Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2020 13:03

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - ΣΑΡΑΝΤΕΑΣ: "Καταστροφική η χρονιά, απαραίτητη η στήριξη της Πολιτείας"

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ -  ΣΑΡΑΝΤΕΑΣ: "Καταστροφική η χρονιά, απαραίτητη η στήριξη της Πολιτείας"

Στο ίδιο έργο θεατές για δεύτερη φορά μέσα στο 2020 είναι οι παράγοντες, οι παίκτες, οι προπονητές και όσοι εμπλέκονται με το χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Τα γήπεδα άδειασαν και πάλι λόγω της πανδημίας και είναι άγνωστο πότε θα αποκτήσουν ξανά ζωή.

Η υγεία είναι φυσικά πάνω απ' όλα, αλλά η αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας είναι δεδομένο ότι έχει και οικονομικές επιπτώσεις. Ειδικά για τα ερασιτεχνικά σωματεία, που δεν έχουν έσοδα και στηρίζονται κυρίως στην αγάπη και στο μεράκι των παραγόντων.
"Η πανδημία έχει επηρεάσει τη ζωή όλων μας στο μέγιστο βαθμό. Η υγεία μας είναι σε κίνδυνο και οι οικονομικές ζημιές τεράστιες. Η καθημερινότητα είναι γεμάτη άγχος και αβεβαιότητα για το αύριο. Εύχομαι το νέο έτος να πάνε όλα καλά και να επανέλθει επιτέλους η κανονικότητα", λέει στην "Ελευθερία" ο πρόεδρος της Α.Ε. Μάνης Στράτος Σαραντέας. Σχολιάζοντας στη συνέχεια την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τονίζει ότι: "Tα πράγματα και εδώ είναι εξίσου δύσκολα. Μετά την περσινή πρόωρη διακοπή, έρχεται ακόμα μια και είναι άγνωστο πότε και αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα!

Οι ποδοσφαιριστές είναι δεδομένο πώς χάνουν το ρυθμό τους και αν τελικά αγωνιστούν ξανά, γίνονται πολύ επιρρεπείς σε τραυματισμούς.
Οι παράγοντες πέρα από τις ζημιές στις επιχειρήσεις τους, χάνουν και τα μικρά αλλά σημαντικά έσοδα από φιλάθλους και χορηγούς Με αυτά τα δεδομένα, όπως και αν εξελιχθούν τα πράγματα, η χρονιά για όλα τα σωματεία θα είναι από κακή έως και καταστροφική!! Η στήριξη στα ερασιτεχνικά σωματεία από την κυβέρνηση και τούς αρμόδιους φορείς κρίνεται απαραίτητη!".

"Θα τερματίσουμε ψηλά"

Ο Στράτος Σαραντέας αναφέρθηκε και στην πορεία της ΑΕΜ στις πρώτες εφτά αγωνιστικές της Α' τοπικής, όπου μετρά δύο νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, έχοντας κάνει και το ρεπό της.
"Η ομάδα μας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και την φέτος έκανε έναν σχεδιασμό με στόχο το όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο κατακτώντας παράλληλα όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στη βαθμολογία Στις πρώτες αγωνιστές καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό να αποδώσουμε αυτό πού περιμέναμε αλλά δυστυχώς όχι με το ανάλογο βαθμολογικό αντίκρισμα. Εχουμε μαλώσει με το... γκολ (γέλια). Είχαμε βέβαια ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Αν και εφόσον τελειώσει το πρωτάθλημα είμαι βέβαιος πως η ΑΕΜ θα τερματίσει πολύ υψηλά στον βαθμολογικό πίνακα! Εύχομαι σε όλους κουράγιο με υπομονή και προσοχή!", καταλήγει ο πρόεδρος της Α.Ε. Μάνης, ο οποίος έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα που αποδίδει ελκυστικό ποδόσφαιρο κερδίζοντας το σεβασμό των αντιπάλων.