Παρασκευή, 04 Δεκέμβριος 2020 15:45

Παναθηναϊκός: Πρόταση για παραμονή του Ερασιτέχνη στην Λεωφόρο με σύγχρονες εγκαταστάσεις!

Γράφτηκε από τον
Παναθηναϊκός: Πρόταση για παραμονή του Ερασιτέχνη στην Λεωφόρο με σύγχρονες εγκαταστάσεις!

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr έπεσε στο τραπέζι πρόταση για παραμονή σχεδόν όλων των τμημάτων στην Λεωφόρο σε νέες εγκαταστάσεις, με την διοίκηση του Ερασιτέχνη σε πρώτη φάση να μην την κάνει αποδεκτή!

Η υπογραφή του μνημονίου για την Διπλή Ανάπλαση ήταν το πρώτο βήμα. Μία καταρχήν συμφωνία ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για να μπορέσουν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, να προχωρήσουν σε διμερείς συμφωνίες και η υλοποίηση του πρότζεκτ να μπει σε ρεαλιστική βάση, με τον Παναθηναϊκό να λύνει το γηπεδικό του πρόβλημα και τον δήμο της Αθήνας να αποκτά έναν πνεύμονα πρασίνου λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Αν όλα, φυσικά, κυλήσουν ομαλά...

Αυτή την στιγμή και για το επόμενο δίμηνο, υπάρχουν συζητήσεις, ζυμώσεις, προτάσεις, οι οποίες θα καθορίσουν όλες τις λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα το θέμα των εσόδων από τις εμπορικές χρήσεις που παραμένει θολό τοπίο και θα ξεκαθαρίσει τους επόμενους μήνες.

Μέσα σε αυτή την διαδικασία, λοιπόν, την διαδικασία των συζητήσεων, προέκυψε από την πλευρά της κυβέρνησης μία πολύ ενδιαφέρουσα εκ πρώτης όψεως πρόταση προς την πλευρά του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού!

Ποιο ήταν το περιεχόμενο της;

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός να πάρει ένα καινούριο κλειστό γήπεδο στον Βοτανικό, όπως προβλέπεται από την συμφωνία και όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Α.Ο να παραμείνουν στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, σε νέες σύγχρονες υπογειοποιημένες εγκαταστάσεις, κάτω ακριβώς από το πάρκο! Παράλληλα στο ίδιο σημείο να υπάρχει μνημείο του συλλόγου, το εντευκτήριο και φυσικά το μουσείο του Τριφυλλιού.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που γνωρίζουν άριστα το πρότζεκτ, η συγκεκριμένη αλλαγή αν και εφόσον προχωρήσει, θα πρέπει να είναι σίγουρο πως δεν θα προκαλέσει νομικά ζητήματα(δεν προβλέπεται από το προεδρικό διάταγμα), τα οποία θα προκαλούσαν προβλήματα σε ολόκληρο το έργο! Το κύριο μέλημα όλων των εμπλεκόμενων πλευρών είναι να μην προκύψουν θέματα που θα έβαζαν σε κίνδυνο(για ακόμη μία φορά) την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης.

Η πρόταση αυτή, η οποία προσφέρει στον Παναθηναϊκό και νέες εγκαταστάσεις όπως αναφέραμε αλλά παράλληλα του δίνει την ευκαιρία να παραμείνει στο σπίτι του, εκεί που χτυπά η... καρδιά του οργανισμού εδώ και έναν αιώνα, απορρίφθηκε σε πρώτη φάση από τον πρόεδρο του Α.Ο, Τάκη Μαλακατέ, ο οποίος θέλει όλα τα τμήματα να... μετακομίσουν στον Βοτανικό, όπως ακριβώς προβλέπει το αρχικό πλάνο και να μην μείνει ᾽᾽άστεγος᾽᾽ ο σύλλογος για το διάστημα που θα χρειαζόταν για να παραδοθούν οι εγκαταστάσεις στην Λεωφόρο.