Τετάρτη, 21 Μάιος 2014 21:24

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-5: Με εντυπωσιακή ανατροπή ολοκλήρωσε τη σεζόν

Γράφτηκε από τον

Ενα καλό τελευταίο 20λεπτο ήταν αρκετό για την "Μαύρη Θύελλα" ώστε να επιστρέψει με τους τρεις βαθμούς από τα Σαγέικα και να ολοκληρώσει με νίκη την φετινή της παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.


Απέναντι στον ουραγό Εθνικό, η Μεσσηνιακή ομάδα παρατάχθηκε με βασικό σχήμα, ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο δεν έδειξε πολλά πράγματα και δεν κατάφερε να απαντήσει στο γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Εθνικός. Το ημίχρονο λοιπόν έκλεισε με 1-0 ωστόσο στην επανάληψη έγινε μια σπάνια φάση που τελικά αποδείχθηκε πως άλλαξε και την ροή του αγώνα.

Κατά λάθος το 2-0
και φερ πλέι για το 2-1

Ο Εθνικός πέτυχε το 2-0… κατά λάθος αφού ο Φωτόπουλος προσπάθησε να παίξει φερ πλέι και να γυρίσει την μπάλα στον Κολοβούρη. Ο παίκτης των γηπεδούχων όμως αντί να δώσει τη μπάλα ήρεμα στον Κολοβούρη την έστειλε με δύναμη προς τον γκολκίπερ της Καλαμάτας, ο οποίος προσπάθησε να την σταματήσει με το κεφάλι (αντί να την πιάσει) με αποτέλεσμα να του φύγει και να καταλήξει στα δίχτυα για να γίνει το 2-0.
Οι γηπεδούχοι ωστόσο έδειξαν ότι πράγματι σέβονται το φερ πλέι καθώς αναγνώρισαν το λάθος του παίκτη τους και αμέσως μετά την σέντρα έκαναν άκρη και άφησαν τον Αθανασόπουλο να προχωρήσει ανενόχλητος και να πετύχει γκολ ώστε να γίνει το σκορ 2-1 και να ξαναπάει η διαφορά των τερμάτων στο ένα γκολ.
Στην συνέχεια ωστόσο η Καλαμάτα κυριάρχησε πέτυχε 4 γκολ ακόμη και έφτασε στο εντυπωσιακό 5-2. Η Μεσσηνιακή ομάδα λοιπόν τερμάτισε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου της Γ' εθνικής, δέκα βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Ερμιονίδα και ένα βαθμό πίσω από τον δεύτερο Παναργειακό.

Τρία γκολ ο Αθανασόπουλος,
από ένα Ηλιόπουλος, Κακκαλής

Το 1-0 για τον Εθνικό έγινε από τον Αυγερινό στο 11' (είχε ευθύνη ο Κολοβούρης που χθες δεν ήταν σε καλή μέρα) ενώ στην συνέχεια του πρώτου μέρους η Καλαμάτα είχε την υπεροχή αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει σε κάποιο γκολ.
Στο 64' έγινε η φάση που προαναφέρθηκε, η οποία πήρε… αυτόματα το σκορ στο 2-1 για τους γηπεδούχους. Το…. κατά λάθος γκολ του Εθνικού πέτυχε ο Φωτόπουλος ενώ ο Αθανασόπουλος μείωσε σε 2-1, στη φάση που τον άφησαν οι αντίπαλοι παίκτες να σκοράρει, στο πλαίσιο του φερ πλέι.
Ο Καλαματιανός φορ πάντως στην συνέχεια πέτυχε δύο ακόμη τέρματα. Αρχικά ισοφάρισε με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος στο 68' ενώ στο 88' διαμόρφωσε το τελικό 2-5. Είχε προηγηθεί το 2-3 από τον Κώστα Ηλιόπουλο στο 79' ενώ ο νεαρός Κακκαλής στο 86' είχε πετύχει το πρώτο του τέρμα με την ασπρόμαυρη φανέλα διαμορφώνοντας το 2-4.
Το παιχνίδι σφύριξε ο Κόλλιας (Αργολίδας), με βοηθούς τους Μπούμπα και Σκούρτη (Κορινθίας).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ: Κανελλόπουλος, Ν. Πυρρής, Ηλ. Πυρρής, Παναγόπουλος, Αυγερινός, Νικολόπουλος (64’ Σαλαμαλίκης), Κότσα Βουρλούμης (46’ Τζίφας), Μπούρδος (75’ Αγγελάτος), Φωτόπουλος, Αθανασόπουλος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κολοβούρης, Μαρτίνος, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Κωνσταντόπουλος, Κουντάνης, Καραχάλιος, Μπελεβέτης (86’ Οδεμισιώτης), Αθανασόπουλος, Ζαχαρόπουλος (72’ Τσόπελας), Ηλιόπουλος (83’ Κακαλής)