Παρασκευή, 04 Δεκέμβριος 2020 11:37

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Περιμένει την απόφαση για έναρξη προπονήσεων

Γράφτηκε από τον

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να μπουν και πάλι στα γήπεδα οι παίκτες των ομάδων της Super League 2 και της Football League.

Η προχθεσινή τηλεδιάσκεψη των ποδοσφαιρικών φορέων της χώρας με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς. Η Επιτροπή είναι θετική στο να επιτραπούν σε πρώτη φάση οι ομαδικές προπονήσεις για τις δύο επαγγελματικές κατηγορίες. Κάτι που θα ανοίξει το δρόμο για την έναρξη των πρωταθλημάτων, που περιμένουν πως και πως 32 ΠΑΕ και 2.000 οικογένειες, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Ενωση. Η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται είτε σήμερα, είτε στις αρχές της εβδομάδας. Στη “Μαύρη Θύελλα” παρακολουθούν τις εξελίξεις και είναι έτοιμοι για να επιστρέψουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Εκτιμάται ότι θα χρειαστεί ένα διάστημα τριών εβδομάδων προετοιμασίας, ώστε να ξεκινήσουν οι αγώνες.

Σκέψεις για σέντρα στις 10 Ιανουαρίου

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 10η Ιανουαρίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία για σέντρα σε Super League 2 και Football League, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν και οι συνθήκες με την πανδημία. Η SL2 δεν αποκλείεται πάντως να ξεκινήσει νωρίτερα από τη FL, με δεδομένο ότι συνδέεται όσον αφορά την άνοδο – παραμονή με τη μεγάλη κατηγορία της χώρας, αλλά και με το κύπελλο Ελλάδας. Το κύπελλο θα διεξαχθεί όπως όλα δείχνουν μόνο με τις ομάδες των δύο κατηγοριών και έτσι οι ομάδες της FL δεν θα έχουν μερίδιο από τα τηλεοπτικά έσοδα, ενώ δεν θα ζήσουν την εμπειρία και οι κυπελλούχοι των Ενώσεων. Θυμίζουμε ότι στο θεσμό είχε δηλώσει συμμετοχή και ο Α.Ο. Διαβολιτσίου, που δεν πρόλαβε όμως να αγωνιστεί λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού στις τάξεις του. Η “Μαύρη Θύελλα” πέρυσι είχε κάνει την έκπληξη πετώντας εκτός διοργάνωσης τη Λάρισα και παίζοντας στη συνέχεια με τον μετέπειτα κυπελλούχο Ολυμπιακό. Φέτος θα επικεντρωθεί μόνο στο πρωτάθλημα, ελπίζοντας ότι θα ξεκινήσει το Γενάρη και θα ολοκληρωθεί.