Τρίτη, 20 Μάιος 2014 21:10

Στα... άκρα ο ΠΑΟΚ, προσέφυγε στο CAS για τη δεύτερη θέση!

Γράφτηκε από τον

Αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση έως τα άκρα και να διεκδικήσει τη δικαίωσή του μέσω του CAS είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιδρά στις αποφάσεις που τον τιμώρησαν με -3 βαθμούς από τα πλέι οφ και ουσιαστικά τον έθεσαν εκτός διεκδίκησης της πρωτιάς στο μίνι πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ, τονίζοντας πως το CAS έχει τη δικαιοδοσία να εξετάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ως εκ τούτου ο ΠΑΟΚ ζητά από την Ομοσπονδία να αποδεχθεί ρητά μέχρι την Παρασκευή (23/5) την αρμοδιότητα του CAS.

Αν αυτό δεν συμβεί, τότε οι «ασπρόμαυροι» θα προσφύγουν σε κάθε άλλο αρμόδιο όργανο, εθνικό ή διεθνές, για την αποκατάσταση της ζημίας, όπως υποστηρίζουν στον ΠΑΟΚ.

Τέλος, η επιστολή που εστάλη στην ΕΠΟ κοινοποιήθηκε και στη Σούπερ Λίγκα, με τους Θεσσαλονικείς να ζητούν να μην επικυρωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ έως ότου εκδοθεί απόφαση από το CAS.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ: «Έπειτα από την απόφαση-“σκάνδαλο” της ΕΠΟ που κορυφώθηκε με την αυθαίρετη αφαίρεση τριών βαθμών από τα Play Offs του πρωταθλήματος, αλλά και για την –κατά παράβαση των κανονισμών της FIFA– έλλειψη δυνατότητας εξέτασης της υπόθεσης από άλλο ανεξάρτητο διαιτητικό όργανο εκτός σφαίρας ελέγχου της Ομοσπονδίας, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα προσφύγει στο CAS ζητώντας την ακύρωση των δύο αποφάσεων τιμωρίας του ΠΑΟΚ.

Σε σχετική επιστολή που απέστειλε προς την ΕΠΟ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι σύμφωνα με την πρόσφατη νομολογία του CAS και του Ελβετικού Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, το CAS έχει δικαιοδοσία να εξετάσει την παρούσα διαφορά βασιζόμενο στο γεγονός ότι στο καταστατικό της ΕΠΟ δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόσβαση σε ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο τρίτου βαθμού.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι με το νέο σχέδιο καταστατικού της η ίδια ΕΠΟ αποδέχεται τον τρίτο βαθμό ελέγχου των αποφάσεων των οργάνων της και αντιλαμβανόμενη το μέγεθος της ευθύνης της για τα παραπάνω, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την επιστολή της καλεί την Ομοσπονδία να αποδεχθεί ρητά μέχρι την Παρασκευή 23.05.2014 την αρμοδιότητα του CAS στην παρούσα υπόθεση.

Σε περίπτωση που διαφωνήσει η ΕΠΟ με την πρόταση, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκτός από την ανωτέρω προσφυγή στο CAS την οποία θα υποστηρίξει με κάθε νόμιμο τρόπο, θα προσφύγει σε κάθε άλλο αρμόδιο όργανο εθνικό ή διεθνές για τη διεκδίκηση αποκατάστασης της ζημίας που έχει υποστεί από την παράνομη συμπεριφορά της ΕΠΟ και των οργάνων της.

Παράλληλα στην ίδια επιστολή που κοινοποιείται και στη Superleague, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητάει να μην επικυρωθεί ο πίνακας της βαθμολογίας των Play Οffs μέχρι την έκδοση της απόφασης του CAS επί της προσφυγής».

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