Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2020 11:42

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Να στηθεί σε σωστές βάσεις η ΑΕΚ Καλαμάτας"

Γράφτηκε από τον
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Να στηθεί σε σωστές βάσεις η ΑΕΚ Καλαμάτας"

Η δημιουργία ακαδημίας και η συνεργασία με την ΠΑΕ ΑΕΚ είναι από τους πρώτους στόχους που θέλει να υλοποιήσει η νέα διοίκηση της ΑΕΚ Καλαμάτας.

Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην “Ελευθερία”, ο νέος πρόεδρος της Καλαματιανής ομάδας Γιώργος Ασημακόπουλος.
Ενας ακόμη στόχος είναι να μπορέσει η ομάδα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία της Μεσσηνίας. Ο νεαρός παράγοντας βρίσκεται αρκετά χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς ξεκίνησε από μικρή ηλικία να παίζει μπάλα, στη συνέχεια έγινε διαιτητής, όπου από τις τοπικές κατηγορίες έφτασε μέχρι την Α’ εθνική ως βοηθός διαιτητής και τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με τρεις ομάδες της Μεσσηνίας ως γενικός αρχηγός. Γνωρίζει αρκετά πράγματα και έχει αποκτήσει κάποια εμπειρία, που θα τον βοηθήσουν να διοικήσει την ΑΕΚ, έχοντας δίπλα του και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης. Για τα παραπάνω, το πως βλέπει τα πράγματα αυτή την περίοδο που έχουμε πανδημία, αλλά και την εικόνα που έχει σχηματίσει από το πρωτάθλημα της Α1 τοπικής από τις 5 πρώτες αγωνιστικές που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τη στιγμή της αναστολής μας μίλησε το νέο αφεντικό της κιτρινόμαυρης ομάδας.

1. Πως αποφασίσατε να αναλάβετε τα ηνία της ΑΕΚ Καλαμάτας;

“Ανέλαβα τα ηνία της ΑΕΚ Καλαμάτας γιατί ήταν κάτι που δεν το ήθελα μόνο εγώ, αλλά ήταν απόφαση του 9μελους συμβουλίου. Οι εκλογές για νέα διοίκηση, μετά την αποχώρηση του Σπύρου Λαπιώτη, έγιναν με τηλεδιάσκεψη γιατί δεν μπορούσαμε να βρεθούμε από κοντά λόγω των υγειονομικών μέτρων, που έχει επιβάλλει η Πολιτεία. Από τον Αύγουστο είμαι στην ΑΕΚ έχοντας αναλάβει το πόστο του γενικού αρχηγού και ήξερα ότι συμβαίνει και τι γίνεται στην ομάδα γενικά από τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές και τα υπόλοιπα θέματα. Ετσι όλοι στο συμβούλιο επέλεξαν να είμαι εγώ πρόεδρος και να προχωρήσουμε την ομάδα”.

2. Είσαστε χρόνια στο χώρο από διάφορες θέσεις ποδοσφαιριστής, διαιτητής, γενικός αρχηγός. Πιστεύετε ότι με την εμπειρία που έχετε αποκτήσει θα μπορέσετε να διοικήσετε την ΑΕΚ, όπως έχετε σχεδιάσει στο μυαλό σας;

“Ναι είμαι χρόνια στο ποδόσφαιρο και το έχω υπηρετήσει από διάφορες θέσεις και σαν ποδοσφαιριστής πιο παλιά και αργότερα σαν διαιτητής με αυτή την καριέρα που έχω κάνει και σαν γενικός αρχηγός, όπου έχω συνεργαστεί με τρεις ομάδες της Μεσσηνίας. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά πως είναι τα πράγματα, έχω κάποια “εμπειρία” θα έλεγα, να μπορώ να διοικήσω μία ομάδα, φυσικά δεν θα το κάνω μόνος μου, αλλά με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου. Εντάξει είναι δύσκολο κομμάτι γιατί πρέπει να έχεις ανθρώπους έμπιστους να τρέχουν όλη την ημέρα για την ομάδα και μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ αγωνίζεται στην Α1 τοπική μια κατηγορία που έχει πολλές υποχρεώσεις. Οσον αφορά το σχεδιασμό της ομάδας να ξέρετε ότι μόνο καλά πράγματα μπορούμε να κάνουμε για την ΑΕΚ. Ο σχεδιασμός ήδη έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα που ανακοινώσαμε το νέο Δ.Σ. Σκοπός μας είναι να βάλουμε βάσεις στην ομάδα οι οποίες δεν υπάρχουν. Δηλαδή να δημιουργήσουμε ακαδημία, που είναι ένα σοβαρό κομμάτι. Από εκεί χτίζεται μία ομάδα και θα ρίξουμε βάρος από τον Απρίλιο και μετά στο θέμα της ακαδημίας. Θα φροντίσουμε να εξασφαλίσουμε χρήματα από χορηγούς και θα βάλουμε ανθρώπους να τρέξουν το θέμα της ακαδημίας ώστε να κάνουν πράγματα που έχουμε στο μυαλό μας. Από τις πρώτες κινήσεις που σκεφτόμαστε είναι να βρούμε κάποιο λεωφορείο ή κάποιο βανάκι για να μεταφέρουμε τα παιδιά από τις κατοικίες τους στο γήπεδο και το αντίστροφο. Με αυτή την κίνηση σκοπός μας είναι να ελαφρύνουμε το οικονομικό βάρος των γονέων, που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τα σχολεία και τα φροντιστήρια των παιδιών τους. Το άλλο μας μέλημα είναι ότι θα κάνουμε μία συνεργασία με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Στο πλαίσιο αυτό θα έρθουν κάποιοι άνθρωποι ΑΕΚ στην Καλαμάτα τον Αύγουστο, όπου θα βραβευτούν και να ανακοινώσουμε και επίσημα τη συνεργασία μας. Η ΑΕΚ θα έχει τον πρώτο λόγο να επιλέγει κάποιον ταλαντούχο παίκτη από την ακαδημία μας ώστε να προχωρήσει και να φτάσει να παίξει ποδόσφαιρο στη μεγάλη ομάδα. Πέρα από τα σχέδια μας για την ακαδημία θα κοιτάξουμε και την πρώτη ομάδα. Αρχικά θα προσπαθήσουμε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να δημιουργήσουμε μια ομάδα με καλούς παίκτες που θα είναι και καλοί χαρακτήρες, με διπλωματούχο προπονητή και θα κτίσουμε σιγά σιγά μια καλή ομάδα όπου θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα που θα αγωνίζεται. Θέλουμε να βγάζουμε μια θετική εικόνα στον κόσμο, να ευχαριστιόμαστε χάσουμε, κερδίσουμε. Οι παίκτες να βγάζουν τον καλό τους εαυτό στο γήπεδο και ο κόσμος να έρχεται να βλέπει την ΑΕΚ και να χαίρεται από την εικόνα που θα του παρουσιάζουμε”.

