Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2020 11:05

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-2: Φιλική νίκη με ανατροπή στη Γαστούνη με Μπουσμπίμπα, Σουμπίνιο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-2: Φιλική νίκη με ανατροπή στη Γαστούνη με Μπουσμπίμπα, Σουμπίνιο (φωτό)

 

Με σκόρερ τους Μπουσμπίμπα και Σουμπίνιο η Καλαμάτα νίκησε το Σάββατο με 2-1 την Παναχαϊκή σε φιλικό ματς που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Γαστούνης.

Οι Πατρινοί προηγήθηκαν μόλις στο 10ο λεπτό με τον Κουσκουνά, αλλά η "Μαύρη Θύελλα" έκανε την ανατροπή και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει της πρεμιέρας (7 Nοεμβρίου) στη Football League. Αντίθετα η Παναχαϊκή, που αγωνίζεται σε υψηλότερη κατηγορία (Super League 2) προβλημάτισε. Μπήκε μεν πιο δυνατά και στο 10' άνοιξε το σκορ με την κοντινή κεφαλιά του Κουσκουνά στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Τσερούτι από αριστερά. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Σταδιακά η Καλαμάτα ισορρόπησε το ματς και στο 27' απείλησε με το φάουλ του Σουμπίνιο που έδιωξε σε κόρνερ ο Μένκα.

Στο 30' ο Πάνος βρέθηκε σε θέση βολής από πάσα του Μουστακόπουλου, όμως ο Ταϊρης αντέδρασε σωστά και κράτησε το 1-0. Στο 34' ο Μπουσμπίμπα, με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.

Η ισοφάριση ανέβασε τη ψυχολογία των παικτών της "Μαύρης Θύελλας" που είχαν δύο καλές στιγμές στο 38' με το σουτ του Σουμπίνιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και το σουτ του Μπουσμπίμπα που μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Παναχαϊκής. Στο φινάλε του ημιχρόνου ωστόσο, η Παναχαϊκή κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπάτροβιτς από τον Μαβινγκά. Ο Κουσκουνάς που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι

Στο δεύτερο ημίχρονο και παρά τις αλλαγές από το Νίκο Αναστόπουλο, η "Μαύρη Θύελλα" συνέχισε να στέκεται καλά στον αγωνιστικό χώρο και ανταμείφθηκαν στο 62', όταν ο Σουμπίνιο σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη αμυντικού και κατέληξε στα δίχτυα.

Με αυτόν τον τρόπο η Μεσσηνιακή ομάδα πήρε τη φιλική νίκη, καθώς στο 83' και στο 90' οι προσπάθειες των Παπαδόπουλου και Μουστακόπουλου δεν βρήκε στόχο. Η Καλαμάτα απείλησε στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά του Γκαλίτσιου που πέρασε άουτ.

ΠANAXAIKH: Μένκα, Πάνος, Πατάπης, Μαρκοπουλιώτης Σταμόπουλος (68′ Μασούρας), Μπρους (59′ Ανάκογλου), Μουστακόπουλος, Μπάτροβιτς (67′ Γιούσης), Τζοάο (67′ Κ. Παπαδόπουλος), Τσερούτι, Κουσκουνάς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταϊρης (46’ Αραμπατζής), Κωνσταντινόπουλος (46′ Σαλίν), Παπαγεωργίου (74′ Γκαλίτσιος), Γκιοατά (83' λ. τρ. Παυλίδης), Μαβινγκά (46′ Τσελεπίδης), Ζαχαρόπουλος (85′ Καρούτης), Σουμπίνιο (79’ Παπατόλιος), Τριανταφυλλάκης (46′ Νατσιόπουλος), Αλεξόπουλος (56′ Ηλιόπουλος), Μπουσμπίμπα (79’ Μαρκόφσκι), Φελίπε (68′ Γουέσλεϊ).

Τι δήλωσε ο Αναστόπουλος

Ικανοποιημένος έμεινε ο Νίκος Αναστόπουλος από την προσπάθεια των παικτών του στο φιλικό, λέγοντας ότι τα έδωσαν όλα. Ο τεχνικός της Καλαμάτας τόνισε ότι στόχος είναι να είναι έτοιμη η ομάδα στην πρεμιέρα.

"Μέχρι το 200 λεπτό η Παναχαϊκή μπήκε πιο καλά στον αγώνα και πιο δυνατά όπου και προηγήθηκε νωρίς. Ύστερα ισορροπήσαμε το παιχνίδι και καταφέραμε και ισοφαρίσαμε με το γκολ του Μπουσμπίμπα. Είχαμε μια άτυχη στιγμή με το πέναλτι λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Στο β ημίχρονο κάναμε κάποιες αλλαγές. Οι παίκτες τα έδωσαν όλα. Στα φιλικά παιχνίδια δε μετράνε τα αποτελέσματα. Στόχος μας είναι στις 7 Νοεμβρίου να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος.", δήλωσε μετά τη φιλική νίκη επί της Παναχαϊκής ο Ν. Αναστόπουλος.