Τετάρτη, 07 Οκτώβριος 2020 18:14

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Κονέ

Γράφτηκε από τον

Ο Παναγιώτης Κονέ, με ανάρτηση στα social media, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη δράση σε ηλικία 33 ετών.

Τίτλους τέλους σε μία αξιόλογη καριέρα έβαλε ο Παναγιώτης Κονέ. Ο 33χρονος διεθνής μέσος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη δράση σε ηλικία 33 ετών, με ανάρτησή του στα social media.

Ο Κονέ αγωνίστηκε την τελευταία σεζόν στην Αυστραλία με τη φανέλα της Western United, όπου μέτρησε δύο γκολ και μία ασίστ σε 15 αγώνες. Κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο, το όνομά του συνδέθηκε τόσο με τον Παναθηναϊκό όσο και με την ΑΕΚ, αλλά τελικά δεν υπήρξε συμφωνία.

Έτσι, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, αφήνοντας ως παρακαταθήκη το πρωτάθλημα του 2018 με τη φανέλα της ΑΕΚ. Εκτός από την Ένωση, ο Κονέ φόρεσε τη φανέλα των Ηρακλή, Μπρέσια, Ουντινέζε, Φιορεντίνα και Γρανάδα, ενώ ήταν και 28 φορές διεθνής με την Ελλάδα, πετυχαίνοντας και δύο γκολ.

Μάλιστα, αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε μέχρι τη φάση των 16. Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, θα αρχίσει άμεσα προπονητική καριέρα, αφού θέλει να παραμείνει κοντά στο ποδόσφαιρο.

Η ανάρτηση στα social media:

"Ολα άρχισαν με την επιθυμία μου να γίνω ποδοσφαιριστής. Έχοντας καταφέρει πολλά και ξεπερνώντας πολλαπλά εμπόδια τα τελευταία 16 χρόνια αποφάσισα να ολοκληρώσω την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής. Ως ένα άτομο που ποτέ δεν σταματά να ονειρεύεται και να θέτει νέους στόχους, μαζί με το πάθος μου για αυτό το άθλημα είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που μπορώ να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο που δεν είναι άλλο από αυτό της προπονητικής.

Είμαι ευγνώμων για όλες τις αναμνήσεις, τα μαθήματα, τις νίκες και τις ήττες, τους τραυματισμούς, τους προπονητές, τα επιτελεία, τους συμπαίκτες, τους οπαδούς, τους φίλους, την οικογένεια και τις οργανώσεις, καθώς όλοι βοήθησαν να διαμορφώσω αυτό που είμαι σήμερα. Εργαστείτε σκληρά για όλα όσα κάνετε και μην χάσετε ποτέ την πίστη και τον στόχο σας".

Πηγή: sport24.gr