Τετάρτη, 02 Δεκέμβριος 2020 01:18

Champions League: Στους "16" Λίβερπουλ και Πόρτο - Δείτε τα στιγμιότυπα της 5ης αγωνιστικής (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Champions League: Στους "16" Λίβερπουλ και Πόρτο - Δείτε τα στιγμιότυπα της 5ης αγωνιστικής (βίντεο)

Λίβερπουλ και Πόρτο εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα νοκ άουτ ματς του Champions League, ενώ ο 2ος όμιλος «πήρε φωτιά» με τις τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τα δύο «χρυσά» «εισιτήρια» για τους «16».

Το «διπλό» της Ίντερ στο «Μπορούσια Παρκ» επί της Γκλάντμπαχ με 3-2 (πρώτη νίκη των «νερατζούρι» στο 2ο γκρουπ), σε συνδυασμό με τη νίκη της Σαχτάρ επί της Ρεάλ που προηγήθηκε, έφεραν πλήρη ανατροπή των δεδομένων και την επόμενη εβδομάδα θα κριθούν τα πάντα σε Μαδρίτη (Ρεάλ-Γκλάντμπαχ) και Μιλάνο (Ίντερ-Σαχτάρ Ντόνετσκ). Η Μπορούσια έχει 8 βαθμούς, Σαχτάρ και Ρεάλ από 7, ενώ στους 5 ανέβηκε η Ίντερ.

Η Πόρτο χωρίς να κουραστεί καθόλου πήρε το αποτέλεσμα που χρειαζόταν απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι (0-0) και προκρίθηκε στους «16» (σ.σ. οι «πολίτες» είχαν περάσει από την περασμένη εβδομάδα). Την προσεχή εβδομάδα θα ταξιδέψει χωρίς άγχος στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, που μετά την ήττα του (4η σερί) στο «Βελοντρόμ» είναι αυτός που «καίγεται» για τη νίκη προκειμένου να τερματίσει τρίτος και να συνεχίσει στo Europa League.

Η εντός έδρας ήττα από την Αταλάντα και η ισοπαλία με την Μπράιτον δεν εμπόδισαν την Λίβερπουλ να επικρατήσει με 1-0 του Άγιαξ και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει την είσοδό της στα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης. Την τελευταία αγωνιστική Άγιαξ και Αταλάντα θα παίξουν το δεύτερο «εισιτήριο» στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Άμστερνταμ, με την ιταλική ομάδα να «βολεύεται» και με την ισοπαλία.

Απέναντι στη... μισή Μπάγερν, που είχε προκριθεί από την 4η αγωνιστική, η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν τα κατάφερε και μετά το τελικό 1-1 στο «Μετροπολιτάνο»είναι υποχρεωμένη να τα παίξει όλα για όλα την προσεχή εβδομάδα στην Αυστρία, στο μεγάλο ντέρμπι του 1ου ομίλου με την Σάλτσμπουρκ. Οι Αυστριακοί με το «διπλό» νωρίτερα στη Μόσχα επί της Λοκομοτίβ (3-1) ελπίζουν σε πρόκριση στο Champions league, αρκεί να νικήσουν τους «ροχιμπλάνκος».
 
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:
 
1o ΟΜΙΛΟΣ
 
Λοκομοτίβ Μόσχας - Σάλτσμπουργκ 1-3 (79΄πεν. Μίραντσουκ - 28΄,41΄ Μπερίσα, 81΄ Αντεγέμι)


 
Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν 1-1 (26΄ Ζοάο Φέλιξ - 86΄πεν. Μίλερ)


 
2ος ΟΜΙΛΟΣ
 
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 (57΄ Ντεντίνιο, 83΄ Σόλομον)


 
Γκλάντμπαχ - Ίντερ 2-3 (45΄+1, 76΄ Πλεά - 17΄ Νταμιάν, 64΄,73΄ Λουκάκου)


 
3ος ΟΜΙΛΟΣ
 
Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 2-1 (54΄πεν, 75΄πεν. Παγιέ - 33΄ Καμαρά)

Πόρτο - Μάντσεστερ Σίτι 0-0


 
 
4ος ΟΜΙΛΟΣ
 
Λίβερπουλ - Άγιαξ 1-0 (58΄ Τζόουνς)

Αταλάντα - Μίντιλαντ 1-1 (79΄ Ρομέρο - 13΄ Σολτς)


 
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

5ος ΟΜΙΛΟΣ
 
Κράσνονταρ - Ρεν
Σεβίλη - Τσέλσι

6ος ΟΜΙΛΟΣ
 
Ντόρτμουντ - Λάτσιο
Μπριζ - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
 
7ος ΟΜΙΛΟΣ
 
Γιουβέντους - Ντιναμό Κιέβου
Φερεντσβάρος - Μπαρτσελόνα
 
8ος ΟΜΙΛΟΣ
 
Μπασακσεχίρ - Λειψία
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρί Σεν Ζερμέν

ΑΠΕ-ΜΠΕ