Σάββατο, 17 Μάιος 2014 21:24

Πρωταθλήτρια Ισπανίας μετά από 18 χρόνια η Ατλέτικο Μαδρίτης!

Γράφτηκε από τον
Πρωταθλήτρια Ισπανίας μετά από 18 χρόνια η Ατλέτικο Μαδρίτης!

Στον ισπανικό θρόνο κάθεται από το βράδυ του Σαββάτου (17/5) η Ατλέτικο Μαδρίτης! Η ομάδα-θαύμα του Ντιέγκο Τσόλο Σιμεόνε πέτυχε το ακατόρθωτο, αφού πήρε εύκολα το αποτέλεσμα που χρειαζόταν στο «Καμπ Νου» και επέστρεψε στην κορυφή της Ισπανίας μετά από 18 ολόκληρα χρόνια.

 

Αυτό είναι το 10 συνολικά πρωτάθλημα στην ιστορία της Ατλέτικο, η οποία είχε γευτεί ξανά αυτή την χαρά το 1996, όταν είχε κάνει νταμπλ. Το τελικό 1-1 στη Βαρκελώνη ανάμεσα στην ανέτοιμη, για τέτοιο ματς ζωής και θανάτου, Μπαρτσελόνα και τους «Ροχιμπλάνκος» μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο, με τους Μαδριλένους να στήνουν τρελό πανηγύρι μετά το φινάλε της αναμέτρησης και τους Καταλανούς να αναγνωρίζουν την ανωτερότητα των αντιπάλων και να τους χειροκροτούν.

 

Από εκεί και πέρα η Μπαρτσελόνα όχι μόνο δεν κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα στην Λα Λίγκα, αλλά τελειώνει την σεζόν... άτιτλη. Όσο για την Ατλέτικο, αφού καθάρισε το πρωτάθλημα πλέον... φουλάρει και για την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ, την οποία θα διεκδικήσει στον τελικό (24 Μαΐου) απέναντι στην συμπολίτισσα της Ρεάλ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ήταν ένας «τελικός» που δεν προσέφερε ιδιαίτερο θέαμα, αλλά σαφέστατα είχε ιδιαίτερο σασπένς μέχρι τέλους, με αποβολές, υπέροχα γκολ, δοκάρι ακυρωθέν γκολ (αμφισβητούμενο). Οι Καταλανοί, που δυσκολεύονταν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της Ατλέτικο, άνοιξαν το σκορ στο 34' με το καταπληκτικό σουτ του Αλέξις Σάντσεζ, ενώ στην επανάληψη η Ατλέτικο βγήκε δυνατά και με το... καλημέρα είχε δοκάρι με κεραυνό του Βίγια. Στο 49' η υπεροχή της απέφερε καρπούς όταν ο Γκοντίν με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ ισοφάρισε σε 1-1, ένα γκολ που όπως αποδείχτηκε στο τέλος ήταν αρκετό για να στείλει τον τίτλο στην Ατλέτικο.

Από το 60' και μετά η Μπαρτσελόνα, μη έχοντας άλλη επιλογή, πίεσε, βγήκε όλη μπροστά και έψαξε το γκολ που θα την βάλει και πάλι σε θέση οδηγού. Το πέτυχε στο 64' με τον Μέσι ωστόσο αυτό ακυρώθηκε για οφ-σάιντ, με την φάση να είναι αμφισβητούμενη, αφού δεν φαίνεται καθαρά αν η μπάλα φτάνει στον Αργεντινό (ο οποίος ήταν εκτεθειμένος) από συμπαίκτη ή αντίπαλο.

Όπως και να χει στο υπόλοιπο διάστημα οι Καταλανοί ναι μεν ανέβασαν την πίεση τους, ωστόσο ουδέποτε μπόρεσαν να διασπάσουν το αμυντικό τείχος της Ατλέτικο που κράτησε το 1-1 και εξασφάλισε μέσα στην Βαρκελώνη ένα πρωτάθλημα παλικαρίσιο που το άξιζε 100%!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Ντάνιελ Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Αντριάνο, Μπουσκέτς (57' Σονγκ), Φάμπρεγκας (77' Τσάβι), Ινιέστα, Αλέξις Σάντσεζ, Μέσι, Πέδρο (62' Νεϊμάρ).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Αρντά Τουράν (23' λ.τρ. Ραούλ Γκαρθία), Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε, Ντιέγκο Κόστα (17' λ.τρ. Αντριάν – 71' Σόσα), Νταβίντ Βίγια.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR