Δευτέρα, 12 Μάιος 2014 18:47

Βαρύ κλίμα στο Μεσσηνιακό μετά τον υποβιβασμό

Γράφτηκε από τον

Στην Α' τοπική Μεσσηνίας θα επιστρέψει τη νέα σεζόν ο Μεσσηνιακός. Η καλαματιανή ομάδα έχασε  το ματς με τον Παναργειακό (0-2) και μαζί τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για παραμονή στη Γ' εθνική και ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε.


Ως εκ τούτου τα παιχνίδια με Αχαϊκή (εκτός) και Δόξα Νέας Μανωλάδας (εντός) έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα για το Μεσσηνιακό που έκανε καταστροφικό δεύτερο γύρο.
Από την 4η θέση έχει βρεθεί στην 12η και απέχει πλέον 5 βαθμούς από την Κόρινθο που βρίσκεται πάνω από τη ζώνη, αλλά υστερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Ακόμα πάντως και να περάσει την Κόρινθο στη βαθμολογία, δεν μπορεί να το πράξει το ίδιο και με τις υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται πάνω από αυτόν. Ο λόγος για τον Ατρόμητο, το Μεσολόγγι και τη Βάρδα. Με άλλα λόγια ο υποβιβασμός είναι αναπόφευκτος και το κλίμα στα αποδυτήρια αρκετά βαρύ.
Η ομάδα αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων σ' ένα ματς που ήταν τελικός για την παραμονή. Δεν έβγαλε το απαιτούμενο πάθος και μοιραία ηττήθηκε με τον Δημήτρη Τσάκωνα να δηλώνει στο τέλος ότι οι παίκτες του δεν μπορούν να αντέξουν στην πίεση.
Ο προπονητής του Μεσσηνιακού παραδέχτηκε πάντως ότι και ο ίδιος ευθύνεται για το γεγονός ότι μετά την καλή πορεία στον πρώτο γύρο, υπήρξε εφησυχασμός.

Με νέα παιδιά στο φινάλε

Εμβόλιμη αγωνιστική υπάρχει μεθαύριο στη Γ' εθνική λόγω των εκλογών με το Μεσσηνιακό να δοκιμάζεται εκτός έδρας από την Αχαϊκή. Ο Δημήτρης Τσάκωνας θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ στο φετινό πρωτάθλημα, μιας και δεν υπάρχει πια κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Η αποστολή που θα αναχωρήσει την Τετάρτη για την Κάτω Αχαγιά θα γίνει γνωστή μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης και αρκετοί από τους λεγόμενους βασικούς θα μείνουν εκτός.