο 1-1 με το Πεταλίδι και έχει δύο βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές. Οι “Ταύροι” του Σωτήρη Μπουραντώνη θα κοιτάξουν να μην χάσουν πρωτίστως στην Κυπαρισσία και αν μπορούν να πάρουν και το διπλό. Ο Ζέππος αποχώρησε από την ομάδα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπαζάνη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Σάββατο 3 Οκτωβρίου

Απόλλωνας Καλαμάτας – Ολυμπιακός Ανάληψης
Γήπεδο Ασπροχώματος
Ρέκκας, Γαϊτάνης, Τσίρμπας
Πανθουριακός – Χώρα
Γήπεδο Μεσσηνιακού
Κομπιλίρης, Τσουλάκος, Τσουκάλη

Κυριακή 4 Οκτωβρίου

Τέλλος Αγρας – Α.Ε. Μάνης
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Βανικιώτης
Καλό Νερό – Σπερχογεία
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Τσουλάκος, Ρηγοπούλου, Μπασιλάρης
Ακρίτας Κορώνης – Μεθώνη
Γήπεδο Κορώνης
Σκόρδος, Η. Μπουρίκας, Μιχαλόπουλος
Απόλλωνας Πεταλιδίου – Εράνη
Γήπεδο Πεταλιδίου
Καρβούνης, Τσοπανάκης, Σωτηρόπουλος
Α.Ε. Αβίας – Κυπαρισσία
Γήπεδο Κάμπου
Καυκάς, Κουρτέσης, Π. Νικολόπουλος
Ομόνοια – Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”
Πλακογιάννης, Μπαρδής, Σ. Τσαούση
Ρεπό: Τσικλητήρας Πύλου
*Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 4.30 μ.μ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 2 αγώνες)
1. Τέλλος Αγρας 6-1 6
-. Απόλλωνας Καλαμάτας 5-2 6
3. Α.Ε. Μάνης 5-2 4
-. Εράνη 2-1 4
5. Κυπαρισσία 3-0 3
-. Εθνικός Μελιγαλά 3-2 3
-. Μεθώνη 4-5 3
-. Ομόνοια 2-3 3
-. Ολυμπιακός Ανάληψης 1-2 3
-. Ακρίτας Κορώνης 3-5 3
11. Σπερχογεία 1-1 2
12. Α.Ε. Αβίας 1-1 1
-. Πανθουριακός 3-4 1
-. Τσικλητήρας Πύλου 0-1 1
-. Απόλλωνας Πεταλιδίου 2-4 1
16. Παπαφλέσσας Χώρας 1-4 0
-. Καλό Νερό 2-6 0
* Το ρεπό τους έχουν κάνει η Κυπαρισσία και η Α.Ε. Αβίας