Τρίτη, 24 Νοέμβριος 2020 15:19

Ρεκόρ 40 ετών στην ΑΕΚ

Γράφτηκε από τον

 

Από τον Φεβρουάριο του 1981 είχε να συμβεί στην ΑΕΚ αυτό που συνέβη την Κυριακή (22/11) στον αγώνα με την ΑΕΛ: να σκοράρουν στο ίδιο ματς πρωταθλήματος δύο παίκτες που έχουν αποφοιτήσει από την Ακαδημία της!

Ήταν 1η Φεβρουαρίου 1981, όταν η ΑΕΚ επικράτησε 4-0 του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με το σκορ να ανοίγει ο Βαγγέλης Βλάχος και να κλείνει ο Στέλιος Μανωλάς, ακριβώς δηλαδή όπως έκαναν χθες ο Θεοδόσης Μαχαίρας και ο Κώστας Γαλανόπουλος. Το συγκεκριμένο ορόσημο αφορά μόνο στο πρωτάθλημα Ελλάδας, αφού στο κύπελλο δύο «απόφοιτοι» των τμημάτων υποδομής σκόραραν πολύ πιο πρόσφατα. Στις 31/10/2018 στο Απόλλων Λάρισας-ΑΕΚ 0-4 δύο γκολ είχε σημειώσει ο Μπότος και ένα ο Μεσσήνιος Γιάννης Σαρδέλης. Αξίζει, ωστόσο, να επισημανθεί ότι ο Μαχαίρας θεωρείται μόνο τυπικά παίκτης προερχόμενος από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ, στις οποίες αγωνίστηκε μόνο για μία «γεμάτη» σεζόν (2018/19), καθώς αποκτήθηκε με μεταγραφή από τον Πανιώνιο, όταν είχε κλείσει τα 18.
Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Ο Θεοδόσης Μαχαίρας άνοιξε το σκορ στο χθεσινό 4-1 επί της ΑΕΛ με το παρθενικό επαγγελματικό του γκολ, ενώ ο Κώστας Γαλανόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 4-1 με το πρώτο του γκολ μετά από 344 μέρες (Ξάνθη-ΑΕΚ 0-1 στις 14/12/2019). Κάπως έτσι ο χθεσινός αγώνας της Ριζούπολης προσέλαβε ξεχωριστή ιστορική σημασία, αφού έχουν περάσει σχεδόν σαράντα χρόνια από την τελευταία φορά που η ΑΕΚ είχε σε αγώνα πρωταθλήματος δύο διαφορετικούς σκόρερ προερχόμενους από την Ακαδημία της!
Την πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου του 1981, στο 4-0 της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Βαγγέλης Βλάχος και ο Στέλιος Μανωλάς είχαν σημειώσει επίσης το πρώτο και τελευταίο γκολ αντίστοιχα. Οι δυο τους ανήκαν στην πρώτη ομάδα από τη σεζόν 1980-81. Σε ό,τι αφορά τα δύο «παιδιά» της σημερινής ΑΕΚ, ο Γαλανόπουλος έχει προωθηθεί στην πρώτη ομάδα από το 2016, ενώ ο Μαχαίρας έχει πάρει χρόνο συμμετοχής από την περσινή σεζόν».