Τετάρτη, 18 Νοέμβριος 2020 16:15

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: “Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε μόνο το ποδόσφαιρο”, λέει ο Κώστας Παλαμάρας

Γράφτηκε από τον

Μόνο για ένα παιχνίδι πρόλαβε να κάτσει στον πάγκο του Εθνικού ο Κώστας Παλαμάρας, μιας και μετά το ντεμπούτο του κόντρα στον Τέλλο Αγρα ανακοινώθηκε η αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας.

“Δυστυχώς δεν έχω μάθει καλά καλά, ούτε το μικρό όνομα όλων των παιδιών. Ο Εθνικός έχει πάντως ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες και κάποιους νεαρής ηλικίας. Πρέπει να κάνουμε αυτό το “πάντρεμα”. Θέλει πολλή δουλειά στο τακτικό κομμάτι και με τη διακοπή θα πάμε πολύ πίσω”, λέει στην “Ε” ο Κώστας Παλαμάρας για τις πρώτες δύσκολες μέρες στην ομάδα του Μελιγαλά.
Ο ικανός τεχνικός τονίζει ωστόσο ότι το αγωνιστικό περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού όπως δηλώνει ”Προέχει η υγεία. Μπροστά σε αυτή την πανδημία, στην οποία βλέπουμε κάθε μέρα να πεθαίνει κόσμος, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε μόνο το ποδόσφαιρο. Μακάρι να βγούμε γρήγορα από αυτή την περιπέτεια και όλα τα άλλα θα έρθουν”. Ο προπονητής του Εθνικού εκτιμά ότι θα παιχτεί ποδόσφαιρο στη Μεσσηνία από το νέο έτος. “Θεωρώ ότι θα τραβήξει και άλλο αυτή ιστορία. Προέχει όπως είπα, η υγεία όλων όσων ασχολούνται με το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι αν δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα, μπορούμε να παίξουμε μετά τις γιορτές. Από το νέο έτος και βλέπουμε”.

“Δύσκολο το Κυριακή – Τετάρτη”

Το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής έχει φέτος 34 αγωνιστικές και έχουν παιχτεί μόνοι οι εφτά. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει δράση το Νοέμβριο και ενδεχομένως και το Δεκέμβριο, θα χρειαστούν εμβόλιμες αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί. Ο Κώστας Παλαμάρας σημειώνει ότι: “Είναι δύσκολο για τα παιδιά να παίζουν Κυριακή – Τετάρτη, γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι ερασιτέχνες παίκτες που δουλεύουν. Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, γιατί μιλάμε για ερασιτεχνικό αθλητισμό”.

Ο στόχος στην Α’ τοπική

Ο Εθνικός Μελιγαλά μετρά δύο νίκες και πέντε ήττες σε εφτά αγωνιστικές και με έξι βαθμούς ισοβαθμεί στην 11η θέση της Α’ τοπικής με Ομόνοια, Παπαφλέσσα Χώρας και Καλό Νερό. Ο στόχος σύμφωνα με τον Κώστα Παλαμάρα είναι” “Να μπορέσει να ξεφύγει από τις 4-5 τελευταίες θέσεις ώστε να μην έχουμε βαθμολογικό άγχος. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να πάρουν χρόνο συμμετοχής και τα μικρά παιδιά και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται”. Ο νέος τεχνικός σημειώνει βέβαια ότι: “Για να τα καταφέρουμε χρειάζεται δουλειά και υπομονή, γιατί η ομάδα είχε κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα, που την έχουν φέρει πίσω. Θα πάμε βήμα βήμα. Μετά τη διακοπή θα χρειαστούμε, όπως όλες οι ομάδες, χρόνο προσαρμογής για να μπορέσουμε να παίξουμε ώστε να μην έχουμε τραυματισμούς. Πιστεύω ότι απαιτείται ένα διάστημα δύο εβδομάδων για να μπορεί να παιχτεί πρωτάθλημα”.