Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2020 12:50

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 1-1: Πήρε εύκολα τον βαθμό απέναντι σε δυνατό αντίπαλο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι τότε τουλάχιστον να μην το χάνεις, λέει ένα... ποδοσφαιρικό ρητό και αυτό φρόντισε να τηρήσει χθες ο Πάμισος που έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΟ Βάρδας.

Οι Νησιώτες πήραν την πρώτη τους ισοπαλία στον 9ο όμιλο της Γ’ εθνικής μετά από μια ήττα και μια νίκη που είχαν στα δύο πρώτα εκτός έδρας ματς. Δίχως αμφιβολία το ξεκίνημα της ομάδας της Μεσσήνης στην επανεμφάνιση της στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής είναι θετικό στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και ο απολογισμός των 4 βαθμών αφήνει ελπίδες για το μέλλον.
Στο χθεσινό ματς ο Πάμισος είχε απέναντι του μια σαφώς μια πιο έμπειρη ομάδα με παίκτες... μπαρουτοκαπνισμένους στην κατηγορία, όπως οι Ντόμας, Λιόσης, Μικελάτος, Σαμπανέι, Βας, Πολίτης...
Οι Νησιώτες προηγήθηκαν στα μέσα του α’ μέρους με τον Βέλλη, όμως η Ηλειακή ομάδα βρήκε γρήγορα απάντηση και ισοφάρισε πριν βγει το ημίχρονο με τον Βας.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή και έχασαν ορισμένες ευκαιρίες, όμως ο Πάμισος με έξυπνη τακτική και παίζοντας με πολύ πάθος, κατέκτησε εύκολα τον βαθμό της ισοπαλίας.
Πλέον με τους 4 βαθμούς η ομάδας της Μεσσήνης βρίσκεται στην 4η θέση του 9ου ομίλου μαζί με Ναυπακτιακό και Αχαϊκή.

Πως έπαιξε ο Πάμισος

Ο χθεσινός αγώνας έγινε κεκλεισμένων τω θυρών στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, με 80 μόνο άτομα εντός γηπέδου όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Ο Γιώργος Καλόμαλος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, με τον Οικονομόπουλο να είναι κάτω από τα γκολπόστ.
Δεξιά στην άμυνα έπαιξε ο Αριστομενόπουλος, αριστερά ο Βέλλης και στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Φιλόπουλος και Μπούνας.

Στον άξονα αμυντικά χαφ ήταν οι Κατσιβαρδέας και Γεωργιόπουλος, τριάδα μπροστά τους οι Θώδης (δεξιά), Λαθύρης (αριστερά), Παπαδόπουλος (κέντρο) και προωθημένος ο Σαραντόπουλος.
Το παιχνίδι φάνηκε από τα πρώτα λεπτά πως θα πάει στη δύναμη, με τις δύο ομάδες να είναι επιφυλακτικές και να μην ρισκάρουν.
Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει καλά τους χώρους με τους Κατσιβαρδέα και Γεωργιόπουλο να κάνουν πολλή δουλειά στον άξονα και τα μπακ Αριστομενόπουλο και Βέλλη να ανεβαίνουν συχνά πυκνά.
Η ομάδα της Βάρδας έπαιξε κάθετα περισσότερο με τον Σαμπανέι να προσπαθεί να συνεργαστεί με τους Μικελάτο και Βας.

Το 1-0 με Βέλλη ύστερα από
συνεργασία των δύο μπακ

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση έφερε και το γκολ για τους Νησιώτες... Ηταν το 26’ όταν ο Σαραντόπουλος με κάθετη πάσα βρήκε δεξιά τον Αριστομενόπουλο που μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έκοψε παράλληλα την μπάλα, με τον Βέλλη να έρχεται από πίσω και με πλασέ (με το δεξί!) σε κενή εστία να γράφει το 1-0!

Το άσχημο για τον Πάμισο ήταν πως δεν κατάφερε να κρατήσει για πολλή ώρα το προβάδισμα, μιας και στο 34’ οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια...

Στο 34’ το 1-1 με Βας

Ο Ντόμας με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Βας, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, ο Φιλόπουλος με τάκλιν δεν μπόρεσε να τον ανακόψει και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-1.
Η ομάδα του Μίκι Τσίρκοβιτς είχε μια καλή και στο 39’ όταν ύστερα από βαθιά μπαλιά του Θεοδωρόπουλου, ο Ντόμας κέρδισε την μονομαχία από τον Βέλλη και έστρωσε στον Βας που σούταρε, όμως ο Οικονομόπουλος σωστά τοποθετημένος έδιωξε σε κόρνερ.

Φλύαρη υπεροχή η
Βάρδα στο δεύτερο

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στην Ηλειακή ομάδα που ήταν πιο επικίνδυνη, χωρίς πάντως η υπεροχή της να είναι καθολική.
Στο 63’ ο Πολίτης μπήκε από δεξιά και έπεσε από μαρκάρισμα του Βέλλη, με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν για πέναλτι και τον διαιτητή να δίνει κόρνερ.

Σπουδαία απόκρουση
από Οικονομόπουλο

Μεγάλη ευκαιρία έχασε η Βάρδα στο 71’ με τον Βας να βγάζει γλυκιά σέντρα και τον Σαμπανέι στην καρδιά της περιοχής να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, όμως ο γκολκίπερ Οικονομόπουλος ενήργησε εξαιρετικά και απέκρουσε, κρατώντας το 1-1.
Η τρίτη καλή στιγμή της ομάδας του Μίκι Τσίρκοβιτς στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 75’ με τον Πολίτη να εκτελεί ένα φάουλ και τον Μικελάτο να πιάνει την κεφαλιά που έφυγε ένα μέτρο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Ο Πάμισος είχε μια ευκαιρία για να πετύχει δεύτερο γκολ στο 77’ όταν ο Βέλλης έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Σαραντόπουλος βρήκε στην περιοχή τον Μωράκη, όμως πριν ο έμπειρος μεσοαμυντικός προλάβει να πλασάρει ο Βορύλλας βγήκε και μπλόκαρε την μπάλα.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στον αγώνα, με τις δύο ομάδες να μένουν δίκαια στο ισόπαλο 1-1 και να παίρνουν από ένα βαθμό.
Διαιτητής ήταν ο Λιάρος (Λακωνίας) που επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι και... χάρισε ορισμένες κίτρινες κάρτες σε παίκτες της Βάρδας. Βοηθοί ήταν οι Σόβολος και Ισακοβίδης από τον ίδιο σύνδεσμο. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Νικολόπουλος, Παπαδόπουλος και Μάρκο.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Οικονομόπουλος, Αριστομενόπουλος, Βέλλης, Μπούνας, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας, Λαθύρης, Γεωργιόπουλος, Σαραντόπουλος, Παπαδόπουλος (74’ Μωράκης), Θώδης (80’ Μπορχάν).
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: Βορύλλας, Λιόσης, Μάρκο, Νικολόπουλος, Παπαγεωργίου (55’ Φερεκίρης), Μικελάτος, Θεοδωρόπουλος, Ντόμας, Βας, Σαμπανέι, Πολίτης.