Τρίτη, 06 Οκτώβριος 2020 18:42

Παναθηναϊκός: Ο λόγος που δεν έχει υπογράψει ακόμη με τη NOVA

Γράφτηκε από τον
Παναθηναϊκός: Ο λόγος που δεν έχει υπογράψει ακόμη με τη NOVA

Δεν υπάρχει κίνδυνος να "τσακίσει" το deal ανάμεσα σε Nova και Παναθηναϊκό, αλλά μέχρι τις υπογραφές υπάρχει ένα σημαντικό οικονομικό "αγκάθι" το οποίο πρέπει να βγει από τη μέση ή να διευθετηθεί με κάποιον τρόπο.

Η μετάδοση του προχθεσινού (Κυριακή 4/10) αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο ΟΑΚΑ έγινε εντέλει από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αν και μέχρι την ύστατη ώρα υπήρχε ανοικτό το ενδεχόμενο για παράλληλη «κάλυψη» κι από τη NOVA.

Η ουσία πάντως είναι πως, παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» έχουν ανακοινώσει από τις 22 Σεπτεμβρίου τη συμφωνία τους με το κανάλι της Κάντζας για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της περιόδου 2020/21, υπογραφές στη σύμβαση ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν έχουν πέσει ακόμα.

Όπως αναφέρουν εντούτοις οι πληροφορίες του Sport24.gr, δεν έχει «χαλάσει» κάτι σε σχέση με τα προ δύο εβδομάδων συμφωνηθέντα, ούτε υπάρχει κίνδυνος να «τσακίσει» το deal. Όμως μέχρι τις υπογραφές υπάρχει ένα σημαντικό, οικονομικό «αγκάθι» το οποίο πρέπει να βγει από τη... μέση ή τέλος πάντων να διευθετηθεί με κάποιον τρόπο.

Την περασμένη πενταετία, όπου υπήρξαν διακοπές παιχνιδιών (του Παναθηναϊκού) ή κι εκτός προγράμματος αναβολές αγωνιστικών, η προηγούμενη διοίκηση της NOVA είχε «ενεργοποιήσει» τις υψηλές ρήτρες που υπήρχαν σε όλα τα συμβόλαια, για μη διεξαγωγή ή διακοπή αγώνων.

Ο Παναθηναϊκός είχε αντιδράσει σ’ αυτό, δεν συμφώνησε με την παρακράτηση των εσόδων της ΠΑΕ απ’ τα προηγούμενα τηλεοπτικά συμβόλαια και οι δύο πλευρές κινήθηκαν δικαστικά στην όλη διαδικασία. Το δε ποσό που είχε «μαζευτεί» για τους «πράσινους» άγγιζε τα 2 εκατ. €, με το κανάλι της Κάντζας να δικαιώνεται προ ημερών από το δικαστήριο, που ζήτησε απ’ την «πράσινη» ΠΑΕ να καταβάλλει τα ποσά των ρητρών.

Η νέα διοίκηση της NOVA πρότεινε στην ιδιοκτησία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού να γίνει η παρακράτηση του συγκεκριμένου ποσού από το συμβόλαιο της σεζόν 2020/21. Ήτοι απ’ τα 6,5 εκατ. € -ή 7 εκατ. € με τα μπόνους- της εφετινής σύμβασης, να αφαιρεθούν τα 2 εκατ. ευρώ, που έχουν επιδικαστεί υπέρ του καναλιού.

Κάτι που ο Γιάννης Αλαφούζος αρνήθηκε και πλέον, εδώ και αρκετές ημέρες, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις-διαπραγματεύσεις, για τον τρόπο με τον οποίο θα διευθετηθεί η εν λόγω «οφειλή».

Γενικά πάντως η διάθεση που υπάρχει τόσο απ’ τη NOVA όσο κι απ’ τον Παναθηναϊκό είναι καλή, κάτι που επιβεβαιώνεται κι απ’ το γεγονός ότι το κανάλι πραγματοποιεί κανονικά τις συνεντεύξεις προπονητή και παικτών σε εβδομαδιαία βάση, αν και δεν υπάρχει υπογεγραμμένη νέα σύμβαση.

Δεν υπάρχει πρόθεση από κανέναν να... τραβήξει το σχοινί και πλέον αναζητείται μία «φόρμουλα» συμφωνίας για τμηματική αποπληρωμή του ποσού.

Να «σπάσει» δηλαδή το ποσό των 2 εκατ. € σε 4 ή 5 δόσεις, να γίνει η αντίστοιχη «παρακράτηση» της μίας δόσης από το εφετινό συμβόλαιο και τα υπόλοιπα να πληρωθούν σε βάθος χρόνου. Σε συνδυασμό με το αν θα συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών και μετά το καλοκαίρι του 2021.

Μέχρι πάντως να υπάρξει η συμφωνία στο συγκεκριμένο κομμάτι, η νέα σύμβαση δεν θα υπογραφεί. Αν και υπάρχει ακόμη χρόνος γι’ αυτό, δεδομένου ότι το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού (με το Βόλο για την 6η αγωνιστική) αργεί ακόμη, καθώς θα οριστεί από τη Super League μέσα το Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου.

Πηγή: sport24.gr