Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2020 13:49

Ανώτατο όριο στους μισθούς των ποδοσφαιριστών στην Κίνα

Γράφτηκε από τον

Η διοργανώτρια Αρχή του κινεζικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αποφάσισε να περιορίσει τους μισθούς της Super League από την επόμενη σεζόν, προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες και να
προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα, όπως ανέφερε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων «Xinhua» και αναμετέδωσε το «Reuters».

Οι μισθοί των Κινέζων παικτών θα περιοριστούν στα πέντε εκατομμύρια γιουάν (628.000 ευρώ), ενώ τα χρήματα που θα εισπράττουν ετησίως οι δύο αλλοδαποί παίκτες κάθε ομάδας, δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Ο Βραζιλιάνος Όσκαρ, ο οποίος έφυγε από την Τσέλσι για να ενταχθεί στην Σαγκάη SIPG το 2017, κερδίζει σήμερα περισσότερα από 21 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. «Οι δαπάνες των συλλόγων της Super League είναι περίπου δέκα φορές υψηλότερες από αυτές της K- League (σ.σ. Νότια Κορέα) και τρεις φορές υψηλότερες από εκείνες της J-League (σ.σ. Ιαπωνία), σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος της κινεζικής ομοσπονδίας, Τσεν Σιουγιάν. Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, οι σύλλογοι θα μπορούν να δαπανούν το πολύ 600 εκατομμύρια γιουάν (75 εκατομμύρια ευρώ) ετησίως σε μισθούς. Οι ομάδες που παραβιάζουν τους νέους κανόνες θα χάνουν από έξι μέχρι και 24 βαθμούς και οι παίκτες των οποίων ο μισθός θα υπερβαίνει το όριο, δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνες που διοργανώνει η ομοσπονδία.