Δευτέρα, 23 Νοέμβριος 2020 11:26

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: “Περίμενα το καλό ξεκίνημα”, λέει ο Δημήτρης Λίτσας

Γράφτηκε από τον

Μακριά από τα γήπεδα για τρεις εβδομάδες βρίσκονται οι ερασιτεχνικές ομάδες, μαζί και ο Τέλλος Αγρας μετά τη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων και των προπονήσεων, λόγω των μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού.

Η ομάδα των Γαργαλιάνων πριν τη διακοπή είχε φροντίσει να τα πάει εξαιρετικά στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής, πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα των τελευταίων χρόνων στις επτά πρώτες αγωνιστικές.
Ο Αγρας βρίσκεται μόνος στην 5η θέση της βαθμολογίας, έχοντας απολογισμό 4 νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες.
Το πρόσημο είναι και με το παραπάνω θετικό μιας και οι “ερυθρόλευκοι” διαθέτουν σχετικά μικρό μπάτζετ και στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε παιδιά από την ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων.
Συνάμα φέτος έπεσαν στα... βαθιά αρκετοί πιτσιρικάδες που προέρχονται από την ακαδημία του συλλόγου και τους οποίους δεν δίστασε να εμπιστευτεί ο Δημήτρης Λίτσας.
Ο 39χρονος προπονητής αναφερόμενος στη διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας τόνισε στην “Ε”: “Αυτό που προέχει είναι η υγεία και πρέπει να πειθαρχήσουμε στις συστάσεις των ειδικών. Εύχομαι να βγει σύντομα το αντίδοτο που θα δώσει τέλος σε αυτή την πανδημία, ούτως ώστε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στην καθημερινότητα μας, έχοντας όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες”.

“Σε κακό τάιμινγκ η διακοπή”

Η διακοπή βρήκε τον Αγρα σε ανοδική πορεία και σε αυτό στέκεται ο νεαρός τεχνικός: “Σταματήσαμε σε κακό τάιμινγκ όσον αφορά την ομάδας μας, μιας και ήμασταν σε καλή κατάσταση και σε συνεχή άνοδο. Μας περιμένουν δύσκολα ματς στη συνέχεια και ασφαλώς θα χρειαστούμε λίγο χρόνο για να επανέλθουμε, κάτι που ισχύει για όλες τις ομάδες”.
Ο Δημήτρης Λίτσας έχει δώσει ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στους ποδοσφαιριστές για να κρατηθούν όσο μπορούν σε ένα επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης, στη διάρκεια της καραντίνας. Ο ίδιος θεωρεί πως αν ξεκινήσει η δραστηριότητα αρχές Δεκέμβρη (κάτι πολύ δύσκολο), τότε θα χρειαστούν δύο εβδομάδες προπονήσεων για να αρχίσουν και τα πρωταθλήματα, αν όμως η διακοπή περάσει τους δύο μήνες τότε ουσιαστικά πας από την αρχή, μιας και η αποχή είναι μεγάλη και ενέχει η κίνδυνος τραυματισμών.

Ποιο είναι το μυστικό

Για το ελπιδοφόρο ξεκίνημα της ομάδας των Γαργαλιάνων στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής και αν το περίμενε ο Δημήτρης Λίτσας αναφέρει: “Η ομάδα είχε δουλέψει πάνω στα δικά της παιδιά από αρχές Ιουλίου. Εγιναν ορισμένες ποιοτικές προσθήκες και υπάρχει πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια με τα παιδιά, κάτι πολύ σημαντικό, όπως και τήρηση των κανόνων.
Πίστευα πως μπορούμε να κάνουμε αυτό το ξεκίνημα και πως θα έχουμε μια εύκολη παραμονή, γιατί έβλεπα καθημερινά την προσπάθεια των παιδιών.
Αλλωστε δεν γίνεται να πετύχεις κάτι, αν δεν το πιστεύεις.
Ο Αγρας έχει βαριά φανέλα, πρέπει να κάνει εμφανίσεις αντάξιες της ιστορίας του και να είναι ανταγωνιστικός σε κάθε ματς. Δεν νοείται μια ομάδα σαν τον Αγρα να χάνει με κάτω τα χέρια, όπως συνέβαινε ορισμένες φορές τα τελευταία χρόνια.
Σκοπός μας είναι να πάρουν τα νεαρά παιδιά εμπειρίες και η ομάδα να στηρίζεται μακροπρόθεσμα στα δικά της παιδιά”.

"Στηριζόμαστε στα νεαρά παιδιά που δεν έχουν ταβάνι..."

Σε ερώτηση μας αν σκέφτηκε κάποια στιγμή πως παίρνει ρίσκο, χρησιμοποιώντας πολλούς πιτσιρικάδες στην 11αδα, ο Τριφύλιος τεχνικός απάντησε: “Μου αρέσει να ρισκάρω με παιδιά που έχουν πλούσιο ταλέντο.
Το είχα πει και στο πρώτο φιλικό που δώσαμε με τον Πάμισο στη Μεσσήνη, πως θα στηριχθούμε σε νεαρά παιδιά που δεν υπάρχει ταβάνι στην απόδοση τους. Αυτό είναι το μυστικό μας, όπως και η συμμετοχή στις προπονήσεις που είναι μεγάλη”.

“Ακλόνητο φαβορί η Κυπαρισσία”

Τέλος, για την Α’ τοπική και το ποιες ομάδες ξεχωρίζει ο Δημήτρης Λίτσας επισήμανε: “Θεωρώ πως η Κυπαρισσία είναι το ακλόνητο φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο, δεν βλέπω πως μπορεί να χάσει την πρωτιά.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν ορισμένες ομάδες που διαθέτουν καλά σύνολα, όπως η Εράνη, ο Απόλλωνας, η Μάνη, η Κορώνη, ο Εθνικός Μελιγαλά και ο Πανθουριακός που θα στοχεύσουν στην εξάδα.
Από εκεί και κάτω τα ρόστερ των άλλων ομάδων δεν έχουν μεγάλες διαφορές και όποιες ομάδες είναι πιο δουλεμένες θα έχουν και πιο εύκολη παραμονή”.