Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2020 12:59

ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ: “Αβέβαιο αν θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα”, πιστεύει ο Βασίλης Μπλέτσας

Γράφτηκε από τον
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ: “Αβέβαιο αν θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα”, πιστεύει ο Βασίλης Μπλέτσας

Απαισιόδοξος για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων εμφανίζεται ο Βασίλης Μπλέτσας.

Ο προπονητής της Θύελλας Χαρακοπιού και παλαίμαχος άσος της “Μαύρης Θύελλας” και άλλων ομάδων, θεωρεί ότι από την άνοιξη θα παιχτεί και πάλι ποδόσφαιρο στα γήπεδα της Μεσσηνίας. “Ασφαλή εκτίμηση δεν μπορεί να κάνεις. Πιστεύω όμως ότι θα μπούμε σε μια σχετική κανονικότητα με προπονήσεις από το Φεβρουάριο και αφού έχει έρθει το εμβόλιο. Οπότε το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το
Μάρτιο”, λέει στην ‘Ε” ο Β. Μπλέτσας, τονίζοντας ότι η διακοπή ήταν αναγκαία με δεδομένο ότι: “Είναι θέμα υγείας. Αυτό που ευελπιστούμε είναι να βγούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα από αυτό, με
λιγότερες απώλειες στη χώρα μας και γενικότερα στον κόσμο. Να γυρίσουμε πιο δυνατοί και με περισσότερη όρεξη”. Ο Β. Μπλέτσας σημειώνει ότι οι ερασιτέχνες παίκτες και οι προπονητές ταλαιπωρούνται πολύ από την πανδημία. “Είναι πολύ δύσκολο για τους συλλόγους, εδώ και περίπου ένα χρόνο. Δεν υπάρχει ένα πλάνο. Ολοι έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ, γιατί είμαστε ερασιτέχνες και όταν επανερχόμαστε στις προπονήσεις, αυτό που κοιτάμε είναι μόνο η υγεία των παιδιών, που προέρχονται από μεγάλη αποχή”. Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις του Β. Μπλέτσα, τότε θα χρειαστούν πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές και επιπλέον μήνες για να ολοκληρωθεί η Α1, αλλά και τα άλλα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ. “Στην Α1 τοπική τα παιχνίδια δεν είναι πολλά, όπως για παράδειγμα στην Α’ τοπική. Μόνο με εμβόλιμες αγωνιστικές θα υπάρχει η δυνατότητα να τελειώσει η σεζόν, αλλά και πάλι δεν είναι εύκολα. Γιατί οι παίκτες θα προέρχονται από μεγάλη αποχή και πρέπει να προσέξουμε την υγεία τους. Είναι αβέβαιο αν θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα”.

Το σχόλιο για την Α1 τοπική

 Ο Βασίλης Μπλέτσας σχολίασε και το πρωτάθλημα της Α1 τοπικής, στο οποίο η ομάδα του ισοβαθμεί στην κορυφή με την Α.Ε. Λογγάς και τον Π.Α.Σ. Ράχη.
“Εδώ και χρόνια είναι ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Προσπαθούμε να δώσουμε κάτι από πλευράς ποιότητας. Οσον αφορά τον ανταγωνισμό και το ενδιαφέρον είναι σε αρκετά καλό επίπεδο.
Μπορεί να είμαστε τρεις ομάδες στην κορυφή, αλλά θεωρώ ότι και άλλες ομάδες είναι δυνατές. Οπως η ΑΕΚ, ο Νέος Αρις, ο Ηρακλής Καλαμάτας που είναι πολύ χαμηλά. Θα είναι συναρπαστικό το πρωτάθλημα”.

Χαμηλοί τόνοι παρά την πρωτιά

Η Θύελλα Χαρακοπιού μετρά 4 νίκες και μία ισοπαλία στο ξεκίνημα της Α1 τοπικής, δείχνοντας ότι μπορεί να διεκδικήσει ένα από τα εισιτήρια της ανόδου για τη μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία της
Μεσσηνίας. Ο Βασίλης Μπλέτσας, ωστόσο, επιμένει ότι: “Ο στόχος της ομάδας είναι να μπορέσει να πλασαριστεί στις υψηλές θέσεις. Να μην κινδυνέψει έτσι ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στα πιο νέα παιδιά να πάρουν παιχνίδια και να το ευχαριστηθούμε. Δεν μας αποπροσανατολίζει η πρώτη θέση”. Ο τεχνικός της Θύελλας έκανε ιδιαίτερη μνεία και στη διοίκηση: “Η διοίκηση βοήθησε στα πλαίσια των οικονομικών της δυνατοτήτων, ώστε να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα και είναι κοντά μας. Τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια. Ημασταν σε καλή κατάσταση, όταν διεκόπη το πρωτάθλημα. Είναι μεγάλο ερωτηματικό πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες μετά. Εμείς θα βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, χωρίς να ξεφεύγουμε από τον αρχικό μας στόχο”.