Τετάρτη, 14 Μάιος 2014 07:14

Ματς πρόκληση με Σπάρτη σήμερα για Πάμισο - ο Πανθυρεατικός υποδέχεται τον Ερμή Κιβερίου στο άλλο ματς

Γράφτηκε από τον
Ματς πρόκληση με Σπάρτη σήμερα για Πάμισο - ο Πανθυρεατικός υποδέχεται τον Ερμή Κιβερίου στο άλλο ματς

Συνεχίζεται σήμερα το μίνι πρωτάθλημα των πρωταθλητών των Ενώσεων που θα οδηγήσει τον πρώτο στην επόμενη Γ' εθνική κατηγορία. Στον 13ο όμιλο ο Πάμισος υποδέχεται την Α.Ε. Σπάρτης
σε ένα σπουδαίο από όλες τις απόψεις παιχνίδι.

Οι νησιώτες μετά την εκτός έδρας ισοπαλία που απέσπασαν από τον Ερμή Κιβερίου χρειάζονται τη νίκη για να κάνουν το πλέον αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Απέναντι τους όμως θα βρουν το φαβορί του ομίλου που είναι η ομάδα της Σπάρτης, που διαθέτει πλούσιο ρόστερ με παίκτες από μεγαλύτερες κατηγορίες.
Το σίγουρο είναι πάντως πως σήμερα το γήπεδο της Μεσσήνης θα ζήσει μεγάλες στιγμές από τους φίλους του Παμίσου που περιμένουν πως και πως αυτό τον αγώνα.
Στον άλλο αγώνα ο Πανθυρετικός υποδέχεται στο Αστρος τον Ερμή Κιβερίου, με τις δύο ομάδες να θέλουν αμφότερες τη νίκη για να μη μείνουν από νωρίς πίσω στην κούρσα ανόδου.
Και τα δύο παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα.
Ας δούμε τώρα τα τελευταία νέα του Παμίσου και των τριών άλλων ομάδων:

ΠΑΜΙΣΟΣ - Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ

Η μεγάλη στιγμή για τον Πάμισο έφτασε που σήμερα στις 5 το απόγευμα θα τεθεί αντιμέτωπος με την ισχυρή Α.Ε. Σπάρτης και καλείται να την φράξει το δρόμο και να κάνει με νίκη σημαντικό βήμα για την άνοδο στη Γ' εθνική.
Το σημερινό ματς αποτελεί πρόκληση για τους νησιώτες που θέλουν να επαναλάβουν το θρίαμβο επί της Κυπαρισσίας πριν από ακριβώς ένα μήνα, τότε που την κέρδισαν με 1-0 και κατέκτησαν ουσιαστικά τον τίτλο στην Α' τοπική.
Απαντες στο "πράσινο" στρατόπεδο αναγνωρίζουν τη δυναμική της Σπάρτης και ξέρουν πως θα έχουν δύσκολο έργο, όμως στη Μεσσήνη ο Πάμισος δεν φοβήθηκε ποτέ καμία ομάδα και το ίδιο θα γίνει και με τη Λακωνική ομάδα.
Η ψυχολογία στις τάξεις των νησιωτών είναι πολύ καλή, κάτι που απορρέει και από την μεστή εμφάνιση στο εκτός έδρας ματς με τον Ερμή Κιβερίου που λίγο έλειψε να αποφέρει το διπλό.
Ο Πάμισος θα επιδιώξει να μπει δυνατά στο ματς με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα κάνει πιο εύκολο το έργο του, ενώ σημαντικό θα είναι να ελέγξει τον χώρο του κέντρου.
"Θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη, μιας και δεν έχουμε άλλο περιθώριο.
Θα διεκδικήσουμε ότι καλύτερο απ' αυτό το παιχνίδι μιας και έχουμε δείξει ότι στην έδρα μας είμαστε πολύ δυνατοί.
Αν θέλει την άνοδο η Σπάρτη καλείται να περάσει από τη Μεσσήνη…", δήλωσε στο "Ν" ο εκ των προπονητών του νησιώτικου συλλόγου Νίκος Γεωργακλής.

