Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2020 18:27

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 2-1: Νίκη μετά από... 10 χρόνια στην Α’ τοπική!

Γράφτηκε από τον

 

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Παπαφλέσσας Χώρας, που κέρδισε χθες το απόγευμα στην έδρα του, τη Σπερχογεία με 2-1.

Μια νίκη που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι η πρώτη που πετυχαίνει στην Α’ τοπική μετά από 10 χρόνια (τελευταία φορά που συμμετείχε στην Α’ τοπική ήταν το 2010). Μετά από 3 σερί ισοπαλίες η ομάδα της Χώρας κατάφερε να πετύχει και μια νίκη, δείχνοντας ότι παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται και θα χρειαστεί και άλλα θετικά αποτελέσματα στη συνέχεια του πρωταθλήματος ώστε να υλοποιήσει το στόχο της παραμονής στην κατηγορία.
Η Σπερχογεία, παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, όμως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών της δεν μπόρεσε να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα οι “ταύροι” έχουν έντονα παράπονα από το διαιτητή Σκόρδο για το πέναλτι που έδωσε στη γηπεδούχο ομάδα, υποστηρίζοντας ότι ο Τσούλος πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα και δεν βρήκε τον αντίπαλο του. Επίσης, τα παράπονα τους εστιάζονται και στο ότι επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι από τους γηπεδούχους.
Η Σπερχογεία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 23’ όταν ο Κ. Μάλαμας με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή πέρασε και τον τερματοφύλακα και σούταρε, όμως η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 25’ ο Α. Τσέρτος με σου άνοιξε το σκορ. Στο 32’ ο Μπαζάνης με τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε 1-1. Στο 78’ ο Ηρ. Καραχάλιος προσπάθησε να σκοράρει με διαγώνιο σουτ, αλλά ο Αλεξανδρόπουλος μπλόκαρε την μπάλα. Στο 82’ ο Τάσος Τσόπελας που επανεμφανίστηκε μετά από 10 μήνες (απουσίαζε λόγω τραυματισμού) έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Δημόπουλο, ο οποίος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Τσούλο με τον διαιτητή Σκόρδο, να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Μπάρκας το εκτέλεσε εύστοχα και “έγραψε” το 2-1.
Οι γηπεδούχοι είχαν και άλλες φάσεις για γκολ στο β’ μέρος κυρίως με τους Α. Τσέρτο και Μπάρκα.
Μετά τη λήξη του αγώνα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα ο Γρηγορόπουλος γιατί απώθησε βίαια αντίπαλο του στο κέντρο του γηπέδου μπροστά στο διαιτητή Σκόρδο.
ΧΩΡΑ: Αλεξανδρόπουλος, Δημόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Ρουσσόπουλος, Ε. Τσέρτος, Γκεβόρι, Α. Τσέρτος (89’ Γρηγορόπουλος), Μπάρκας, Αναστασόπουλος, Μαρκόπουλος (60’ Θ. Τσόπελας), Κανελλόπουλος (70’ Α. Τσόπελας).
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Σταματίου, Μπούνας, Δωδέκατος, Γαβράς, Μπαντάς, Μπαζάνης, Κ. Μάλαμας (76’ Καλογερόπουλος), Τσάκωνας (60’ Ν. Μάλαμας), Καπινιάρης (60’ Πετράκος), Ηρ. Καραχάλιος, Ι. Καραχάλιος.