Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 12:45

ΟΜΟΝΟΙΑ: "Πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς οι ερασιτέχνες αθλητές", λέει ο Γιώργος Αργυρόπουλος

Γράφτηκε από τον
ΟΜΟΝΟΙΑ: "Πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς οι ερασιτέχνες αθλητές", λέει ο Γιώργος Αργυρόπουλος

 

Μόνο διαδικτυακή επικοινωνία μέσω Skype έχει πλέον με τους παίκτες του ο Γιώργος Αργυρόπουλος, αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη μη εξάπλωση της πανδημίας σταμάτησαν και οι
προπονήσεις.

Η Ομόνοια προπονήθηκε για τελευταία φορά την περασμένη εβδομάδα και πλέον άπαντες περιμένουν να “ανάψει το πράσινο φως” για την επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους. Ο τεχνικός της καλαματιανής ομάδας δεν είναι πάντως και τόσο.. αισιόδοξος. “Δεν θεωρώ ότι θα τελειώσει αυτό το πράγμα στο τέλος Νοεμβρίου. Σίγουρα προέχει η υγεία, αλλά πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, γιατί ζούμε από αυτόν. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ούτε καν για τη Super League 2 και τη Football League”. Ο Γιώργος Αργυρόπουλος τονίζει στην “Ελευθερία” ότι πέρα από οικονομικό, υπάρχει και αγωνιστικό ζήτημα. “Αλλο ατομική, άλλο ομαδική προπόνηση. Για να μπουν οι αθλητές σε αγωνιστικούς ρυθμούς θα χρειαστούν 10 με 15 μέρες προετοιμασίας, εφόσον έχουν τηρήσει αγωνιστικό πρόγραμμα στο διάστημα της καραντίνας. Μετά μάλιστα και από την πεντάμηνη διακοπή που είχαμε, ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών. Οι ερασιτέχνες παίκτες έχουν και άλλη ενασχόληση και αυτό τους επιβαρύνει. Με αυτή την απραξία είναι πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς και σίγουρα έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες σε σχέση μ’ έναν επαγγελματία αθλητή”.

Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα”

Ο Γιώργος Αργυρόπουλος έκανε και τον απολογισμό στις εφτά αγωνιστικές της Α’ τοπικής, όπου η Ομόνοια έχει μια νίκη, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες με τέρματα 11-15. “Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, ήμασταν ανταγωνιστικοί, αλλά κάποιες ατυχίες δεν μας επέτρεψαν να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Οταν ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα, η ομάδα θα δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες”, καταλήγει ο τεχνικός της Ομόνοιας., η οποία με 6 βαθμούς ισοβαθμεί στην 11η θέση με Εθνικό Μελιγαλά, Παπαφλέσσα Χώρας και Καλό Νερό.