Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2020 14:20

Euroleague: Στη Μόσχα ο Ολυμπιακός, στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός

Γράφτηκε από τον
Euroleague: Στη Μόσχα ο Ολυμπιακός, στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός

Εκτός έδρας με στόχο να επιστρέψουν στις νίκες, αλλά υψηλό βαθμό δυσκολίας, αγωνίζονται σήμερα Πέμπτη τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Euroleague.

Στις 19:00, ο Ολυμπιακός θα βρει αντίπαλό του τον Νίκολα Μιλουτίνοβ για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Σέρβος σέντερ αποχαιρέτησε τους «ερυθρόλευκους» για χάρη της ΤΣΣΚΑ. Διαιτητές στη Μόσχα θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γκαρθία (Ισπανία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Μεχντί Ντιφαλά (Γαλλία). Στο Μιλάνο «δοκιμάζεται» ο Παναθηναϊκός, με αντίπαλο την Αρμάνι, στις 21:45. Tην αναμέτρηση θα διευθύνουν οι Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία) και Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία). Το συνδρομητικό κανάλι "NOVASPORTS 1HD" θα μεταδόσει τόσο το παιχνίδι της "Megasport Arena", όσο και αυτό στο "Mediolanum Forum".

Αναλυτικά:

Την πρωταθλήτρια Euroleague 2019 του Έλληνα τεχνικού Δημήτρη Ιτούδη και των οκτώ νικών σε έντεκα αγώνες στη διοργάνωση φέτος αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν... αποδεκατισμένοι ελέω κορονοϊού απέναντι στην Μπασκόνια την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 76-90 στο ΣΕΦ, καθώς αγωνίστηκαν χωρίς πέντε παίκτες τους. Η τελευταία φορά που πέτυχε νίκη ο Ολυμπιακός ήταν στις 12 Νοεμβρίου, απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ (75-71) με τους δύο επόμενους αγώνες του με Μπαρτσελόνα και Βιλερμπάν να αναβάλλονται.

Η ομάδα του Πειραιά ταξίδεψε με 13 παίκτες στη Μόσχα την Τετάρτη (2/12), αλλά χωρίς τον τραυματία Ααρόν Χάρισον, ο οποίος δεν είναι ακόμη έτοιμος. Οι τέσσερις «ερυθρόλευκοι» (Λιβιό Ζαν Σαρλ, Οκτάβιους Έλις, Σάσα Βεζένκοφ και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο) που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό ενσωματώθηκαν, αλλά δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αφού είχαν μείνει για δύο εβδομάδες εκτός προπονήσεων. Εκτός αποστολής άφησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας τους νεαρούς Βασίλη Χρηστίδη και Αλέξανδρο Νικολαϊδη.

Η ΤΣΣΚΑ προέρχεται από 6 διαδοχικές νίκες και έπιασε την Μπαρτσελόνα στην πρώτη θέση με 8 νίκες. Οι Καταλανοί, όμως έχουν έναν αγώνα λιγότερο (8-2) από τη ρωσική ομάδα. Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει δημιουργήσει μια από τις πιο «καυτές» φροντ λάιν της Euroleague φέτος, αφού εκτός από τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοβ, εκ των κορυφαίων σέντερ της διοργάνωσης, τον Σέρβο βοηθούν μέσα στη ρακέτα ο Γεωργιανός διεθνής Τορνικέ Σενγκέλια, ο Γερμανός Γιόχαν Βόιτμαν και οι Ουίλ Κλάιμπερν, Νικίτα Κουρμπάνοφ, Αντρέι Λοπατίν και Σεμέν Αντόνοφ. Το ριμπάουντ και τα κοψίματα είναι... βούτυρο στο ψωμί των παικτών του Ιτούδη και στη ρακέτα θα προσπαθήσουν, αδιαμφισβήτητα, να «χτυπήσουν» τον Ολυμπιακό. Οι Χασάν Μάρτιν και Οκτάβιους Έλις θα είναι πανέτοιμοι, λοιπόν για σκληρό παιχνίδι. Στην περιφέρεια, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συνάντηση του Κώστα Σλούκα με τον φορμαρισμένο Μάικ Τζέιμς. Ο τελευταίος μετρά 19,5 πόντους και 4,5 ασίστ μέσο όρο ανά αγώνα, ενώ ο Έλληνας διεθνής μετρά φέτος 8,7 πόντους και 5 ασίστ μέσο όρο. Η εντολή του Μπαρτζώκα προς τους παίκτες θα είναι να σταματήσουν τον δαιμόνιο Μάικ Τζέιμς και σίγουρα ο Σλούκας θα έχει συμπαραστάτες στην άμυνα, τους Τσαρλς Τζένκινς και Σακίελ ΜακΚίσικ. Στην περιφέρεια της ΤΣΣΚΑ βρίσκεται και ο πάντα αγαπημένος των φιλάθλων του Ολυμπιακού, Ντάνιελ Χάκετ, άκρως επικίνδυνος επίσης.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές εκτός έδρας ήττες, με πιο πρόσφατη αυτή της περασμένης Τρίτης (1/12) στη Λιόν από τη Βιλερμπάν, σε εξ αναβολής αγώνα. Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα δεν μπόρεσε να χαρεί για πολύ τη νίκη της απέναντι στην ισχυρή Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ, αφού ακολούθησε... στραπάτσο από τους Γάλλους. Κόντρα στην ομάδα του Έτορε Μεσίνα, πάντως θα παίξει ο Σέλβιν Μακ, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο ματς του «Αστρομπάλ». Οι Ιταλοί έχουν ηττηθεί μόλις μία φορά σε πέντε εντός έδρας αγώνες στη Euroleague την τρέχουσα σεζόν, ενώ και πέρυσι, τον Ιανουάριου του 2020, οι «πράσινοι» έφυγαν με ήττα 96-87 από το ίδιο γήπεδο. Η Αρμάνι μετρά τρεις διαδοχικές νίκες και αναζητά την 4η, με ρεκόρ 6-3. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκος αναζητά την 4η νίκη του στο σύνολο (3-7).

