Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2020 15:57

Π.Ε.Π.Π.: Διαδικτυακά σεμινάρια για προπονητές ποδοσφαίρου

Γράφτηκε από τον
Π.Ε.Π.Π.: Διαδικτυακά σεμινάρια για προπονητές ποδοσφαίρου

Διαδικτυακά σεμινάρια για τους προπονητές ποδοσφαίρου, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες η Πανελλήνια Ενωση Προπονητών Ποδοσφαίρου.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αθλητική δραστηριότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου πέρα από την Σούπερ Λιγκ 1. η Π.Ε.Π.Π. αποφάσισε την πραγματοποίηση διαδικτυακών σεμιναρίων ώστε να ενημερωθούν οι προπονητές για τα νεότερα θέματα στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και να τους βοηθήσει να εξελίξουν τις μεθόδους που χρησιμοποιούν στις προπονήσεις και τα παιχνίδια.
Αλλωστε τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετές αλλαγές στο ποδόσφαιρο και χρειάζεται και οι προπονητές να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Σε ότι αφορά τη Μεσσηνία, όλοι σχεδόν οι προπονητές παρακολούθησαν τα σεμινάρια της εβδομάδας που πέρασε. Υπήρξαν και κάποιοι που δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους να τα παρακολουθήσουν. Μπορούν είτε μπαίνοντας στο σάιτ του συνδέσμου www.sppm.gr, είτε να
να επικοινωνήσουν με μέλη της διοίκησης για να ενημερωθούν πως μπορούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια της προηγούμενης εβδομάδας και τα δύο που θα γίνουν σήμερα και την Τετάρτη.
Τα σεμινάρια ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθούν αυτή που διανύουμε.
Την εβδομάδα που πέρασε έγιναν τρία σεμινάρια και θα ακολουθήσουν άλλα δύο, το ένα σήμερα και το άλλο μεθαύριο Τετάρτη. Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα (23/11), στο πρώτο σεμινάριο, ο καθηγητής φυσικής αγωγής Θανάσης Τερζής, παρουσίασε το θέμα: Διάσπαση αντιπάλου από τις πτέρυγες, Τοποθετήσεις - κινήσεις και συνδυαστικό παιχνίδι σύμφωνα με την τακτική του “Pep Guardiola”.
Την Πέμπτη (26/11), ο καθηγητής ΤΕΦΑ Αθηνών (ΕΕΠ) Ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, Ευάγγελος Μπεκρής ανέπτυξε το θέμα: Αγωνιστικά παιχνίδια στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Την Παρασκευή (27/11), οι τεχνικοί διευθυντές των ακαδημιών, του Ολυμπιακού Θεόδωρος Ελευθεριάδης, του ΠΑΟΚ Γιώργος Χ. Γεωργιάδης της ΑΕΚ Κώστας Τσάνας και του Παναθηναϊκού Βαγγέλης Σάμιος, παρουσίασαν το θέμα: Ακαδημίες Ποδοσφαίρου.

Τα δύο σεμινάρια

Σήμερα θα γίνει το 4ο σεμινάριο, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 6.30 το απόγευμα ο Πτυχιούχος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και κάτοχος διπλώματος UEFA PRO, Γρηγόριος Μπιζάς θα παρουσιάσει το θέμα: Μεγιστοποίηση αθλητικής απόδοσης (MSC) (διάρκεια 50’).
Μεθαύριο Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., ο προπονητής τερματοφυλάκων στην ΠΑΕ ΟΦΗ, Βαγγέλης Λάππας θα αναπτύξει το θέμα: Προφίλ και προγραμματισμός του Τερματοφύλακα (διάρκεια 50’).