Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2020 15:14

Β' ΤΟΠΙΚΗ: Πατίστα, Ερμής και Δόξα το τέσσερα στα τέσσερα

Γράφτηκε από τον

Μόνο τέσσερις αγωνιστικές πρόλαβαν να γίνουν στη Β' τοπική Μεσσηνίας.

Το πρωτάθλημα διεκόπη το Νοέμβριο λόγω της πανδημίας, όπως και όλες οι ερασιτεχνικές κατηγορίες. Η πρεμιέρα έγινε το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου. Ούτε μήνα δηλαδή δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν οι ομάδες της τελευταίας ιεραρχικά κατηγορίας της Μεσσηνίας, όπου δεν υπάρχει το άγχος του υποβιβασμού. Το ενδιαφέρον εστιάζεται μόνο στα εισιτήρια της ανόδου.
Τρεις καλαματιανές ομάδες, ο Πατίστα, ο Ερμής και η Δόξα έχουν κάνει ιδανική εκκίνηση και οδηγούν την κούρσα στους ομίλους τους.
Ο Πατίστα στον πρώτο όμιλο, ο Ερμής στον δεύτερο και η Δόξα στον τρίτο, έχοντας από 12 βαθμούς. Ο Πατίστα ξεκίνησε με δύο... εντυπωσιακές νίκες, πετυχαίνοντας μια ντουζίνα γκολ απέναντι σε Ικαρο (1-6) και ΑΠΣ Αρι (6-2), αντίστοιχα. Για να ακολουθήσουν δύο ακόμα τρίποντα με το μικρότερο σκορ.1-0 τον Κεραυνό και 1-0 τη Θύελλα Παραλίας.
Ο Ερμής δέχτηκε γκολ και στα τέσσερα παιχνίδια, αλλά πέτυχε περισσότερα από τους αντιπάλους τους και έτσι έχει το απόλυτο των βαθμών.
Στην πρεμιέρα νίκησε εκτός το φιλόδοξο Διαγόρα Κοπανακίου με 2-1. Τη δεύτερη αγωνιστική επικράτησε με 3-1 της Νίκης Πλάτης. Πέρασε νικηφόρα και από τη Βαλύρα (2-1 τον τοπικό Αστέρα), ενώ πήρε διπλό και στην Κυπαρισσία (3-2 τον Κυπάρισσο).
Η Δόξα νίκησε κατά σειρά με 1-0 το Μεσσηνιακό, 2-1 εκτός τη Φοινικούντα, 1-0 τη Νέδουσα και 4-0 εκτός την Α.Ε. Γαργαλιάνων.
Από τους πρωτοπόρους, η ομάδα του Πατίστα έχει την καλύτερη επίθεση με 14 τέρματα και ακολουθεί ο Ερμής με 10 και η Δόξα με 8.
Η Δόξα έχει όμως την καλύτερη άμυνα, αφού η εστία της έχει παραβιαστεί μόνο μια φορά. Ο Πατίστα έχει δεχτεί τρία τέρματα και ο Ερμής πέντε.

Εξι οι αήττητες ομάδες

Εκτός από Πατίστα, Ερμή και Δόξα που έχουν κάνει το τέσσερα στα τέσσερα στη Β' τοπική, υπάρχουν τρεις ακόμα αήττητες ομάδες.
Στον 1ο όμιλο ο Δαναός και ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" έχουν μάλιστα το απόλυτο, αλλά βρίσκονται στην τρίτη θέση γιατί είχαν ρεπό στην πρεμιέρα. Ο Δαναός έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Και στον δεύτερο όμιλο η Θύελλα Μερόπης έχοντας όμως δώσει μόνο... δύο αγώνες.
Και αυτό γιατί έχει κάνει το ρεπό της, ενώ έχει πάρει στα χαρτιά και ένα παιχνίδι. Στον τρίτο όμιλο όλες οι ομάδες, με εξαίρεση τη Δόξα έχουν ηττηθεί.

