Δευτέρα, 12 Μάιος 2014 13:51

Αποχαιρέτησε τη Γ' εθνική ο Μεσσηνιακός μετά την ήττα από τον Παναργειακό

Γράφτηκε από τον

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος υποβιβασμού ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα. Ο Μεσσηνιακός παρέπαιε αγωνιστικά σε όλο τον δεύτερο γύρο της Γ' εθνικής και η ήττα που γνώρισε με 0-2 από τον Παναργειακό έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες υπήρχαν για παραμονή.


Σ' ένα ματς δίχως… αύριο η καλαματιανή ομάδα αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και πλέον θα επιστρέψει τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής Μεσσηνίας. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι θέλουν ένα βαθμό για να πάρουν και μαθηματικά τη 2η θέση που σε περίπτωση αναδιάρθρωσης οδηγεί σε άνοδο.
"Κλειδί" για την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν η φάση του 47ου λεπτού όπου ο Νινιός βρήκε την μπάλα με το χέρι σε μια αψυχολόγητη ενέργεια και ο Παναργειακός από το… πουθενά άνοιξε το σκορ με το πέναλτι του Σπανού. Στη συνέχεια ο Μ.Γ.Σ. κατέρρευσε ψυχολογικά και οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν εύκολα χώρους στην κόντρα και θα μπορούσαν πριν το 90'  (με τον Καρούτη) να πετύχουν το 0-2.
Από την άλλη, το άγχος και ο εκνευρισμός χαρακτήριζε τις προσπάθειες των γηπεδούχων που προσπάθησαν μεν, αλλά δεν έβρισκαν διαδρόμους για την αντίπαλη εστία.
Ο χρόνος μετρούσε πια αντίστροφα και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον ρέφερι Ανδρονικίδη ακούστηκε σαν πένθιμη καμπάνα για την ομάδα του Δημήτρη Τσάκωνα, ο οποίος δήλωσε ότι οι παίκτες του δεν μπορούν να αντέξουν την πίεση.
Στο φινάλε μάλιστα ορισμένοι αποδοκίμασαν τους Καλαματιανούς για την ήττα και την εμφάνιση στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η κατηγορία δεν χάθηκε στο χθεσινό ματς, αλλά στην καταστροφική πορεία του δευτέρου γύρου, όπου ο Μεσσηνιακός έχασε για παράδειγμα εντός έδρας από τον υποβιβασμένο Πανναυπλιακό και την περασμένη εβδομάδα δεν νίκησε τον αποδεκατισμένο και επίσης υποβιβασμένο Αρη Αιτωλικού.
Η πολύ καλή βαθμολογική συγκομιδή στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος έφερε χαλάρωση στο ποδοσφαιρικό τμήμα και δυστυχώς όταν ο Μεσσηνιακός άρχιζε να παίζει με την πλάτη στον… τοίχο δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα.
Στη χθεσινή αναμέτρηση ο Μεσσηνιακός είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο και ο Παναργειακός περίμενε στο μισό γήπεδο. Αργός ρυθμός με την επιθετική δραστηριότητα του Μ.Γ.Σ. να περιορίζεται στην κεφαλιά του Σπανού (άουτ) στο ξεκίνημα και στο σουτ του Ταχματζίδη στο 28' (στην πάνω πλευρά του δοκαριού).
Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Σιώκο στο 22' και στο 38' και με τον Παπαϊωάννου στο 42'. Στην πρώτη φάση ο Κυριακόπουλος απέκρουσε το φάουλ και στο 38' ο μεσοεπιθετικός του Παναργειακού σούταρε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Στο 42' χρειάστηκε να επέμβει ξανά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων για να αποκρούσει το σουτ του Παπαϊωάννου που βρέθηκε σε θέση βολής έπειτα από λάθος στη μεσαία γραμμή.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για το Μεσσηνιακό. Στο 47' ο Κάπλαντζης έκανε σέντρα από δεξιά και ο Νινιός βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ο Σπανός δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το δώρο. Ευστόχησε από τα 11 βήματα και το 0-1 ήταν γεγονός.
Η ολική ανατροπή φάνταζε… "βουνό" πλέον για το Μεσσηνιακό που δεν είχε καθαρό μυαλό και παράλληλα ήταν ευάλωτος στην άμυνα.
Στο 55' ο Σιώκος μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Κυριακόπουλος απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Αργυρόπουλος σέντραρε για τον Μπεγέτη που απέναντι από τον γκολκίπερ δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και αυτή πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Στο 62' ο Νινιός επιχείρησε σέντρα - σουτ από δεξιά που κατέληξε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 64' ο Αργυρόπουλος δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.
Ιδια κατάληξη είχε και το καλό σουτ του Ταχματζίδη στο 70'.
Στο 81' ο Κάπλαντζης βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, όμως έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι.
To 0-2 ήρθε τελικά στο 90'. Ο Κουτσοδήμος από αριστερά έδωσε έτοιμο γκολ στον Καρούτη που τελείωσε ιδανικά την αντεπίθεση.
Ο Μεσσηνιακός θα μπορούσε να πετύχει το γκολ τις τιμής στο 92' με τον Χελά, αλλά ο Κατσαούνης νίκησε από κοντά τον Χελά.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ:  Κυριακόπουλος, Νινιός (66' Τσουκάλης), Κουρέας, Κουρεντζής (78' Πουλάκος), Μπιμπίρης, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Ταχματζίδης (73' Μερκούρης), Σπανός, Τσουλάκος, Χελάς.
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ Κατσαούνης, Ζίου, Φλώρος, Μαυρομάτης, Παπαϊωάννου, Ισούφι, Τριμπόνιας (59' Κουτσοδήμος), Λουμπαρδέας, Σπανός (77' Μπίτζης), Σιώκος (84' Καρούτης), Κάπλαντζης.