Σάββατο, 21 Νοέμβριος 2020 11:25

Τα σενάρια για το Κύπελλο Ελλάδας - Πως επηρεάζονται Καλαμάτα και Διαβολίτσι

Γράφτηκε από τον

Στον “αέρα” εξακολουθούν να βρίσκονται η Super League 2 και η Football League, που αν και επαγγελματικές κατηγορίες, δεν έχουν πάρει το “πράσινο φως” από την Πολιτεία για να ξεκινήσουν.

Κάτι που παρατείνει την αγωνία για δεκάδες ποδοσφαιριστές, προπονητές και άλλους ανθρώπους που ζουν από το ποδόσφαιρο. Αβεβαιότητα, ωστόσο, υπάρχει και για το κύπελλο Ελλάδας, θεσμός στον οποίο λαμβάνουν μέρος οι σύλλογοι των δύο παραπάνω κατηγοριών, αλλά και οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ. Και φυσικά οι ομάδες της Super League 1, που είναι το μόνο πρωτάθλημα που διεξάγεται εν μέσω πανδημίας. Το κύπελλο έκανε πρεμιέρα στις 28 Οκτωβρίου με τις αναμετρήσεις μεταξύ των κυπελλούχων των Ενώσεων. Από τα 19 συνολικά ματς έγιναν τα 14. Τα πέντε αναβλήθηκαν εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού. Μεταξύ αυτών και το Βάρδα – Α.Ο. Διαβολιτσίου. Ο κυπελλούχος της ΕΠΣΜ δήλωσε συμμετοχή στο θεσμό, όπου συμμετέχει και η ‘Μαύρη Θύελλα” ως ομάδα Football League. Σύμφωνα με την προκήρυξη στις δύο πρώτες φάσεις συμμετέχουν οι κυπελλούχοι και σταδιακά μπαίνουν στο κύπελλο οι ομάδες των FL, SL2 και τελευταίες οι ομάδες από την κορυφαία κατηγορία της χώρας.
Η εξάπλωση του κορονοϊού είχε ως συνέπεια να ανασταλεί η διοργάνωση του κυπέλλου, όπως και όλων των ελληνικών διοργανώσεων εξαιρουμένων SL 1 και Basket League. Και το ερώτημα δεν είναι μόνο πότε θα ξεκινήσει, αλλά και με ποιο τρόπο. Διότι με τις παρούσες συνθήκες είναι ανέφικτη η διεξαγωγή του, όπως ορίζει η προκήρυξη. Οι ομάδες, πλην των 14 στη SL1, έχουν σταματήσει και τις ομαδικές προπονήσεις, ενώ δεν προβλέπεται άμεσα η επιστροφή στα γήπεδα. Ως εκ τούτου το χρονοδιάγραμμα έχει πέσει έξω και ήδη οι ιθύνοντες επεξεργάζονται σενάρια για τη διεξαγωγή του κυπέλλου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΕΠΟ συμφώνησε με την Cosmote Tv για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με την συνδρομητική τηλεόραση να πιέζει να μάθει το καλεντάρι των αγώνων.
Το πιθανότερο είναι το φετινό κύπελλο Ελλάδας να γίνει τελικά μόνο με ομάδες των δύο επαγγελματικών κατηγοριών. Σε αυτή τη περίπτωση το Διαβολίτσι δεν θα καταγράψει στην ιστορία του την παρθενική συμμετοχή στο θεσμό, ενώ εκτός μένει και η “Μαύρη Θυελλα” όσον αφορά τη Μεσσηνία.

Χαμένα τηλεοπτικά έσοδα

Πέρα από το πρεστίζ, η Καλαμάτα “πληγώνεται” και οικονομικά, αφού υπολόγιζε σε έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι έπαιξε με τον μετέπειτα κυπελλούχο Ελλάδας Ολυμπιακό, ενώ απέκλεισε μεταξύ άλλων τη Λάρισα. Το πρωτάθλημα είναι μεν ο βασικός στόχος για τη μεσσηνιακή ομάδα, όπως και για το Διαβολίτσι η Γ’ εθνική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αδιαφορούσαν για το κύπελλο. Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι δεδομένο, παρά μόνο σενάρια που δεν είναι θετικά για τις ομάδες του νομού.