Αγωνία με Αλεβίζο

Η τελευταία προπόνηση έγινε χθες στο γήπεδο της Μεσσήνης, με τον Αλεβίζο να προπονείται χαλαρά. Η συμμετοχή του έμπειρου μέσου θα κριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μιας και έχει ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, όμως το πιθανότερο είναι να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.
Από την άλλη και ο Ηλιόπουλος θα είναι στην 11αδα, παρά τις ενοχλήσεις που αισθάνεται στο γόνατο του.
Τέλος, η διοίκηση έχει προχωρήσει σε μεγάλη κινητοποίηση όσον αφορά τον κόσμο και εκτιμάται πως σήμερα το γήπεδο της Μεσσήνης θα ζήσει ανάλογες στιγμές με τον αγώνα κόντρα στην Κυπαρισσία!

Κομπλέ για το
διπλό η Σπάρτη

Από την άλλη μεριά η Σπάρτη πηγαίνει στη Μεσσήνη με στόχο να πάρει το διπλό και να αγκαλιάσει την πρώτη θέση και συνάμα την άνοδο στη Γ' εθνική. Οι Λάκωνες στην πρεμιέρα των αγώνων μπαράζ κέρδισαν εύκολα με 3-0 τον Πανθυρεατικό και πηγαίνουν με ανεβασμένη ψυχολογία στη Μεσσήνη. Στις τάξεις της Λακωνικής ομάδας εκφράζουν σεβασμό για τον Πάμισο και γνωρίζουν πως δεν θα έχουν εύκολο έργο, όμως έχουν εμπιστοσύνη στην ομάδα τους και πιστεύουν πως από αυτούς εξαρτάται το αποτέλεσμα του αγώνα.
Η Σπάρτη αναμένεται να έχει στο πλευρό της αρκετούς φίλους της, που σημειωτέον δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο ματς με τον Πανθυρεατικό.
Στα αγωνιστικά η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες και το ευχάριστο είναι πως ο προπονητής Κώστας Κασαβέτης θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του.
Το ματς ορίστηκε να σφυρίξει ο Αντωνίου (Αθηνών), με βοηθούς τους Νακόπουλο και Κουτσογιάννο από τον ίδιο σύνδεσμο. Παρατηρητής θα είναι ο Τριανταφύλλης (Αχαϊας).

ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ

Πάση θυσία νίκη, είναι το σύνθημα που υπάρχει στο Αστρος για τον αγώνα του Πανθυρεατικού με τον Ερμή Κιβερίου.
Η Αρκαδική ομάδα μετά την ήττα από την Σπάρτη δεν έχει περιθώρια ούτε για ισοπαλία αν θέλει να διατηρήσει ορισμένες ελπίδες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Χωρίς άγχος ο Πανθυρεατικός

Σίγουρα όμως άγχος δεν υπάρχει στις τάξεις του Πανθυρεατικού από τη στιγμή που ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας, που ήταν ο τίτλος στην Αρκαδία, έχει επιτευχθεί.
Αναμφίβολα όμως η ομάδα του Αρη Σαβούρδου με την βοήθεια του φανατικού της κόσμου θα τα δώσει όλα για τη νίκη, απέναντι σε μία ομάδα που δείχνει στα μέτρα της.
Στα αγωνιστικά δεν υπάρχει η παραμικρή απουσία, ενώ γυρίζει από τραυματισμό και ο Χαρμπαλής.

Με 4 απουσίες ο Ερμής

Στον αντίποδα ο Ερμής Κιβερίου θα πάει στο Αστρος με σκοπό να ρεφάρει την εντός έδρας ισοπαλία με τον Πάμισο. Η ομάδα της Αργολίδας δεν πρόκειται να παρατήσει τη μάχη της ανόδου και θα τα παίξει όλα για όλα για τη νίκη.
Στον Ερμή γνωρίζουν πως ο Πανθυρεατικός έχει δυνατή έδρα και πιστεύουν πως αν φύγουν με το διπλό τότε θα έχουν πολλές ελπίδες να κόψουν πρώτοι το νήμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο προπονητής του Ερμή Κιβερίου Λουκάς Κούρος έχει περάσει από τον πάγκο του Πανθυρεατικού σε δύο διαφορετικές περιόδους.
Το άσχημο είναι πως ο Ερμής θα παραταχθεί σε έναν ακόμη αγώνα με αρκετές και σημαντικές απουσίες.
Συγκεκρικέμα ο Δρούλιας (δεξί μπακ) που αποβλήθηκε με τον Πάμισο είναι τιμωρημένος, όπως τιμωρημένοι παραμένουν και οι Κοζιώτης, Φίλης και Μουζακιώτης.
Το ματς θα διευθύνει ο Τσαμούρης, με βοηθούς τους Σγάντζο και Ζησιμόπουλο, όλοι από τον σύνδεσμο Πειραιά.