Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2020 15:05

ΕΠΣΜ - Αλεξανδρόπουλος: “Αμεσα να εγγραφούν τα σωματεία στο μητρώο της ΓΓΑ”

Γράφτηκε από τον

Την εγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γ.Γ.Α. θα πρέπει να κάνουν άμεσα οι ομάδες της Μεσσηνίας.

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στην “Ελευθερία”, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ Ηλίας Αλεξανδρόπουλος.
Συγκεκριμένα μας είπε: “Οσον το δυνατόν πιο σύντομα οι ομάδες να στείλουν τα απαραίτητα έγγραφα στη Γ.Γ.Α. ώστε να γραφτούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Αυτό είναι σημαντικό γιατί η Γ.Γ.Α. θα βοηθήσει οικονομικά τα σωματεία. Και καλό θα είναι όλες οι ομάδες να ενισχυθούν οικονομικά. Να θυμίσω ότι από την περίοδο 2007-2008 δεν έχουν πάρει επιχορήγηση. Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι καλό θα είναι να κοιτάξει η Πολιτεία το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, γιατί χωρίς αυτό δεν υπάρχει επαγγελματικό. Υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για να λειτουργήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, οι οποίοι σπαταλούν χρόνο και χρήμα και πολλές φορές στερούν πράγματα από την οικογένεια τους και την καθημερινότητα τους για τις ομάδες”.
Σε ερώτηση μας αν η διοίκηση της ΕΠΣΜ έχει κάποιο πλάνο για τις διοργανώσεις της όταν δοθεί το πράσινο φως από την Πολιτεία για την επανέναρξη τους, απάντησε: “Καταρχήν πρέπει να περιμένουμε πρώτα τους λοιμοξιωλόγους και στη συνέχεια η Πολιτεία, η ΕΠΟ να μας δώσουν το οκέι και από εκεί και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε. Πάντως αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Θα πρέπει όλοι να καθίσουμε κάτω και να δούμε αν είναι εύκολο να επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Πρέπει να σκεφτούμε πολλά πράγματα, καλός ο αθλητισμός, αλλά προέχει η υγεία. Να ακολουθήσουμε το ιατρικό πρωτόκολλο, πρώτα η υγεία, μετά η επιβίωση και μετά το χόμπι μας που είναι το ποδόσφαιρο”.
Κλείνοντας τη σύντομη επικοινωνία μας, ζητήσαμε από τον κ. Αλεξανδρόπουλο να μας πει τι γίνεται με τα έργα βελτίωσης και αποκατάστασης των προβλημάτων στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ. “Ευελπιστώ ότι οι εργασίες στο γήπεδο της Ενωσης θα γίνουν τους προσεχείς μήνες”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Το μεγαλύτερο κομμάτι των εργασιών αφορά το κεντρικό γήπεδο. Συγκεκριμένα θα αλλαχθεί ο τάπητας και θα γίνει ένα τεχνικό έργο σε κάποιο σημείο του αγωνιστικού χώρου, όπου θα πρέπει να γίνει αποκατάσταση ενός προβλήματος. Επίσης θα γίνει συντήρηση στη περίφραξη, ενώ θα γίνει και αλλαγή τάπητα στο μικρό αντί βοηθητικό γήπεδο”.