Παρασκευή, 09 Οκτώβριος 2020 13:40

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Το καλύτερο ξεκίνημα της δεκαετίας!

Γράφτηκε από τον
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Το καλύτερο ξεκίνημα της δεκαετίας!

Τρεις στις τρεις νίκες, 9 βαθμοί και πρωτιά στη βαθμολογία για μια ομάδα που στόχος της είναι η παραμονή στην Α’ τοπική και το μπάτζετ της είναι αρκετά μαζεμένο...

Ο Τέλλος Αγρας είναι μέχρι στιγμής η ευχάριστη έκπληξη της πρώτης κατηγορίας, κάτι που επιβεβαιώνουν οι... αριθμοί. Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην περασμένη δεκαετία, είδαμε πως η φετινή είναι με διαφορά η καλύτερη χρονιά των “ερυθρολεύκων” όσον αφορά τη συγκομιδή βαθμών. Από το 2010 και έπειτα όταν η ομάδα των Γαργαλιάνων έπεσε από τη  Δ’ εθνική, πραγματοποιούσε μέτρια πορεία στις 3 πρώτες αγωνιστικές και τις περισσότερες φορές βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Ας δούμε αναλυτικά κάθε σεζόν τους βαθμούς που συγκέντρωσε ο Αγρας...

Η συγκομιδή βαθμών από το 2010 μέχρι φέτος

Τη σεζόν 2010-11 είχε έναν 1 βαθμό στα τρία πρώτα ματς, τη σεζόν 2011-12 είχε 5 βαθμούς, την περίοδο 2012-13 είχε 4 βαθμούς, την επόμενη περίοδο (2013-14) έκανε την καλύτερη συγκομιδή της δεκαετίας με 6 βαθμούς. Μόλις 3 βαθμούς είχε συγκεντρώσει την σεζόν 2014-15 και 4 την σεζόν 2015-16. Την περίοδο 2016-17 είχε μόλις μια ισοπαλία στα τρία πρώτα ματς και τις δύο επόμενες σεζόν (2017-18 και 2018-19) μάζεψε από 3 βαθμούς έκαστος. Η χειρότερη χρονιά ήταν η περσινή που δεν είχε βαθμό στις πέντε πρώτες αγωνιστικές και πανηγύρισε για πρώτη φορά νίκη την 6η αγωνιστική στο εκτός έδρας ματς με την Πύλο.

Δεν αποπροσανατολίζονται στους Γαργαλιάνους

Στις τάξεις του Τέλλου Αγρα μπορεί να είναι υπερήφανοι, αλλά δεν πετούν στα... σύννεφα πάντως από το ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.
Κρατούν χαμηλούς τόνους, δεν αποπροσανατολίζονται από αυτό το “3 στα 3” και επισημαίνουν πως το ζητούμενο έχει η διάρκεια, γνωρίζοντας πως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη.
Αλλωστε η ομάδα των Γαργαλιάνων στηρίζεται φέτος σε μεγάλο βαθμό σε πιτσιρικάδες από την ακαδημία του συλλόγου και αυτά τα παιδιά χρειάζονται στήριξη, το κεφάλι κάτω και όχι τυμπανοκρουσίες.

Αποχωρεί μετά από 17 χρόνια ο
αρχηγός Κώστας Γεωργόπουλος

Μετά τη νίκη επί της Μάνης λοιπόν η ομάδα του Δημήτρη Λίτσα προετοιμάζεται για το εκτός έδρας ματς της Κυριακής με τη Μεθώνη. Ενα παιχνίδι αρκετά δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα που παραδοσιακά είναι δυνατή στην έδρα της. Σκοπός των “ερυθρολεύκων” είναι να διατηρήσουν την αγωνιστική εικόνα των τριών πρώτων παιχνιδιών και να κατακτήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.
Την προσπάθεια αυτή δεν θα ενισχύσει ο Κώστας Γεωργόπουλος που μετά από 17 χρόνια στον Τέλλο Αγρα αποχωρεί από τον σύλλογο... Ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων” μετακομίζει μόνιμα στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους και αποχαιρέτησε συγκινημένος την ομάδα της πόλης του. Παράλληλα μετά το ματς με το Καλό Νερό σταμάτησε να ακολουθεί τις υποχρεώσεις της ομάδας και ο νεαρός Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος που είναι μαθητής της Γ’ λυκείου και θα αφοσιωθεί στις σχολικές του υποχρεώσεις.
Επίσης νοκ άουτ έχει τεθεί και ο Γιώργος Ταγκαλάκης που υπέστη ρήξη χιαστών στο ματς με το Καλό Νερό και θα χάσει όλη τη σεζόν.