Τετάρτη, 14 Μάιος 2014 12:04

Σούπερ Λίγκα: Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός τον Ατρόμητο

Γράφτηκε από τον

Θρίλερ στα πλέι οφ της Super League ενόψει των δυο τελευταίων αγωνιστικών, όπου όλα είναι ανοιχτά για την πρώτη θέση και τα προκριματικά του Champions League. Τόσο οι "πράσινοι" όσο και οι "ασπρόμαυροι" κρατούν την τύχη στα χέρια τους, απλά η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είναι στο +3 και αυτή την στιγμή δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο.


Σήμερα θα έχουμε την 5η αγωνιστική. Στις 5 μ.μ. ο Αστέρας θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και στις 7.15 μ.μ. ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο.
Αν ο ΠΑΟΚ περάσει από την Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα και ο Παναθηναϊκός ξεπεράσει το εμπόδιο του Ατρομήτου στη Λεωφόρο, τότε όλα θα παιχτούν στον "τελικό" της Τούμπας την τελευταία αγωνιστική. Εκεί, ο "Δικέφαλος" με νίκη παίρνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League και ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Europa League. Όμως, στην Θεσσαλονίκη η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου βολεύεται και με την ισοπαλία, ενώ με νίκη παίρνει πανηγυρικά την πρώτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα των τεσσάρων.
Για να γίνει κατανοητό το παραπάνω, ο ΠΑΟΚ ευνοείται στην ισοβαθμία, αφού θα έχει κερδίσει στην Τούμπα και το παιχνίδι της Λεωφόρου είχε λήξει ισόπαλο. Άρα, ο ΠΑΟΚ με "2 στα 2" θα κυνηγήσει την πιθανότητά του να κουνήσει... σεντόνι τη νέα σεζόν, όπως το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό.
Από εκεί και πέρα, αν ο ΠΑΟΚ γκελάρει στην Τρίπολη απέναντι σε έναν Αστέρα που θέλει ένα καλό προκριματικό στο επόμενο Europa και δεν είναι αδιάφορος, την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός νικήσει τον Ατρόμητο, τότε ο αγώνας της Τούμπας την τελευταία αγωνιστική θα είναι τυπικού χαρακτήρα.
Αν ο "Δικέφαλος" νικήσει τον Αστέρα και ο Παναθηναϊκός χάσει από τον Ατρόμητο στην άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο, τότε βολεύεται και με την ισοπαλία με σκορ 0-0 ή 1-1 την τελευταία αγωνιστική, διότι σε αυτή την περίπτωση μετράει το ότι ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στο πρωτάθλημα. Με ισοπαλία 2-2 και πάνω, βολεύεται το "τριφύλλι", διότι τα εκτός έδρας γκολ μετράνε διπλά στην ισοβαθμία.
Φυσικά, αν χάσουν βαθμούς και οι δυο, τότε ισχύει το πρώτο σενάριο σχετικά με το τι κυνηγούν οι δυο ομάδες στον αγώνα της Τούμπας, η οποία να πούμε πως θα είναι άδεια λόγω τιμωρίας το ερχόμενο Σάββατο.

Η βαθμολογία:
Παναθηναϊκός 10
ΠΑΟΚ 7 (έχει και -3 λόγω τιμωρίας)
Αστέρας Τρίπολης 4
Ατρόμητος 3
1. Με βάση τα όσα προβλέπονται στην προκήρυξη των αγώνων Play Offs Super League ΟΠΑΠ και στον Κ.Α.Π., σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες Π.Α.Ε. ισοβαθμούν, τα κριτήρια κατάταξης κατά σειρά είναι τα εξής:
α) Οι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες στα Play Offs, β) Η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες στα Play Offs, γ) σε περίπτωση εκ νέου ισοβαθμίας, τα εκτός έδρας τέρματα στους μεταξύ τους αγώνες στα Play Offs λογίζονται διπλά & δ) σε περίπτωση εκ νέου ισοβαθμίας, την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία των Play Offs καταλαμβάνει η ομάδα που κατατάχθηκε υψηλότερα στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου
2. Στην ειδική βαθμολογία των Play Offs έχουν αφαιρεθεί τρεις (3) βαθμοί από την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 45/6-5-2014 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.