Πέμπτη, 15 Μάιος 2014 07:14

ΠΑΜΙΣΟΣ - Α.Ε ΣΠΑΡΤΗΣ 1-0: "Αφεντικό" στη Μεσσήνη!

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ - Α.Ε ΣΠΑΡΤΗΣ 1-0: "Αφεντικό" στη Μεσσήνη!

Στη Μεσσήνη το απόλυτο αφεντικό είναι ο Πάμισος, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, και αυτό αποδείχθηκε και χθες… Οι νησιώτες επικράτησαν απόλυτα δίκαια με 1-0 της "πλούσιας" Σπάρτης και πήραν κεφάλι στον 13ο όμιλο μετά τη 2η αγωνιστική. Μια παλικαρίσια νίκη που ήρθε χάρις σε ένα γκολ επιπέδου… Τσάμπιονς Λιγκ από τον Χρήστο Τρίψα στο 80' και ενώ ο Πάμισος έπαιζε με παίκτη λιγότερο για 60 ολόκληρα λεπτά!


Η ομάδα των Τσίκινη και Γεωργακλή όχι μόνο δεν φοβήθηκε την πολυδιαφημιζόμενη αντίπαλο της, αλλά έδειξε πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και είναι χαρακτηριστικό πως οι Λάκωνες έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς στο 74ο λεπτό!

Εδειξε πως μπορεί την πρωτιά

Με βάσει την εικόνα των δύο ομάδων στο χθεσινό ματς οι "πράσινοι" μπορούν να τερματίσουν πρώτοι σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και να πάρουν την άνοδο στη Γ' εθνική.
Η Μεσσηνιακή ομάδα έπαιξε με πάθος, τσαμπουκά και με τη βοήθεια των φανταστικών φιλάθλων της έδειξε στη Σπάρτη πως θα πρέπει να ιδρώσει πολύ για να πάρει την πρωτιά.
Φυσικά ο Πάμισος είχε και εξαιρετικό αγωνιστικό πλάνο το οποίο ακολουθήθηκε κατά γράμμα από τους ποδοσφαιριστές.
Με έξυπνη τακτική περιορίστηκαν όλα τα ατού της Λακωνικής ομάδας, ειδικά μετά το 25' όπου οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να παίζουν με 10 παίκτες λόγω μιας αυστηρότητας αποβολής του Κωτσάκη με δεύτερη κίτρινη.
Μέχρι το 86' όπου έμεινε και η Σπάρτη με 10 παίκτες, δεν φαινόταν σε καμία περίπτωση πως οι νησιώτες έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, χάρις στο ψυχωμένο και μυαλωμένο παιχνίδι τους.
Ετσι φτάσαμε στο 80' που δικαιώθηκε η προσπάθεια των γηπεδούχων χάρις σε ένα εντυπωσιακό βολέ του Χ. Τρίψα που έστειλε τη μπάλα στο αριστερό "Γ" του Γαρόζη.
Ηταν ένα ματς που έμοιαζε πολύ με αυτό κόντρα στην Κυπαρισσία, μιας και η Σπάρτη έπαιξε ξεκάθαρα για την ισοπαλία (αν και αγωνιζόταν για πολύ ώρα με παίκτη περισσότερο) και το πλήρωσε.
Αδικη αποβολή
Κωτσάκη στο 25'

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως το παιχνίδι θα πήγαινε στη δύναμη με τους παίκτες του Παμίσου να βγαίνουν πρώτοι στη μπάλα.
Μόλις στο 7' ο διαιτητής Αντωνίου έδωσε κίτρινη κάρτα στον Κωτσάκη στο πρώτο μαρκάρισμα στο παιχνίδι, κάτι που προκάλεσε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των νησιωτών.
Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 17' με τον Αλεβίζο να εκτελεί ένα φάουλ και τον Γ. Τρίψα να πιάνει από μακριά μία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, όμως ο Γαρόζης έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ.
Στο επόμενο λεπτό ο Μπούνας σέντραρε και ο Ηλιόπουλος πήρε την κεφαλιά από καλή θέση που έφυγε ψηλά άουτ.
Ο Πάμισος παρότι είχε κατά του τον αέρα συνέχιζε να είναι καλύτερος, πιέζοντας ψηλά και έχοντας εξαιρετική αλληλοκάλυψη.
Στο 22' το φάουλ του Πατσιώτη έφυγε ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Και φτάνουμε στο 25' όταν ο Κωτσάκης έκανε φάουλ από πίσω στον Σπυροπάλι 7-8 μέτρα έξω από την περιοχή. Ο Αθηναίος διαιτητής εξαντλώντας την αυστηρότητα του του έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον απέβαλε.
Το φάουλ δικαιολογούσε πράγματι την κίτρινη κάρτα μιας και ο μέσος της Σπάρτης έμπαινε κατά μέτωπο, όμως δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση η πρώτη κίτρινη κάρτα. Ετσι οι νησιώτες έμειναν άδικα από νωρίς με 10 παίκτες, κάτι που προκάλεσε την οργή τους…
Το ματς διακόπηκε για 6 λεπτά λόγω των έντονων διαμαρτυριών από παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους, ενώ αποβλήθηκε από τον διαιτητή και ο Σπύρος Τσίκινης που είδε το υπόλοιπο του ματς από τη φυσούνα.
Ο αγώνας συνεχίστηκε με τον Πάμισο να προσέχει την άμυνα του και να βγαίνει επικίνδυνα στην επίθεση. Το κενό του Κωτσάκη στο δεξί άκρος της άμυνας κάλυψε ο Γ. Τρίψας και αριστερό μπακ έπαιξε
ο Χ. Τρίψας. Στη μεσαία γραμμή οι Ηλιόπουλος και Αλεβίζος έκαναν πολλή δουλειά, ο Αντωνίου ηρεμούσε το παιχνίδι της ομάδας του,
ενώ στην άμυνα οι Μωράκης και Φιλόπουλος ήταν κυριολεκτικά απροσπέλαστοι.