Μάχη για την άνοδο

Στον πρώτο όμιλο, ο Πατίστα φαίνεται να ξεχωρίζει, αλλά ο Παναθηναϊκός δείχνει ικανός να αμφισβητήσει τα πρωτεία, ενώ θετικό ξεκίνημα έχει κάνει και ο Δαναός.
Οι "πράσινοι" ξεπέρασαν τα εμπόδια του Αίαντα (2-0), των Πρασίνων Πουλιών (1-0) και του Ικαρού (7-2). Ο Δαναός ξεκίνησε με τρεις νίκες κόντρα σε ΄Πράσινα Πουλιά (3-5), Ικαρο (5-0), ΑΠΣ Αρι (1-6) και είχε την πρώτη απώλεια βαθμών στο ματς με τον Κεραυνό (1-1). που τον έριξε από την κορυφή.
Στα αξιοσημείωτα ότι έχει πετύχει 17 γκολ σε τέσσερις αναμετρήσεις! που συνιστά την κορυφαία επίδοση όχι μόνο στον 1ο όμιλο, αλλά σε όλη τη Β' τοπική.
Στον δεύτερο όμιλο, ο νεανικός Ερμής είναι σε θέση οδηγού, αφού νίκησε ένα από τα φαβορί για τον τίτλο το Διαγόρα Κοπανακίου, που αντέδρασε μετά την ήττα στην πρεμιέρα και κέρδισε και τα τρία επόμενα ματς. Τα δύο μάλιστα εκτός έδρας με Ολυμπιακό Διαβολιτσίου (1-3), Πανευαϊκό (2-4) και στο γήπεδό του με 3-0 τη Νίκη Πλάτης.

Η Θύελλα Μερόπης είναι όπως προαναφέραμε αήττητη, αλλά στην τρίτη θέση μ' ένα ματς λιγότερο από Ερμή και Διαγόρα. Ξεκίνησε με ισοπαλία το πρωτάθλημα (1-1 με Βαλύρα), πήρε την πρώτη νίκη με τον Κυπάρισσο (0-6), την τρίτη αγωνιστική είχε ρεπό και την τέταρτη αγωνιστική πήρε στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με τον Παπαφλέσσα Αμφειας.
Ενα ματς λιγότερο έχουν και ο Ατρόμητος Πλατύ με τον Πανευαϊκό που μοιράζονται την 4η θέση, έχοντας απόσταση 6 βαθμών από την κορυφή. Αμφότερες έχουν από δύο νίκες και μία ήττα. Ο Πανευαϊκός έχει δώσει πάντως μόνο ένα αγώνα, αυτόν με τον Διαγόρα Κοπανακίου όπου γνώρισε την ήττα. Οι νίκες είναι στα χαρτιά με Ασπρόχωμα και Αμφεια, ενώ εκκρεμεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Διαβολιτσίου.
Στον τρίτο όμιλο, Μεσσηνιακός και Βλαχόπουλο θα δώσουν μάχη με τη Δόξα για την άνοδο. Οι "πράσινοι" που έχουν φθάσει μέχρι τη... Β' εθνική, έχουν 3 νίκες και μια ήττα.
Ιδιος απολογισμός και για το Βλαχόπουλο. Το Βλαχόπουλο ηττήθηκε από το Μεσσηνιακό και οι "πράσινοι" από τη Δόξα στην πρεμιέρα.
Ο Μεσσηνιακός νίκησε στη συνέχεια Νέστορα Πύλου, Βλαχόπουλο και Στενωσιά. Το Βλαχόπουλο νίκησε επίσης τη Στενωσιά, καθώς επίσης την Καλλιθέα και τη Φοινικούντα.
Οι Πατίστα, Δαναός, Παναθηναϊκός, Ερμής, Διαγόρας Κοπανακίου, Δόξα, Μεσσηνιακός και Βλαχόπουλο, ξεχώρισαν στο ξεκίνημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να προκύψουν νέοι "μνηστήρες", αφού όταν ξεκινήσει με το καλό το πρωτάθλημα δεν θα υπάρχει φόρμα και είναι ερωτηματικό η εικόνα που θα παρουσιάσουν οι ομάδες.

Μόνο ένα 0-0 σε 53 ματς!

Σε αυτές τις τέσσερις αγωνιστικές της Β' τοπικής έχουν διεξαχθεί συνολικά 54 παιχνίδια και το εντυπωσιακό είναι ότι το 0-0 εμφανίστηκε μόνο μια φορά. Στην αναμέτρηση της Α.Ε. Γαργαλιάνων με τον Α.Ο. Φοινικούντα για την πρεμιέρα του τρίτου ομίλου.
Στον αντίποδα τα περισσότερα γκολ σ' ένα ματς, έχουν σημειωθεί στον αγώνα του Ατρόμητου Πλατύ με τον Κυπάρισσο (8-2) για την τρίτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου.
Εννέα γκολ είχαμε την επόμενη αγωνιστική στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός Καλαμάτας - Ικαρος (7-2) για τον πρώτο όμιλο.

"Βρέχει" γκολ στον 1ο όμιλο

Ο πρώτος όμιλος είναι ο πιο παραγωγικός στη Β' τοπική, καθώς έχουν σημειωθεί 85 γκολ σε 19 αναμετρήσεις! Ακολουθεί ο τρίτος όμιλος με 66 γκολ σε 20 αγώνες, ενώ στο Β' όμιλο έχουν σημειωθεί 60 γκολ σε 14 όμως αναμετρήσεις. Συνολικά η Β' τοπική έχει μέχρι σήμερα 211 γκολ.