Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2020 17:48

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 1-4: Με πρωταγωνιστές τους Τσουλάκο και Χελά

Γράφτηκε από τον
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 1-4: Με πρωταγωνιστές τους Τσουλάκο και Χελά

Με πρωταγωνιστές και σκόρερ τους Σταύρο Τσουλάκο και Γιάννη Χελά, η Α.Ε. Μάνης επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας χθες το απόγευμα στο “Πέτρος Γεωργανάς” της Σπερχογείας με 4-1.

Στο πρώτο μέρος η φιλοξενούμενη ομάδα δεν είχε καλή απόδοση, πήρε προβάδισμα στο σκορ και παρότι οι “ταύροι” ισοφάρισαν γρήγορα κατάφερε να προηγηθεί ξανά λίγα λεπτά πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Σε αυτό το διάστημα είχε και άλλες φάσεις, αλλά δεν τις αξιοποίησε. Στην επανάληψη όμως η Α.Ε. Μάνης μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο και μετέτρεψε το ματς σε επιθετικό μονόλογο. Πέρα από τα δύο γκολ, είχε 4 δοκάρια και πολλές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη με πολύ μεγαλύτερο σκορ.
Οσον αφορά τη Σπερχογεία θα χρειαστεί χρόνο για να δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες, αφού το έμψυχο δυναμικό της απαρτίζεται από αρκετά καινούργια πρόσωπα, εκ των οποίων πολλά είναι νέα παιδιά χωρίς εμπειρίες από την κατηγορία. Στο α’ ημίχρονο στάθηκε καλά, είχε ένα γκολ και μια καλή φάση, όμως από εκεί και μετά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των φιλοξενούμενων που έκαναν ότι ήθελαν στο παιχνίδι. Στο β’ μέρος είχε άλλες δύο καλές στιγμές στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Αντωνόπουλου.

Γκολ - δοκάρια

Στο 2’ γύρισμα του Σπυρέα στο ύψος του πέναλτι σχεδόν για τον Τσουλάκο, αυτός με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 8’ πολύ ωραίο σε εκτέλεση γκολ από τον Τσάκωνα, ο οποίος με διαγώνιο σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Αντωνόπουλου και ισοφάρισε. Στο 24’ ο Αλεξανδρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ στέλνοντας την μπάλα στον Πουλάκο, αυτός πάσαρε στον Τσουλάκο που έκανε αμέσως το διαγώνιο σουτ σχεδόν από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους κάνοντας το 1-2. Στο 49’ ο Χατζηπαναγιώτης έκανε τη σέντρα στην περιοχή, στην πορεία της μπάλας κινήθηκε ο Χελάς και από το ύψος του πέναλτι σχεδόν, με κεφαλιά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 56’ από κόρνερ του Αλεξανδρόπουλου ο Τσουλάκος με κεφαλιά σημάδεψε το κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Χελάς με πλασέ σημείωσε το 1-3. Στο 70’ από σέντρα του Χελά, ο Φετάχου πετάχτηκε στο β’ δοκάρι σχεδόν, πρόλαβε την έξοδο του Σταματίου και με πλασέ έκανε το 1-4. Στο 79’ από το διαγώνιο σουτ του Αλεξανδρόπουλου η μπάλα κόντραρε στον Μπούνα και με τα φάλτσα που είχε χτύπησε στη ρίζα την κάθετης δοκού και ο Χάνκο έκανε το διαγώνιο σουτ από κοντά και την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 87’ διαγώνιο σουτ του Χελά τράνταξε το κάθετο δοκάρι.

Καλές φάσεις για γκολ έχασαν οι Β. Δημητρίου (12’ φάουλ), Αλεξανδρόπουλος (51’ σουτ, 53’ σουτ, 57’ πλασέ, 80’ σουτ), Σπυρέας (52’ σουτ), Χελάς (63’ διαγώνιο σουτ, 91’ διαγώνιο σουτ), Πουλάκος (80’ σουτ), Κ. Μάλαμας (88’ διαγώνιο σουτ) και Τσάκωνας (93’ φάουλ).
Αλλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Γαβράς (16’ κεφαλιά), Χατζηπαναγιώτης (19’ σουτ) και Χελάς (30’)
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Κομπιλίρης με βοηθούς διαιτητές τους Μπασιλάρη, Βανικιώτη.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Σταματίου, Μπούνας, Ε. Δωδέκατος, Γαβράς, Τζεφερεμιναίος (58’ Πετράκος, Ι. Δημητρίου, Κ. Μάλαμας, Τσάκωνας, Β. Δημητρίου (58’ Καλογερόπουλος), Καραχάλιος (78’ Μπάκας), Ν. Μάλαμας (64’ Αντωνίου).
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Αντωνόπουλος, Σπυρέας (54’ Φετάχου), Πουλάκος Γιαννής, Πολυμενέας (74’ Σκιάς), Μπέρμπερη, Τσουλάκος (74’ Χάνκο), Μουστάκας (61’ Δουρούμης), Χατζηπαναγιώτης (74’ Αράπι), Αλεξανδρόπουλος, Χελάς.

Αναμνηστικό αγαλματίδιο σε Χαλούλο

Πριν την έναρξη του αγώνα η διοίκηση της Σπερχογείας τίμησε ένα δικό της παιδί, που τα τελευταία χρόνια μετά από τροχαίο ατύχημα είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ο λόγος για τον πρώην ποδοσφαιριστή των “ταύρων” Μανώλη Χαλούλο, ο οποίος βρίσκεται σχεδόν καθημερινά κοντά στην ομάδα και πάντα παρακολουθεί τους επίσημους αγώνες της. Για την προσφορά του στην ομάδα τον τίμησε χθες η διοίκηση, με τον αντιπρόεδρο Τάσο Λάμια να του προσφέρει ένα αναμνηστικό κύπελλο, μαζί με τον παράγοντα Φώτη Γιακουμή.

Στο γήπεδο ο Βασίλης Γεωργόπουλος

Στο γήπεδο της Σπερχογείας “Π. Γεωργανάς”, βρέθηκε ο σκάουτερ του Ολυμπιακού και τεχνικός σύμβουλος στην Κ17 της Καλαμάτας Βασίλης Γεωργόπουλος.
Παρακολούθησε το δεύτερο ημίχρονο, παρέα με τον παρατηρητή του αγώνα Γιώργο Κατσαφάδο.