Δεν κινδύνευσε
με σωστή τακτική

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε με τον Πάμισο
να μην κλείνεται στην άμυνα του και να παίζει στα ίσια τη Σπάρτη.
Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ασύνδετοι, περιορίζονταν σε προσωπικές πρωτοβουλίες και έκαναν πολλά αβίαστα λάθη.
Ετσι ο Πάμισος πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε και ήταν η ομάδα που έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, κυρίως με στημένες φάσεις.
Στο 52' ο Αντωνίου ξέφυγε ωραία από τον Αδαμόπουλο και επιχείρησε ένα μακρινό βολέ όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Τα λεπτά περνούσαν με τον Πάμισο να μην απειλείται και να δείχνει πως μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι. Στο 71' ο Αντωνίου έδωσε κάθετα στον Μανωλόπουλο, όμως πρόλαβε και έκοψε σωτήρια ο Σταυρόπουλος και ενώ είχε βγει από την εστία του ο Γαρόζης.

Στο 74' η πρώτη
ευκαιρία της Σπάρτης

Η πρώτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο ματς έγινε στο 74' όταν ο Σεμερτζίδης έκανε τη σέντρα από αριστερά με τον Γκέρτσο να πιάνει την κεφαλιά που κατέληξε μισό μέτρο δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στο 80' απονεμήθηκε δικαιοσύνη όταν ο Ηλιόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ, οι αμυντικοί απομάκρυναν και ο Χ. Τρίψας αφού κοντρόλαρε με ένα φοβερό βολέ 15 μέτρα έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό "Γ" για το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Στα λεπτά που απέμεναν οι γηπεδούχοι έπαιξαν με πάθος για να κρατήσουν την πολύτιμη νίκη και τα κατάφεραν.
Η Σπάρτη έχασε μία σημαντική ευκαιρία στο 86' με τον Χοτζάι
να βρίσκει στην περιοχή τον Χαλίλι που κοντρόλαρε και σούταρε ψηλά άουτ.

Με 9 παίκτες τελείωσαν
και οι δύο ομάδες!

Στο 86' ο Πρασάς έκανε σκληρό φάουλ στον Ηλιόπουλο και αντίκρισε
τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι έμεινε και η Σπάρτη με 10 παίκτες.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δεύτερη αποβολή στο 91' με τον Τσούκλη να βλέπει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στο Μωράκη.
Δεύτερη αποβολή είχε και ο Πάμισος στο 94' με τον Αντωνίου να "κιτρινίζεται" για δεύτερη φορά για φάουλ πάνω στον Γαρόζη.
Ολοι οι παίκτες του Παμίσου ήταν συγκλονιστικοί, όμως ιδιαίτερα ξεχώρισαν οι Ηλιόπουλος, Μωράκης, Χ. Τρίψας και Αντωνίου.
Από τη Σπάρτη καλύτεροι ήταν οι Τσούκλης και Σπυροπάλι.
Ο διαιτητής Αντωνίου (Αθηνών) απέβαλε με μεγάλη ευκολία τον Κωτσάκη, όμως από εκεί και πέρα δεν έκανε άλλο σημαντικό λάθος.
Καλά τα πήγαν οι βοηθοί Νακόπουλος και Κουτσογιάννο (Αθηνών).
Εκτός από τις 4 κόκκινες, την κίτρινη κάρτα είδαν οι Αράπογλου και Ανδρέου.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Ανδρέου, Γ. Τρίψας, Χ. Τρίψας, Κωτσάκης, Αλεβίζος, Φιλόπουλος, Μωράκης, Πατσιώτης (66' Μανωλόπουλος), Μπούνας
(58' Ρούτσης), Ηλιόπουλος, Αντωνίου.
Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ: Γαρόζης, Λάπας, Αδαμόπουλος (68' Σεμερτζίδης), Μοσχογιάννης, Σταυρόπουλος, Χοτζάι, Σπυροπάλι, Τσούκλης, Γκέρτσος, Αράπογλου (68' Χαλίλι), Πρασάς.

Φοβερή ατμόσφαιρα από
800 φίλους του Παμίσου!

Μεγάλο μερίδιο από τη χθεσινή επιτυχία έχει ο φίλαθλος κόσμος του Παμίσου που δημιούργησε "καυτή" ατμόσφαιρα. Περίπου 800 φίλοι των νησιωτών βρέθηκαν στο γήπεδο της Μεσσήνης και δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν υπέρ της αγαπημένης τους ομάδας. Η ατμόσφαιρα θύμιζε αρκετά το παιχνίδι με την Κυπαρισσία που έκρινε τον τίτλο, μιας και υπήρχαν καπνογόνα, χαρτάκια, κόρνες και δυναμιτάκια.
* Στη Μεσσήνη βρέθηκαν και περίπου 150 φίλοι της Σπάρτης που
όμως δεν εκδηλώθηκαν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του αγώνα.
* Συνθήματα κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (χρηματοδότη της Σπάρτης) ακούστηκαν από τους νησιώτες οπαδούς μετά την αποβολή του Κωτσάκη.