Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2020 14:14

Ρετιρέ για τρεις στην Α1 τοπική

Γράφτηκε από τον

 

Τρεις ομάδες συγκατοικούν στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα της Α1 τοπικής μετά από πέντε αγωνιστικές.

Η Α.Ε. Λογγάς, η Θύελλα Χαρακοπιού και ο Π.Α.Σ. Ράχη, έχοντας πορεία... καρμπόν με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Θύελλα και Ράχη έχουν πετύχει μάλιστα και ίδιο αριθμό τερμάτων (από 15) ενώ έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται πέντε και έξι φορές, αντίστοιχα.
Η Α.Ε. Λογγάς έχει με 17 γκολ την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, ενώ έχει παθητικό 6 γκολ. Την κορυφαία άμυνα έχει η ομάδα του Χαρακοπιού.
Οι πρωτοπόροι είναι και οι μόνοι που συνεχίζουν χωρίς ήττα στην Α1, η οποία έχει διακοπεί όπως και όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας λόγω του κορονοϊού. Ως εκ τούτου δεν θα έχουμε αγώνες το Νοέμβριο και οι 12 σύλλογοι περιμένουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης για να δουν πότε θα επιστρέψουν στα γήπεδα. Διότι ως γνωστόν δεν επιτρέπονται ούτε οι ομαδικές προπονήσεις.
Η διακοπή είναι δεδομένο ότι θα επηρεάσει τη φόρμα των ομάδων και ίσως δούμε άλλο πρωτάθλημα από την έκτη αγωνιστική. Στις πρώτες πέντε στροφές πάντως, ξεχώρισαν οι τρεις πρωτοπόροι, ενώ την πρώτη τετράδα συμπληρώνει ο Νέος Αρις με 10 βαθμούς.
Η ομάδα του Αρι έχει απολογισμό τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα με τέρματα 14-8. Η ήττα είναι από την Α.Ε. Λογγάς (1-3) την τρίτη αγωνιστική.

Ξεκίνησαν με τρία στα τρία

Η Α.Ε. Λογγάς ξεκίνησε φουριόζα το πρωτάθλημα κερδίζοντας με το "αγγλικό" 4-3 εκτός έδρας το Δώρο στην πρεμιέρα. Ακολούθησε το 6-0 επί του Ηρακλή Κυπαρισσίας και το διπλό στον Αρι. Ανάλογο ξεκίνημα έκαναν και η Θύελλα με τη νεοφώτιστη Ράχη.
Η Θύελλα νίκησε κατά σειρά εκτός την ΑΕΚ (1-4) και εντός τον Ηρακλή Καλαμάτας και τον Πανιώνιο Καλαμάτας (2-0), Η Ράχη πανηγύρισε δύο σερί νίκες στο "Π. Μπαχράμης" απέναντι σε Αναγέννηση Παραλίας (3-1) και Δώριο (4-1) και την τρίτη αγωνιστική νίκησε με 4-1 τον Ολυμπιακό Καλαμάτας στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας".

Πρώτη απώλεια βαθμών

Η πρώτη απώλεια βαθμών ήρθε και για τις τρεις ομάδες στην 4η αγωνιστική. Η Ράχη ισοφαρίστηκε στο φινάλε με 2-2 από την ΑΕΚ Καλαμάτας, αλλά δεν έπεσε από την κορυφή. Και αυτό γιατί την επόμενη μέρα στο γήπεδο της Λογγάς, η τοπική ομάδα και η Θύελλα αναδείχθηκαν ισόπαλες στο μεταξύ τους ντέρμπι, επίσης με σκορ 2-2. Ετσι παρέμειναν και οι τρεις στην πρώτη θέση, έχοντας από 10 βαθμούς.
Στην πέμπτη και τελευταία αγωνιστική πριν τη διακοπή της Α1, οι πρωτοπόροι επέστρεψαν στις επιτυχίες. Η Α.Ε. Λογγάς νίκησε με 2-0 εκτός τον Αστέρα Αρφαρών. η Ράχη με ανατροπή τον Ηρακλή Καλαμάτας (1-2) και η Θύελλα με 5-2 τον Ηρακλή Κυπαρισσίας.
Στα αξιοσημείωτα ότι στην 6η αγωνιστική η Θύελλα θα παίξει εκτός με τον τέταρτο της βαθμολογίας Νέο Αρι, ενώ Α.Ε. Λογγάς και Π.Α.Σ. Ράχη θα υποδεχτούν Αναγέννηση Παραλίας και Πανιώνιο Καλαμάτας, αντίστοιχα.

Αγνοεί τη νίκη ο Ηρακλής Κυπαρισσίας

Ο Ηρακλής Κυπαρισσίας είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει νίκη στην Α1 τοπική, μετρώντας μόνο ήττες και μοιραία βρίσκεται στην 12η και τελευταία θέση της βαθμολογίας. Μία μόνο νίκη έχουν Ηρακλής Καλαμάτας, Ολυμπιακός Καλαμάτας και Αστέρας Αρφαρών. Ολυμπιακός και Ηρακλής Καλαμάτας δεν έχουν ισοπαλία στο πρωτάθλημα, όπως επίσης το Δώριο, η Αναγέννηση και ο Ηρακλής Κυπαρισσίας που δεν έχει βαθμό.
Η ομάδα της Κυπαρισσίας έχει μαζί με τον Ολυμπιακό τη χειρότερη επίθεση (από 3 γκολ), ενώ ο Ηρακλής έχει με διαφορά και τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας με 27 γκολ.