Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2020 12:09

SUPER LEAGUE: Μάνταλος και Νέιρα σφράγισαν την αγωνιστική

Γράφτηκε από τον
SUPER LEAGUE: Μάνταλος και Νέιρα σφράγισαν την αγωνιστική

Τα δύο χατ τρικ από ασίστ σε δύο μέρες, κάτι που δεν έχει συμβεί στα χρόνια της Super League, χαρακτήρισαν την αγωνιστική.

Την Κυριακή έδωσε τρεις ασίστ ο Πέτρος Μάνταλος για την ΑΕΚ και τη Δευτέρα το επανέλαβε ο Χουάν Νέιρα για τον ΟΦΗ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League.
Την περασμένη σεζόν στη Super League τρεις ασίστ σε ένα παιχνίδι είχαν καταφέρει να δώσουν ο Σουντανί του Ολυμπιακού μέσα στην Τρίπολη επί του Αστέρα και ο Ρόμανιτς της Λαμίας μέσα στη
Λάρισα επί της ΑΕΛ.

Οι 40 ασίστ του Μάνταλου

Με το χατ τρικ των ασίστ που έκανε ο Πέτρος Μάνταλος έφτασε τις πέντε στη σεζόν και τις 40 στην καριέρα του στη Super League. Ο 29χρονος μέσος της ΑΕΚ είναι τρίτος μεταξύ των ενεργών ποδοσφαιριστών, αφού ο Χαβιέ Ούμπιδες έχει 48 και ο Κώστας Φορτούνης 43 ασίστ. Ο Μάνταλος δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο με τη φανέλα της ΑΕΚ. Μόνο που το προηγούμενο χατ τρικ του σε ασίστ ήταν στη μικρότερη κατηγορία. Στις 21 Δεκεμβρίου 2014 το είχε πετύχει στον αγώνα ΑΕΚ - Ηρακλής Ψαχνών 5-1 (3' σουτ, 77' σουτ Μπρέτσεβιτς, 5' σουτ Πλατέλλας, 40' σουτ Ντούνης, 83' κεφαλιά Λαμπρόπουλος). Από τις ασίστ του στη Super League, ο Μάνταλος έχει δώσει τις 34 με τη φανέλα της ΑΕΚ και τις έξι με αυτή της Ξάνθης. Το παιχνίδι με την ΑΕΛ ήταν το τέταρτο στη σειρά με ασίστ για τον Μάνταλο, αφού είχε δώσει από μια στα παιχνίδια με Λέστερ, ΟΦΗ και Ζόρια Λουχάνσκ.

Το καρέ του Νέιρα

Ο Αργεντινός μέσος του ΟΦΗ Χουάν Νέιρα ήταν ο πρωταγωνιστής στο Βόλο, αφού έφτιαξε τα τρία γκολ και πέτυχε ένα ακόμα , έχοντας δηλαδή συμμετοχή και στα τέσσερα. Από τότε που καταγράφονται ο ασίστ στο πρωτάθλημα, η επίδοση του Παντελή Καφέ στις 10 Σεπτεμβρίου 2005 όταν ο Ολυμπιακός νικούσε τον Πανιώνιο με 5-0, παραμένει ακατάρριπτη. Τότε ο Καφές είχε τέσσερις ασίστ και ένα γκολ!
Ο Νέιρα πέτυχε δύο γκολ στο ντεμπούτο του με τον ΟΦΗ στις 26 Αυγούστου 2018 στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και είχε πέντε γκολ, αλλά καμία ασίστ σε 20 αγώνες. Μόνο στους αγώνες διαβάθμισης με τον Πλατανιά είχε μια ασίστ. Την περσινή σεζόν είχε πέντε ασίστ και πέντε γκολ, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει πλέον τα 12 γκολ και τις οκτώ ασίστ σε 56 αγώνες στη Super League.