Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2020 17:15

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 3-4: Γκολ και θέαμα στο “Γ’ Λουκαρέας” (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Εγινε της... ανατροπής χθες το απόγευμα στο δημοτικό γήπεδο “Γιώργος Λουκαρέας” όπου ο Εθνικός Μελιγαλά έφυγε με το τρίποντο κερδίζοντας με 4-3 την Ομόνοια!

Ενα παιχνίδι που κανείς δεν φανταζόταν ότι θα είχε αυτή την εξέλιξη στο σκορ, όπου αρχικά ο Εθνικός βρέθηκε στο πρώτο 45λεπτο να προηγείται 2-0. Η Ομόνοια, που δεν ήταν καλή στο πρώτο μέρος βγήκε στο β’ ημίχρονο διαφορετική και στα πρώτα 13 λεπτά κατόρθωσε να φέρει το ματς στα ίσια, με δύο γκολ του Ζακόλλι. Λίγα λεπτά μετά στο 59’ έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη για αντικανονικό μαρκάρισμα ο Δρογγίτης, που είχε περάσει στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Στη συνέχεια είχε δοκάρι με τον Ζακόλλι στο 66’ και στο 80’ κατόρθωσε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Στραβάκο. Μέχρι εκεί, αφού ο Εθνικός αντέδρασε στη συνέχεια και με δύο πέναλτι του Καρατζούλια, το πρώτο στην εκπνοή του αγώνα και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε την ανατροπή και έφυγε με μια μεγάλη νίκη από την Καλαμάτα.

Προβάδισμα με Δαλκαφούκη, Σαραντόπουλο

Στο 15’ ο Κανελλόπουλος κατάφερε να “κλέψει” την μπάλα και αμέσως έκανε τη μπαλιά πάσα στον Δαλκαφούκη, αυτός βγήκε μόνος απέναντι στον Τσούλο τον απέφυγε με ωραία κίνηση και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 0-1. Στο 45’ ο Δαλκαφούκης έκανε τη σέντρα στο β’ δοκάρι και ο Σαραντόπουλος με σουτ έστειλε την μπάλα στο ρίζα σχεδόν της κάθετης δοκού και στη συνέχεια στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 0-2.

Ισοφάρισε με δύο γκολ του Ζακόλι

Στο 45’ ο Ζακόλλι με σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 1-2. Στο 57’ σε σχεδόν ίδια φάση και πάλι ο Ζακόλλι και με τον ίδιο τρόπο έφερε το ματς στα ίσια κάνοντας το 2-2.

Αποβλήθηκε ο Δρογγίτης στο 59'

Στο 66’ ο Μπαρσελό έκανε τη σέντρα η μπάλα βρήκε σε κεφάλι αμυντικού πήρε ύψος και κατέληξε στον Ζακόλλι που προσπάθησε με γυριστό σουτ να σκοράρει για 3η φορά όμως η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Ανατροπή με Στραβάκο στο 80'

Στο 80’ από σέντρα του Κωστόπουλου ο Στραβάκος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστία του Αργυρόπουλου και έβαλε μπροστά στο σκορ την Ομόνοια κάνοντας το 3-2.

Στο 90’ ο Λάγιος μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια κέρδισε τις κόντρες από δύο αμυντικούς και πριν αποφύγει τον Διονυσόπουλο, αυτός στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Πλακογιάννης σφύριξε αμέσως το πέναλτι.

Με δύο πέναλτι στις καθυστερήσεις ο Καρατζούλιας το 3-4!

Ο Καρατζούλιας έστειλε την μπάλα στη αριστερή γωνία του Τσούλου, ο οποίος έπεσε δεξιά και ισοφάρισε σε 3-3. Στο 96’ ο Καράμπελας στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα από τον Σαούτη, τον κλώτσησε στο πόδι και αμέσως ο διαιτητής Πλακογιάννης σφύριξε την παράβαση και με τη σύμφωνη γνώμη του α’ βοηθού Μπαρδή, έδειξε το σημείο του πέναλτι μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.Η απόφαση δεν άλλαξε και ο Καρατζούλιας σχεδόν όπως και στο προηγούμενο πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 3-4.

Με τη λήξη του αγώνα, είχαμε μικρή ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, που προέκυψε από φραστικές επιθέσεις μετά το 3-2 της Ομόνοιας, αλλά και των τερμάτων του Εθνικού στα τελευταία λεπτά. Μάλιστα οι γηπεδούχοι τα έβαλαν με τον διαιτητής για την απόφαση του να δώσει τα δύο πέναλτι και ιδιαίτερα το δεύτερο, υποστηρίζοντας ότι το φάουλ ήταν έξω από την περιοχή και δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Επίσης έξω από το γήπεδο αρκετοί φίλοι της γηπεδούχου ομάδας τα είχαν με το διαιτητή και την ώρα που έφευγε για τα αποδυτήρια με τους βοηθούς του, εξέφρασαν έντονα τα παράπονα τους.

Η Ομόνοια ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, γιατί στο 59’ ο Δρογγίτης που είχε μπει αλλαγή πριν την έναρξη του β’ ημιχρόνου, υπέπεσε σε αντιαθλητικό μαρκάρισμα σε αντίπαλο του. Η πρώτη κίτρινη ήταν στο 49’ επίσης για τον ίδιο λόγο.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Τσούλος, Ντουράι (46’ Δρογγίτης), Σταυρόπουλος, Στραβάκος, Διονυσόπουλος (91’ Γιαννέλης), Καράμπελας, Κωστόπουλος, Ζακόλλι (91 Αβράμης), Μπαρσελό (81’ λ.τρ. Δημητρίου), Τζανετάκος (60’ Τάφα), Μπάλλας.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Αργυρόπουλος, Διακουμάκος, Α. Ρουμελιώτης (81’ Ράτσεφ), Μακρής, Φέστας, Καρατζούλιας, Σαραντόπουλος, Σαούτης, Δαλκαφούκης (56’ Ζύλφο), Λάγιος, Κανελλόπουλος (91’ Λ. Κλεφτόγιαννης).