Σάββατο, 05 Δεκέμβριος 2020 12:23

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Το αισιόδοξο σενάριο για σέντρα το Φεβρουάριο

Γράφτηκε από τον

Την περασμένη άνοιξη η εξάπλωση του κορονοϊού είχε ως συνέπεια να μπει “λουκέτο” στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που σήμανε την πρόωρη λήξη των πρωταθλημάτων.

Η νέα σεζόν ξεκίνησε δίχως την παρουσία θεατών και με υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά δυστυχώς το δεύτερο Lockdown δεν αποφεύχθηκε. Με εξαίρεση τις κορυφαίες κατηγορίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, σταμάτησε εκ νέου τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου η δράση και είναι αβέβαιο πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα. Οσον αφορά το ποδόσφαιρο, στη Super League 2 και Football League ευελπιστούν να μπουν στο γήπεδο μέσα στο 2020, ώστε από το Γενάρη να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Για τη Γ’ εθνική όμως και τα πρωταθλήματα των Ενώσεων δεν υπάρχει κάποια απόφαση. Η επιδημιολογική εικόνα θα καθορίσει τις εξελίξεις. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η μείωση των κρουσμάτων, η οποία εκτιμάται ότι θα έρθει με την έναρξη των εμβολιασμών. Αν αυτό συμβεί, τότε το Γενάρη εκτιμάται ότι θα επιτραπούν σε πρώτη φάση οι ομαδικές προπονήσεις. Οι ομάδες θα χρειαστούν ένα διάστημα τουλάχιστον τριών εβδομάδων προετοιμασίας, με δεδομένο ότι θα έχει προηγηθεί δίμηνη διακοπή. Ετσι η σέντρα – κορονοϊού επιτρέποντος – θα γίνει το Φεβρουάριο. Να σημειωθεί ότι εφόσον η Πολιτεία “ανάψει το πράσινο φως” , την απόφαση για τα πρωταθλήματα των Ενώσεων θα την πάρει η ΕΠΟ, αλλά μπορεί να δοθεί η δυνατότητα στις ΕΠΣ να τροποποιήσουν τις προκηρύξεις, όπως συνέβη και την περασμένη σεζόν. Στη Μεσσηνία έχουν παιχτεί 7 αγωνιστικές στην Α’ τοπική και υπολείπονται 27. Στην Α1 τοπική πέντε και μένουν 17, ενώ στη Β’ τοπική 4 και υπολείπονται 18. Το μεγαλύτερο σε διάρκεια πρωτάθλημα είναι αυτό της Α’ τοπικής και αν ξεκινήσει το Φλεβάρη θα χρειαστούν 7 εμβόλιμες
αγωνιστικές για να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Μαΐου (καταληκτική ημερομηνία που ορίζει η FIFA για το τέλος των διοργανώσεων).

Στον... αέρα κύπελλο και αναπτυξιακές κατηγορίες

Οι εμβόλιμες αγωνιστικές σημαίνει ότι θα είναι ελάχιστες οι κενές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των αγώνων του κυπέλλου (στην ΕΠΣΜ εκκρεμεί η προημιτελική, η ημιτελική φάση και ο
τελικός). Ετσι ο θεσμός είναι στον “αέρα”, όπως επίσης και το αν θα διεξαχθούν φέτος οι αναπτυξιακές κατηγορίες και τα πρωταθλήματα των Ενώσεων. Προτεραιότητα για την ΕΠΟ αποτελούν τα πρωταθλήματα, αφού η Γ’ εθνική συνδέεται με τις ΕΠΣ και το κύπελλο περνά σε δεύτερη μοίρα. Κάτι που ισχύει και σε ανώτερο επίπεδο, μιας και στο κύπελλο Ελλάδας θα μείνουν εκτός οι ομάδες της Football League και οι κυπελλούχοι των Ενώσεων και θα συνεχιστεί μόνο με ομάδες της Super League 1 και 2. Και μιας και αναφερθήκαμε στη FL, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους, αλλά χωρίς πλέι -οφ και πλέι – άουτ (αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για αυτή την αλλαγή στην προκήρυξη). Η άνοδος και η παραμονή θα κριθούν στην κανονική διάρκεια. Η Μεσσηνία εκπροσωπείται ως γνωστόν στην τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας με τη “Μαύρη Θύελλα”, που έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις.