Τρίτη, 15 Δεκέμβριος 2020 11:23

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Στο... περίμενε η Football League για την έναρξη των προπονήσεων

Γράφτηκε από τον

Η αναμονή για τις ομάδες της Super League 2 τελείωσε το Σάββατο, καθώς δόθηκε το “πράσινο φως” για την επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις.

Κάτι που σημαίνει ότι η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας μετρά αντίστροφα για τη σέντρα. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι ΠΑΕ της Super League 2 θα λάβουν μέρος και στο κύπελλο Ελλάδας και αυτός ίσως να ήταν ο λόγος που τους επιτράπηκε νωρίτερα από τη FL η επιστροφή στα γήπεδα. Για τη Football League στην οποία μετέχει και η “Μαύρη Θύελλα”, η αναμονή συνεχίζεται. Οι παίκτες παραμένουν σε.. καραντίνα και ο προβληματισμός είναι έντονος. Ο πρόεδρος της Ενωσης Λεωνίδας Λεουτσάκος μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ δήλωσε ότι γίνεται αγώνας για να ξεκινήσει άμεσα και η FL
προπονήσεις και αγώνες. “Ήταν σίγουρα μία πολύ θετική εξέλιξη αυτή που έλαβε χώρα το Σάββατο το βράδυ. Πλέον μέσα στις πρώτες δέκα ημέρες του Γενάρη λογικά θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 2, ενώ σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει πιστεύω και η Football League τις ομαδικές προπονήσεις, τα δίνουμε όλα προς αυτήν την κατεύθυνση, έτσι ώστε στα μέσα του Ιανουαρίου να δοθεί η εκκίνηση και σε αυτό το επαγγελματικό μας πρωτάθλημα, το οποίο επίσης τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα”, ανέφερε ο κ. Λεουτσάκος.

“Δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός”

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών σχολιάζοντας την απόφαση για επιστροφή στις προπονήσεις μόνο για τις ομάδες της Super League 2., τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός
μεταξύ επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ: “Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αγωνιστικής απραξίας για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των δυο μικρότερων κατηγοριών και τα συνεχή δίκαια αιτήματα του ΠΣΑΠ προς όλους τους αρμόδιους φορείς, δόθηκε τελικά και με μεγάλη καθυστέρηση το «πράσινο φως» μόνο στη Super League 2. Το αίτημά μας έγινε εν μέρει δεκτό και σε καμία περίπτωση δεν αποκαθιστά εξολοκλήρου την αδικία, καθώς εκατοντάδες συνάδελφοι μας που αγωνίζονται στην Football League θα συνεχίσουν να τη βιώνουν. Ο ΠΣΑΠ τονίζει, για άλλη μία φορά, πως δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος δεν επιτρέπει να χαθεί άλλος χρόνος και για αυτό προσκαλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, ο κάθε ένας από την πλευρά του, να πράξει ότι χρειάζεται ώστε όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να επανέλθει σε πλήρη αγωνιστική δράση”.