Πέμπτη, 17 Δεκέμβριος 2020 22:01

FIFA: Λεβαντόβσκι ο κορυφαίος παίκτης της χρονιάς, Κλοπ ο καλύτερος προπονητής

Γράφτηκε από τον

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι ο οποίος κατέκτησε το τρεμπλ με τη Μπάγερν νίκησε τους Μέσι και Ρονάλντο και αναδείχθηκε ο κορυφαίος παίκτης για το 2020 σύμφωνα με τη FIFA. Ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν ο καλύτερος προπονητής.

Την Πέμπτη (17/12) το βράδυ πραγματοποιήθηκε, έστω και κάπως διαφορετικά από τα προηγούμενα χρόνια η εκδήλωση της FIFA για τους κορυφαίους του 2020. Μέσω ζωντανών συνδέσεων σε όλο τον κόσμο οι κορυφαίοι των κορυφαίων πήραν τα βραβεία τους. Και φυσικά ξεχώρισε η ανάδειξη του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι ως κορυφαίου ποδοσφαιριστή για το 2020.

Συγκεκριμένα οι Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι ήταν οι τρεις υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς με τον Πολωνό στράικερ που κατέκτησε το τρεμπλ με τη Μπάγερν να είναι τελικά αυτός που πήρε τον τίτλο του κορυφαίου του 2020.

Μάλιστα τον διεθνή στράικερ που άφησε πίσω του τους Μέσι και Ρονάλντο τον περίμενε μια έκπληξη καθώς ήταν ο μοναδικός ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του από τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο που του το έδωσε ο ίδιος.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο ΚΛΟΠ

Ο Γιούργκεν Κλοπ ο οποίος έφτασε στην κατάκτηση της Premier League με τη Λίβερπουλ την περσινή σεζόν αναδείχθηκε ο καλύτερος προπονητής για το 2020. Ο Γερμανός νίκησε στη σχετική μονομαχία τους Χάνσι Φλικ και Μαρσέλο Μπιέλσα οι οποίοι ήταν επίσης υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς.

O Γιούργκεν Κλοπ βραβεύεται ως ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στα ετήσια βραβεία της FIFA

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ Ο ΝΟΪΕΡ

Τον τίτλο του κορυφαίου γκολκίπερ της χρονιάς πήρε ο Μάνουελ Νόιερ ο οποίος έκανε το τρεμπλ με την Μπάγερν το 2020. Ο Γερμανός γκολκίπερ ήταν υποψήφιος μαζί με τους Άλισον Μπέκερ και Γιαν Όμπλακ αλλά ήταν αυτός τελικά ο μεγάλος νικητής του συγκεκριμένου βραβείου.

ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΟΝ

Οι Σον, Σουάρες και Αρασκαέτα ήταν οι τρεις υποψήφιοι για τον τίτλο του καλύτερου γκολ της χρονιάς με τον επιθετικό της Τότεναμ τελικά να παίρνει το βραβείο για το τέρμα που σημείωσε κόντρα στην Μπέρνλι. Ένα γκολ το οποίο είχε αναδειχθεί κορυφαίο της σεζόν και στα αντίστοιχα βραβεία της Premier League.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ FIFA

Παράλληλα στην εκδήλωση ανακοινώθηκε και η καλύτερη ενδεκάδα για τη FIFA. Μια ενδεκάδα γεμάτη αστέρες σε κάθε της γραμμή.

Σε αυτή βρέθηκαν οι Άλισον (Λίβερπουλ), Αλεξάντερ Άρνολντ (Λίβερπουλ), Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ), Ντέιβις (Μπάγερν), Κίμιχ (Μπάγερν), Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι), Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν-Λίβερπουλ), Μέσι (Μπαρτσελόνα), Λεβαντόβσκι (Μπάγερν), Ρονάλντο (Γιουβέντους).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΑΙΚΤΡΙΑ Η ΜΠΡΟΝΖ, ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ Η ΜΠΟΥΑΝΤΙ

Η Λούσι Μπρονζ από την Αγγλία που έπαιζε στη Λιόν και πήρε μεταγραφή φέτος για τη Μάντσεστερ Σίτι ήταν η καλύτερη παίκτρια για το 2020 σύμφωνα με τη FIFA. Άλλωστε έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης με την ομάδα της.

Τον τίτλο για την κορυφαία γκολκίπερ του 2020 πήρε η Σάρα Μπουαντί που έπαιζε στην Λιόν. Ενώ κορυφαία προπονήτρια για το 2020 αναδείχτηκε η Σαρίνα Βίγκμαν.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στην Κριστίν Σινκλέρ η οποία έχει σημειώσει 186 γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Καναδά, τα περισσότερα από κάθε άλλον άντρα ή γυναίκα.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΡΟΣΙ

Ήταν λογικό η εκδήλωση της FIFA να σταθεί και σε δύο κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή. Ο λόγος για τους Ντιέγκο Μαραντόνα και Πάολο Ρόσι. Αρκετή ώρα αναλώθηκε σε ένα μίνι αφιέρωμα στην καριέρα του Αργεντινού και του Ιταλού ποδοσφαιριστή με τον Γκοϊκοετσέα, τον Τσίρο Φερέρα και φυσικά τον Γκούλιτ που ήταν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης να μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τους δύο ποδοσφαιριστές.

Πηγή: sport24.gr