Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2020 11:17

Κληρώνει σήμερα για Ολυμπιακό

Γράφτηκε από τον

Στη Νιόν της Ελβετίας θα γίνουν σήμερα οι κληρώσεις της UEFA για Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

Πρώτα θα διεξαχθεί στη μία το μεσημέρι η κλήρωση για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση που βρίσκεται στη φάση των "16". Στην κληρωτίδα θα μπουν 4 γερμανικές ομάδες, ισάριθμες ισπανικές, τρεις αγγλικές, τρεις ιταλικές, μια γαλλική και πορτογαλική ομάδα. Οι δεκαέξι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας, ανάλογα με τη θέση που πήραν στον όμιλό τους. Σε αυτήν την πρώτη φάση των πλέι-οφ, ισχύει ο περιορισμός ότι δεν μπορούν να συναντηθούν ομάδες από την ίδια χώρα ή τον ίδιο όμιλο.

Στις 2 το μεσημέρι θα ακολουθήσει η κλήρωση για τους "32" του Γιουρόπα Λιγκ, όπου συνεχίζει ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" θα βρουν στο δρόμο τους μια ομάδα από το γκρουπ των ισχυρών που βρίσκονται οι Ρόμα, Αρσεναλ, Λεβερκούζεν, Ρεϊντζερς, Αϊντχόφεν, Νάπολι, Λέστερ, Μίλαν, Βιγιαρεάλ, Τότεναμ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Χοφενχάιμ. και από το Τσάμπιονς Λιγκ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαχτάρ, Μπριζ και Αγιαξ.
Οι υπόλοιπες ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα, αλλά δεν θα βρεθούν στο δρόμο του Ολυμπιακού είναι Γιουνγκ Μπόις Μόλντε, Σλάβια Πράγας, Μπενφίκα, Γρανάδα, Σοσιεδάδ,, Μπράγκα, Λιλ, Μακάμπι, Άντβερπ, Βόλφσμπεργκερ, Ερυθρός Αστέρας και από το Τσάμπιονς Λιγκ Ντιναμό Κιέβου, Κράσνονταρ κα Σάλτσμπουργκ.
Στο Τσάμπιονς Λιγκ στο γκρουπ των ισχυρών είναι Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γιουβέντους και Παρί Σεν Ζερμέν.
Και στο γκρουπ των αδύναμων οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Γκλάντμπαχ, Πόρτο, Αταλάντα, Σεβίλλη, Λάτσιο, Μπαρτσελόνα και Λειψία.