Κυριακή, 11 Μάιος 2014 23:58

Κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλει η Καλαμάτα στο Μεσολόγγι

Γράφτηκε από τον

Επεισοδιακή ήττα χθες στο Μεσολόγγι για την Καλαμάτα με 1-0  που της στερεί ακόμη και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.


Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 75' με πέναλτι, το οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι.
Το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε πάντως σε δεύτερη μοίρα αφού οι άνθρωποι της Καλαμάτας καταγγέλλουν κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας και μάλιστα ο αγώνας είχε και… τρίτο ημίχρονο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής!

Επεισόδιο του Ι. Λουκά
με το δήμαρχο Π. Κατσούλη!

Συγκεκριμένα στο 81' επικράτησε ένταση στο χώρο των πάγκων όταν οι Καλαματιανοί διαμαρτυρήθηκαν γιατί ένας παίκτης του Μεσολογγίου ήταν πεσμένος αρκετή ώρα στο έδαφος. Ο Μίλτος Γκόφας που βγήκε από τον πάγκο του δέχθηκε μπουκάλια και πέτρες και τότε στο γήπεδο μπήκε (άγνωστο πώς και γιατί) ο δήμαρχος Μεσολογγίου Πάνος Κατσούλης (!) ο οποίος διαπληκτίστηκε με ανθρώπους του πάγκου της "Μαύρης Θύελλας".
Ο συνεργάτης του Γκόφα, Ιωσήφ Λουκάς αλληλοσπρώχτηκε με τον δήμαρχο και τότε ο τελευταίος έπεσε στο έδαφος!

Συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα…

Η συνέχεια παίχτηκε στο αστυνομικό τμήμα με τον δήμαρχο Πάνο Κατσούλη να υποβάλει μήνυση κατά του Λουκά. Μήνυση όμως έκανε και η πλευρά της Καλαμάτας διά του προέδρου της Γιώργου Ράλλη που βρέθηκε και αυτός στο τμήμα. Αργότερα πάντως οι δύο πλευρές συμβιβάστηκαν και απέσυραν εκατέρωθεν τις μηνύσεις.
Εξαιτίας όλου αυτού του σκηνικού που έγινε στον αγωνιστικό χώρο,
το ματς διακόπηκε για πάνω από 15 λεπτά.
Εκτός όμως από αυτό οι άνθρωποι της Καλαμάτας μιλούν για τρομοκρατία και απειλές από τους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας (περίπου 1000 άτομα), με τον Μίλτο Γκόφα να αναφέρει πως έπεσε μέχρι και βόμβα μολότοφ σε χώρο έξω από τα αποδυτήρια!

Εχασε με αμφισβητούμενο πέναλτι στο 75'

Από εκεί και πέρα αξίζει να αναφέρουμε πως ύστερα από αυτή την ήττα η Καλαμάτα ουσιαστικά έχασε κάθε ελπίδα για την δεύτερη θέση, αφού ο Παναργειακός είναι πλέον στο +6 και χρειάζεται ένα βαθμό για να βγει και μαθηματικά δεύτερος.
Από την άλλη το Μεσολόγγι με τη νίκη που πήρε έμεινε ζωντανό στη μάχη της παραμονής δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.
Η "Μαύρη Θύελλα" ήταν καλή μόνο στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχε την εδαφική υπεροχή και ορισμένες καλές φάσεις. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, πίεσαν και πέτυχαν προς το τέλος το νικητήριο γκολ.

Το φιλμ της συνάντησης
8’ Δυνατό σουτ Μαρτίνου, απέκρουσε ο Δουλιώτης.
11’ Ο Αρώνης κάθετη μπαλιά ο Καντούτσης πρόλαβε προ του Σαραντόπουλου και  απομάκρυνε.
36’ Φάουλ ο Μιχαλόπουλος, αριστερό βολέ του Σαραντόπουλου, η μπάλα ψηλά άουτ.
40’ Σουτ του Τριανταφυλλάκη λίγο άουτ.
43’ Υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε με σουτ Θεοδωρίδη απ’ ευνοϊκή θέση, λίγο δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι.
63’ Η καλύτερη στιγμή της ΑΕΜ, όταν σε σέντρα του Θεοδωρίδη ο Τσιούνης πήρε την κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ.
71’ Μετά από κάθετη πάσα ο Σαραντόπουλος σούταρε από πλάγια θέση με την μπάλα να φεύγει σύριζα άουτ.
75’ Πέναλτι – γκολ 1-0. Ο Μιχαλόπουλος διεκδίκησε τη μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Τριανταφυλλάκη, οι δύο παίκτες αλληλοσπρώχτηκαν (πρώτος έσπρωξε ο επιθετικός του Μεσολογγίου) με τον Μιχαλόπουλο να πέφτει στο έδαφος και τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι, κάτω από τις διαμαρτυρίες των καλαματιανών. Ο Δενδρινός ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα, στέλνοντας τη μπάλα στην δεξιά γωνία και έκανε το 1-0.
77’ Ο Καλανταζής σούταρε από πλάγια θέση και ενώ ο γκολκίπερ Δουλιώτης είχε επιχειρήσει έξοδο όμως λίγο πριν τη γραμμή απομάκρυνε ο Λίτσος.
90' Ο Καλαντζής με σουτ λίγο έξω απ’ την μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση!
Διαιτητής ήταν ο Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας) και βοηθοί οι Γεωργάκης και Τίκας (Ηπείρου).
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Δουλιώτης, Θεοδωρίδης (84’ Μπούρος), Ανυφαντής, Καβαλάρης (81’ Ζαχαράκης) Λίτσος, Δενδρινός, Μιχαλόπουλος, Αρώνης, Τσιούνης, Σαραντόπουλος, Μεταξούλης (53’ Τζιμάνης).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κολοβούρης, Μαρτίνος, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Κωνσταντόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Ηλιόπουλος (73’ Οντσβόνγκ), Μπελεβέτης (80' Λιόλιος), Αθανασόπουλος, Πουτσής (60’ Καραχάλιος) Καλαντζής.