Δευτέρα, 12 Μάιος 2014 19:42

Παπασταθόπουλος στο sport-fm.gr: «Μου λείπει η Ελλάδα αλλά...» (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Το περασμένο καλοκαίρι έκανε ένα από τα μεγαλύτερα βήματα στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή στη φιναλίστ του Champions League, Μπορούσια Ντόρτμουντ. Φέτος, μπήκε στο «μάτι» του Γιούργκεν Κλοπ... για καλό λόγο και πλέον ανυπομονεί να βοηθήσει και πάλι την Εθνική, αυτή τη φορά στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. 

Το sport-fm.gr συνάντησε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο προπονητικό κέντρο της ομάδας της Βεστφαλίας κι αυτός άνοιξε τα χαρτιά του για όλα τα θέματα. Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός με περίσσια για την ηλικία του ωριμότητα μιλάει για τις εντυπώσεις του από τον πρώτο χρόνο που βρίσκεται στην «οικογένεια» της Ντόρτμουντ αλλά και για την ψυχή της ομάδας Γιούργκεν Κλοπ. 

Στο μυαλό του φυσικά δεν μπορεί να μην «τριγυρνάει» το Μουντιάλ της Βραζιλίας και γι’αυτό τον λόγο είναι ανυπόμονος να τελειώσει τις υποχρεώσεις του στη Γερμανία (με τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου το ερχόμενο Σάββατο απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου) προκειμένου να ξεκινήσει την προετοιμασία του για το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα πάρει μέρος στα 25 του χρόνια. 

Tο σπίτι του, ωστόσο, παρά τα έξι χρόνια που συμπληρώνει φέτος στο εξωτερικό, παραμένει η Ελλάδα. Ο «Papa», όπως τον αποκαλούν στην Ντούρτμουντ, βλέπει ως μακρινό το σενάριο να επιστρέψει στην πατρίδα του την παρούσα χρονική στιγμή αλλά εδώ και καιρό έχει ήδη έτοιμες στο μυαλό του τις προτεραιότητες για το μέλλον. Τέλος, δηλώνει πως αν και... μετανάστης τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου μόνο αδιάφορο δεν τον αφήνουν. 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μεσσήνιου διεθνή αμυντικού στο sport-fm.gr