Αν θέλει η ομάδα του Γιώργου Βόβορα να «δραπετεύσει» από το "Mediolanum Forum" θα πρέπει να ρίξει κατά πολύ το σύνολο πόντων που δέχεται μακριά από το ΟΑΚΑ. Με 91,6 πόντους που δέχεται μέσο όρο εκτός έδρας, δεν έχει πολλές ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα επί ιταλικού εδάφους. Κι αυτό γιατί η Αρμάνι, είναι δεύτερη σε παραγωγικότητα φέτος, με 82,2 πόντους μέσο όρο. Για την 11η αγωνιστική, οι Ιταλοί πέρασαν νικηφόρα από το Τελ Αβίβ, αφού δέχτηκαν 85 πόντους από τη Μακάμπι στο τέλος της παράτασης, αλλά πέτυχαν 86. Μία ακόμη φορά, ο Γιώργος Βόβορας θα ζητήσει στους παίκτες του να μην αφήσουν την αντίπαλο να τρέξει, να ελέγξουν τον ρυθμό και να πάνε σε σετ παιχνίδι.

Και ποιοι είναι αυτοί που οργανώνουν το παιχνίδι της Αρμάνι; Οι Μάλκολμ Ντιλέινι και Σέρχιο Ροντρίγκεθ! Αυτούς θα πρέπει να σταματήσουν κατά πρώτον οι «πράσινοι». Στην επίθεση, οι Νεμάνια Νέντοβιτς και Χάουαρντ Σαντ-Ροος καλούνται να κάνουν μεγάλη εμφάνιση, ενώ ακόμη πιο δύσκολο κρίνεται το έργο της πράσινης φροντ λάιν, αφού απέναντί τους θα βρουν τον πρωταθλητή Euroleague 2019 Kάιλ Χάινς, τον Ιταλό διεθνή φόργουορντ Λουίτζι Ντατόμε, τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Ζακ Λεντέι, τον εκπληκτικό Βλάντιμι Μίτσοφ και τους Κάλεμπ Ταρζέφσκι και Πολ Μπιλίγκα.

To πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στη Euroleague έχει ως εξής:

12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3-4/12/2020)

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 19:00

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 21:45

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

Βαλένθια (Ισπανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

 Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Κίμκι (Ρωσία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μπαρτσελόνα 8-2

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-3

Βαλένθια 7-3

Μπάγερν Μονάχου 7-4

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 6-2

Αρμάνι Μιλάνο 6-3

Αναντολού Εφές 6-4

Ρεάλ Μαδρίτης 6-5

Ολυμπιακός 5-4

Μπασκόνια 5-5

Ζαλγκίρις Κάουνας 5-6

Ερυθρός Αστέρας 4-7

Φενερμπαχτσέ 4-7

Βιλερμπάν 3-6

Άλμπα Βερολίνου 3-7

Παναθηναϊκός 3-7

Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-8

Κίμκι 2-8

ΑΠΕ - ΜΠΕ