Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2020 15:13

Η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται σε φιλικό την Κύπρο

Γράφτηκε από τον

Την Κύπρο υποδέχεται σήμερα στις 4.45 μ.μ. (COSMOTE SPORTS και OPEN TV) στη Ριζούπολη η Εθνική Ελλάδας σε φιλικό ματς που θα αποτελέσει τεστ εν όψει των επερχόμενων αγώνων του Nations League με Μολδαβία και Σλοβενία.

Ο Ολλανδός προπονητής της εθνικής ανδρών Τζον Φαν'τ Σιπ δήλωσε: «Η φιλική αναμέτρηση με την Κύπρο είναι μια προετοιμασία για τα ματς του Nations League. Θέλουμε να δούμε τους παίκτες να αγωνίζονται με τον τρόπο που θέλουμε στα ματς που ακολουθούν. Επίσης, είναι σημαντικό να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να δουλέψουμε σε πράγματα που θέλουμε να βελτιώσουμε», τόνισε αρχικά και σχολίασε ως προς τις απουσίες που έχει η Εθνική ελέω κορονοϊού και τραυματισμών: «Για όλους ισχύει το ίδιο. Ο κορονοϊός είναι παντού και πλήττει άσχημα τις ομάδες. Τώρα έπληξε και μας. Όμως είναι μια καλή στιγμή για παίκτες να αξιοποιήσουν την ευκαιρία τους και να δείξουν πως αξίζουν τη θέση. Έχουμε ένα καλό ρόστερ και κάποιες επιστροφές, όπως του Τσιμίκα. Είναι ένας παίκτης που ίσως δεν είναι έτοιμος να παίξει σε τρία ματς σερί, αλλά έχει την ποιότητα. Έχουμε επίσης τον Λυκογιάννη και τον Κυριακόπουλο στη θέση αυτή. Κι έχουμε και νέα πρόσωπα, όπως τον Γιακουμάκη που πάει καλά στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Θα τον δούμε στην προπόνηση, ίσως και στα παιχνίδια».
Ρωτήθηκε αν θα κάνει πρόβα ενδεκάδας με την Κύπρο ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο Nations League και απάντησε: «Θα είναι σημαντικό το φιλικό για την Κύπρο εν όψει της συνέχειας. Θα έχουμε πολλούς παίκτες που θα παίξουν και την Κυριακή, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και την κόπωση των παικτών. Να τους έχουμε φρέσκους και υγιείς. Έχουμε το δικαίωμα για έξι αλλαγές». Τέλος, κλήθηκε να καταθέσεις τις σκέψεις του όσον αφορά στο κομμάτι που τον προβληματίζει περισσότερο αγωνιστικά. «Νομίζω πως όταν αρχίσαμε αυτό το πρότζεκτ θέλαμε να κάνουμε μια νέα ομάδα με πλάνο για το Κατάρ και να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Κάναμε κάποια βήματα, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ένα κομμάτι είναι η αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Είμαστε ευχαριστημένοι με τη συμπεριφορά, την πειθαρχία και την ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα. Η ανησυχία μου είναι πως δεν έχουμε πολύ μεγάλο βάθος στην επιλογή των παικτών και αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει και με το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι ελληνικές ομάδες παίζουν με πολλούς ξένους. Είναι κάτι που με προβληματίζει, θα πρέπει στο μέλλον να βοηθήσουμε την Εθνική βάζοντας περισσότερους Έλληνες παίκτες στις ομάδες. Γιατί κι εμείς από εκεί επιλέγουμε ποδοσφαιριστές,» επισήμανε ο Τζον Φαν'τ Σιπ.

 Πως θα παίξει

Ο Ολλανδός αναμένεται να παρατάξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε διάταξη 4-2-3-1. Η θέση του γκολκίπερ παραμένει ερωτηματικό, αν και συγκεντρώνει πιθανότητες η χρησιμοποίηση του Διούδη (Βλαχοδήμος και Μπάρκας είναι οι έτεροι γκολκίπερ). Από εκεί και πέρα, στο αριστερό άκρο της άμυνας θέση βασικού είναι πολύ πιθανό να πάρει ο Τσιμίκας. Στο κέντρο των μετόπισθεν θα παίξουν οι Χατζηδιάκος και Τζαβέλλας. Όσο για τη θέση του δεξιού μπακ, φαβορί είναι ο Ρότα με αουτσάιντερ τον Μαυρία.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, οι Μπουχαλάκης και Ζέκα είναι οι βασικοί υποψήφιοι, πιθανότητες έχει ωστόσο και ο Κουρμπέλης. Στις θέσεις των εξτρέμ προβάδισμα έχουν οι Φορτούνης, Λημνιός και Μπακασέτας με θέση να διεκδικεί και ο Τζόλης, ενώ στη θέση του φορ αναμένεται να ξεκινήσει ο Παυλίδης. Για τη θέση του στράικερ πιθανότητες έχει και ο Γιακουμάκης, ο οποίος αν αγωνιστεί, θα κάνει το ντεμπούτο του με τη "γαλανόλευκη".