Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2020 12:04

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΑΤΣΟΣ: "Θα παίζω όσο έχω την φλόγα και την τρέλα μέσα μου"

Γράφτηκε από τον

18 ομάδες, πάνω από 580 συμμετοχές και 50 γκολ στις εθνικές κατηγορίες, ευρωπαϊκές παραστάσεις, ενθουσιασμός και πάθος εφήβου.

Με δύο λέξεις: Σωτήρης Τσάτσος. Το παλικάρι που ξεκίνησε από την Κρύα Βρύση για να γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παίζοντας από Α' εθνική μέχρι τοπικό, αλλά και κύπελλο Ουέφα με το Αιγάλεω! Εχει περάσει από ιστορικές ομάδες, όπως ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Βέροια, Καλαμάτα, και συνεχίζει να γράφει... χιλιόμετρα, καθώς πριν από ένα μήνα συμφώνησε με τον Α.Ο. Διαβολιτσίου, που μετέχει για δεύτερη φορά στην ιστορία του στη Γ' εθνική. Το πρωτάθλημα όμως έχει διακοπεί και ο Σωτήρης Τσάτσος δεν έχει προλάβει να κάνει ντεμπούτο και να παίξει σε τρίτη μεσσηνιακή ομάδα, μετά τη "Μαύρη Θύελλα" και τον Τσικλητήρα Πύλου. Η Μεσσηνία άλλωστε είναι και κομμάτι της... καρδιάς του, καθώς εδώ γνώρισε την αγαπημένη του Κατερίνα με την οποία έχουν αρραβωνιαστεί και θα ανέβουν τα σκαλιά της... εκκλησίας.

Ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής θα κλείσει αύριο τα 40 του χρόνια, γεννημένος στις 15 Δεκεμβρίου του 1980 και επειδή πολλοί θα αναρωτηθούν, μα καλά 40 χρονών και παίζει ακόμα; Ο Σωτήρης έχει έτοιμη την απάντηση.
"To ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, η αγάπη μου, η δουλειά μου και θα παίζω όσο μπορώ να προσφέρω". Οσο για το πότε θα κρεμάσει τα παπούτσια του; "Θα παίζω ποδόσφαιρο για καιρό ακόμα, όσο έχω την φλόγα και την τρέλα μέσα μου".
Ο βιονικός άσος μιλά σήμερα στην "Ε" για το πως προέκυψε το Διαβολίτσι, το πρότυπο του, τις ομάδες της καρδιάς του, τι κέρδισε από το ποδόσφαιρο, τα λάθη που έκανε, αλλά και για τη σημερινή δύσκολη κατάσταση με την πανδημία. Το γήπεδο είναι για τον Σωτήρη Τσάτσο το "οξυγόνο" του και αυτή η περίοδος δεν κρύβει ότι είναι η χειρότερη σε αυτή τη διαδρομή των τριών δεκαετιών.
"Το Διαβολίτσι προέκυψε από ενδιαφέρον της ομάδας και δικό μου. Ηθελα να γυρίσω στη Μεσσηνία για οικογενειακούς λόγους. Είναι μεγάλη μου χαρά που ανήκω σε μια πολύ καλή και νοικοκυρεμένη ομάδα. Εχει έναν προπονητή που έχει ποδοσφαιρική τρέλα και ταιριάζω πολύ μαζί του. Θεωρώ ότι η ομάδα θα πάει πολύ καλά", λέει για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του και τη συνύπαρξή του με τον Αλέξη Μαντζούνη, που όπως και ο Σωτήρης Τσάτσος, ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο. Γι' αυτό και στο μέλλον θα είναι... συνάδερφοι.
"Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ασχοληθώ με αυτό που ξέρω και με αυτό που αγαπάω, την προπονητική", απαντά ΄στην ερώτηση αν σκέφτεται να ακολουθήσει καριέρα προπονητή, όταν "κρεμάσει τα παπούτσια του".
Ο Τσάτσος έχει παίξει σε Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, Κασσάνδρα, Αγροτικό Αστέρα, Αιγάλεω, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Βέροια, Μακεδονικό, Εθνικό Αστέρα, Χανιά, Ηρακλή Ψαχνών, Κασσιώπη, Καλαμάτα, Τσικλητήρα Πύλου, Γιούχτα,, Παλαιόχωρα, Αμβρακικό και από το Νοέμβριο είναι στο Διαβολίτσι. Ποιο είναι το μεγαλύτερο κέρδος του από το ποδόσφαιρο;
"Το μεγαλύτερο κέρδος εκτός από το οικονομικό, είναι οι πολλές φιλίες που έκανα και η μεγάλη αναγνωρισιμότητα . Η μεγαλύτερη για μένα προσωπική μου επιτυχία είναι η αγάπη που έχω εισπράξει".
Ο Σωτήρης Τσάτσος κόλλησε τα πρώτα... ένσημα στον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης και το μεγάλο άλμα έγινε στα 23 όταν από τη Γ' εθνική θα βρεθεί στην Α' εθνική και το Αιγάλεω. Το ντεμπούτο του έγινε στο ματς με τον Ηρακλή, όπου πέρασε στο 56' στον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας τη θέση του καλαματιανού Γιώργου Φωτάκη. Ο Γιώργος Χατζάρας του δίνει στο επόμενο ματς με την Προοδευτική φανέλα βασικού και δικαιώνεται. Γκολ ο Τσάτσος και η καθιέρωση ξεκίνησε. Με τον Χατζάρα στον πάγκο ο Τσάτσος θα παίξει και δέκα παιχνίδια στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, καθώς το Αιγάλεω είχε τότε μια εξαιρετική φουρνιά ποδοσφαιριστών.

Γι' αυτό και το Σίτι είναι, όπως λέει, μαζί με τα Χανιά οι ομάδες της καρδιάς του, αφού αγαπήθηκε πολύ. Οταν ξεκινούσε να κλωτσά την μπάλα το πρότυπο του δεν ήταν άλλο από τον "Ντιέγκο Μαραντόνα, Ενας τεράστιος ηγέτης".
Αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω, ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός θα έκανε καλύτερες επιλογές.
"Εκανα κάποιες κακές επιλογές στη ζωή μου, τις οποία αν δεν τις είχα κάνει, θα έπαιζα για παραπάνω χρόνια σε πολύ υψηλό επίπεδο".
Για τον τίτλο που θα έβαζε σε αυτή τη διαδρομή; "Τον τίτλο που θα έβαζα για την προσωπική μου ζωή είναι. Δουλειά - Πειθαρχεία - Ταπεινότητα. Αυτά τα τρία με αντιπροσωπεύουν".
Στα της επικαιρότητας, η αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας έχει επηρεάσει ψυχολογικά και όχι μόνο τον Σωτήρη Τσάτσο.
"Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι καταστροφικό. Προσωπικά εμένα μ' έχει επηρεάσει πάρα πολύ. Εχω κακή ψυχολογία. Μου έχουν στερήσει να κάνω αυτό που θέλω και που στην τελική είναι η δουλειά μου". Πιστεύει πάντως ότι θα μπορέσει να παιχτεί και πάλι ποδόσφαιρο.
"Οι πληροφορίες μου λένε ότι τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν αρχές καλοκαιριού. Μόλις πέσουν τα κρούσματα θα μπούμε για προπόνηση. Να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία και καλές γιορτές".
Ο Σωτήρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έτερον ήμισυ, την Κατερίνα που είναι "Δίπλα μου και με στηρίζει σε ότι κάνω", λέει ο... "αιώνιος έφηβος".