Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2020 15:22

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Τα πέναλτι και οι αποβολές στις επτά πρώτες αγωνιστικές

Γράφτηκε από τον

Επτά αγωνιστικές πρόλαβαν να διεξαχθούν στην Α’ τοπική Μεσσηνίας μέχρι τη διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, λόγω των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Το πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα της Μεσσηνίας λοιπόν συμπληρώνει ένα μήνα δίχως αγωνιστική δραστηριότητα και είναι εξαιρετικά απίθανο να παιχθεί ποδόσφαιρο μέσα στο 2020. 

Ενδιαφέρον έχει λοιπόν να δούμε και να αναλύσουμε ορισμένες στατιστικές κατηγορίες στην πρώτη κατηγορία, όπως τα πέναλτι και οι αποβολές.
Ξεκινώντας με τα πέναλτι διαπιστώνουμε πως δώδεκα από τις δεκαπέντε ομάδες έχουν κερδίσει έστω και μια φορά την.... εσχάτη των ποινών.
Οι ομάδες που δεν έχουν στηθεί στην... άσπρη βούλα στις επτά πρώτες αγωνιστικές είναι ο Ολυμπιακός Ανάληψης, η Ομόνοια, η Κορώνη, η Αβία και η Μάνη.
Εις βάρος τους πέναλτι δεν έχει σφυριχτεί σε έξι ομάδες. Πρόκειται για τον Απόλλωνα Πεταλιδίου, τον Πανθουριακό, τον Τσικλητήρα Πύλου, την Κυπαρισσία, την Αβία και τη Μάνη.
Πιο πολλά κερδισμένα πέναλτι έχει ο Απόλλωνας Καλαμάτας και ο Εθνικός Μελιγαλά. Οι δύο ομάδες έχουν πάρει τρία πέναλτι έκαστος στα επτά ματς που έχουν δώσει, ενώ δύο κερδισμένα πέναλτι έχει ο Πανθουριακός.
Απεναντίας έξι ομάδες έχουν εις βάρος του από δύο πέναλτι... Ο λόγος για τη Μεθώνη, τον Τέλλο Αγρα, τον Ολυμπιακό Ανάληψης, το Καλό Νερό, την Σπερχογεία και την Ομόνοια.
Οσον αφορά τις αποβολές τις περισσότερες τις έχει η Ομόνοια, που έχει δει δύο παίκτες της να δέχονται κόκκινη κάρτα.
Επτά ομάδες από την άλλη δεν έχουν καμία αποβολή και πρόκειται για την Πύλο, την Κορώνη, την Μάνη, τον Ολυμπιακό Ανάληψης, τον Πανθουριακό, τη Μεθώνη και τον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Αναλυτικά οι πίνακες με τα πέναλτι και τις αποβολές στις επτά πρώτες αγωνιστικές της Α’ τοπικής:

ΠΕΝΑΛΤΙ ΥΠΕΡ ΚΑΤΑ
Απόλλωνας Καλαμάτας 3 1
Μεθώνη 1 2
Απόλλωνας Πεταλιδίου 1 0
Τέλλος Αγρας 1 2
Εθνικός Μελιγαλά 3 1
Παπαφλέσσας Χώρας 1 1
Πανθουριακός 2 0
Τσικλητήρας Πύλου 1 0
Εράνη 1 1
Ολυμπιακός Ανάληψης 0 2
Ομόνοια 0 2
Καλό Νερό 1 2
Σπερχογεία 1 2
Κυπαρισσία 1 0
Ακρίτας Κορώνης 0 1
Α.Ε. Αβίας 0 0
Α.Ε. Μάνης 0 0


ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΥΠΕΡ ΚΑΤΑ
Ομόνοια 1 2
Κυπαρισσία 2 1
Εράνη 0 1
Τσικλητήρας Πύλου 1 0
Απόλλωνας Πεταλιδίου 1 1
Σπερχογεία 2 1
Εθνικός Μελιγαλά 2 1
Καλό Νερό 1 1
Α.Ε.Αβίας 0 1
Παπαφλέσσας Χώρας 0 1
Τέλλος Αγρας 1 1
Ακρίτας Κορώνης 0 0
Α.Ε. Μάνης 0 0
Ολυμπιακός Ανάληψης 0 0
Πανθουριακός 0 0
Μεθώνη 0 0
Απόλλωνας Καλαμάτας 0 0