Παρασκευή, 18 Δεκέμβριος 2020 19:18

Μαρτίνς: "Αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός, θα ήμασταν πιο ποιοτικοί"

Γράφτηκε από τον
Μαρτίνς: "Αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός, θα ήμασταν πιο ποιοτικοί"

Ο Πέδρο Μαρτίνς υποστήριξε ότι υπό νορμάλ συνθήκες ο Ολυμπιακός θα ήταν ποιοτικότερος, απάντησε σε ερώτηση για την κριτική που γίνεται στην ομάδα, ανέφερε πως ετοιμάζει τον Μπρούμα με την ΑΕΛ και δεν απάντησε για το μέλλον του Βινάγκρε.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, μίλησε στη Nova για το ντέρμπι με την ΑΕΚ που προηγήθηκε, αλλά και για το παιχνίδι με την ΑΕΛ την Κυριακή (20/12, 15.00, Novasports 1). Ο Πορτογάλος υποστήριξε ότι αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός η ομάδα του θα ήταν πιο ποιοτική και απάντησε σε ερώτηση για την κριτική που γίνεται στους "ερυθρόλευκους".

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ:

"Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την εικόνα μας. Ήταν ένα παιχνίδι μοιρασμένο. Οι δυο ομάδες έπαιξαν αμυντικά. Το αγωνιστικό μας πρόσωπο δεν ήταν αυτό που θα θέλαμε. Ο αγωνιστικός χώρος έπαιξε σίγουρα ρόλο. Έγιναν πολλά φάουλ και γενικότερα ήταν ένα μοιρασμένο και κακό παιχνίδι. Η δουλειά που θα κάναμε για το συγκεκριμένο ντέρμπι θα ήταν ίδια, δε θα άλλαζε κάτι. Αν μπορούσαμε να διαχειριστούμε το ματς από την αρχή, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Αλλά αυτό το βλέπεις μετά τα παιχνίδια".

Για το ματς με την ΑΕΛ:

"Δε νομίζω πως έχει διαφορά από τα άλλα παιχνίδια. Όλες οι ομάδες ψάχνουν βαθμούς, όπως και εμείς ψάχνουμε βαθμούς. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε και δεν έχει σημασία σε ποια θέση βρίσκεται η ΑΕΛ. Είναι σημαντικό για εμάς να τελειώσουμε την εφετινή χρονιά με μια νίκη. Δεν έχει σημασία με ποιον αντίπαλο παίζεις, αλλά να παίζεις πάντα για τη νίκη. Η ΑΕΛ είναι μια ανταγωνιστική ομάδα, η οποία δημιουργεί προβλήματα και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι".

Για το αν προτίθεται να κάνει αλλαγές στο βασικό σχήμα:

"Ναι, είναι μια πιθανότητα να δούμε τον Μπρούμα. Θα κάνουμε τις επιλογές μας, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται η ομάδα.

Θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι διαφορετικό. Η εικόνα της ομάδας μας δεν είναι πάντα σταθερή. Και η ποιότητά μας δεν είναι αυτή που θέλουμε. Θέλω να αναφερθώ στο γεγονός πως σε κανένα πρωτάθλημα της Ευρώπης, δε βρίσκεται στην πρώτη θέση η καλύτερη ομάδα. Δεν υπάρχουν σταθερές και κανονικότητα στα πρωταθλήματα. Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν ασυνήθιστες δυσκολίες, οι οποίες δεν είναι φυσιολογικές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανονικότητα.

Ο Ολυμπιακός έχει περάσει δυσκολίες και παρόλα αυτά βρίσκεται στην πρώτη θέση, χωρίς να έχει την ίδια ποιότητα στην απόδοσή του σε κάθε ματς. Αυτό δείχνει πως υπάρχει σταθερότητα στην ομάδα. Δεν είναι καθόλου εύκολο να συνεχίζεις να βρίσκεσαι στην πρώτη θέση. Στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα δεν είναι πρώτη, στη Γερμανία η Μπάγερν Μονάχου δεν είναι πρώτη. Πολλές ομάδες βρίσκονται στο Europa League αντί στο Champions League. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες είναι μεγάλα και τα αποτελέσματα δεν μπορεί να είναι τα ίδια, λόγω αυτής της κατάστασης".

Για την κριτική που γίνεται στον Ολυμπιακό:

"Νομίζω πως η κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη, όταν υπάρχει λόγος που γίνεται. Ο κόσμος έχει συνηθίσει να βλέπει διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Υπό νορμάλ συνθήκες ο Ολυμπιακός θα ήταν ποιοτικότερος. Δουλεύουμε για να βελτιώσουμε πολλά πράγματα, όμως σίγουρα επηρεαζόμαστε από αυτές τις συνθήκες. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα, θα ήμασταν σίγουρα καλύτεροι".

Για τις χειμερινές διακοπές των παικτών και τον φόβο του κορονοϊού:

"Υπάρχει η ανάγκη για ξεκούραση. Χρειαζόμαστε να μείνουμε στο σπίτι με τους δικούς μας ανθρώπους. Ξέρουμε τα μέτρα προστασίας, που θα πρέπει να πάρουμε. Θα πρέπει να έχουμε υπευθυνότητα, για να απολαύσουμε τις διακοπές μας".

Για το μέλλον του Ρούμπεν Βινάγκρε:

"Αυτή τη στιγμή να σχολιάσουμε το ματς με την ΑΕΛ και όταν αλλάξει η χρονιά θα μιλήσουμε για τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας".

Πηγή: sport24.gr