3. Πριν εκλεγείτε πρόεδρος ήσασταν για σχεδόν 5 μήνες γενικός αρχηγός της ομάδας. Ποια ήταν η εικόνα που είχατε σχηματίσει για την ομάδα μέχρι τη στιγμής της αναστολής λόγω του κορονοϊού;

“Ναι ήμουν για πέντε μήνες περίπου γενικός αρχηγός στην ομάδα. Ημουν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ παικτών, προπονητή και διοίκησης. Στην ομάδα έχει γίνει μία καλή προσπάθεια από το καλοκαίρι με τη βελτίωση των αποδυτηρίων ώστε να γίνουν πιο ανθρώπινα και προσιτά για τους παίκτες και τον προπονητή. Στο αγωνιστικό μέρος η ομάδα ξεκίνησε με βλέψεις να πλασαριστεί σε μία πολύ καλή θέση στη βαθμολογία. Ξεκινήσαμε με εντός έδρας ήττα και μετά εκτός έδρας ισοπαλία και στα επόμενα 3 ματς είχαμε δύο νίκες και μία ισοπαλία. Η ομάδα έδειξε σιγά-σιγά να βρίσκει το ρυθμό της. Ομως δεν προλάβαμε να δούμε πράγματα γιατί μας πρόλαβε η πανδημία. Ετσι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να συζητάμε για μπάλα και ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω πότε και αν επιστρέψουμε σε αγωνιστική δράση. Και αν επιστρέψουμε πως θα είναι τα πράγματα γιατί δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα είναι οι παίκτες, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαν σχεδόν 8 μήνες να μπουν σε γήπεδο να προπονηθούν και μετά να αγωνιστούν στα παιχνίδια. Το ίδιο σίγουρα θα συμβεί και τώρα, πως θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε προπονήσεις και σε αγώνες. Θέλω να πιστεύω ότι αν δοθεί το πράσινο φως και επιστρέψουμε στους αγώνες, μπορούμε να τα πάμε καλύτερα”.

4. Ποια η άποψη σας για το πρωτάθλημα της Α1 τοπικής μέχρι τη ημέρα που η Πολιτεία προχώρησε σε αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας;

“Προλάβαμε να παίξουμε 5 αγωνιστικές, πριν τη διακοπή. Σε αυτό το διάστημα εκτός από τα παιχνίδια της ΑΕΚ, πήγα και παρακολούθησα και άλλα για να έχω εικόνα για τους αντιπάλους μας.
Ολες οι ομάδες θέλω να πιστεύω ότι δεν έκαναν τη μεγάλη διαφορά. Τα παιχνίδια κρίνονταν στη δύναμη και στα λάθη. Υπάρχουν ομάδες που έχουν καλύτερους παίκτες, καλύτερες μονάδες και έχουν δημιουργήσει ένα καλό σύνολο. Αλλά δεν μετράει μόνο αυτό σε ένα παιχνίδι γιατί κάποια ομάδα μπορεί να βρεθεί σε κακή ημέρα, να μην μπορεί να κάνει φάσεις, να μην έχει τύχη, να υπάρξουν τραυματισμοί, να έχει κόκκινες, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, είναι λίγο περίπλοκο. Δεν μπορείς να κρίνεις μια ομάδα, για παράδειγμα η ΑΕΚ έχει καλά ονόματα πάει πρωτάθλημα ή η Ράχη ή κάποια άλλη ομάδα. Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες της Α1 τοπικής είναι περίπου στην ίδια κατηγορία, υπήρξαν δυσκολίες για όλους μετά την 8μηνη σχεδόν αποχή από τη δράση. Ηταν δύσκολο να μπορέσουν οι παίκτες να επανέλθουν στο 100% της απόδοσης τους. Ηταν ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, υπήρχαν καλά παιχνίδια που παίξαμε και εμείς και είδα και από άλλες ομάδες. Μακάρι άμα ξεκινήσουμε τώρα το Φεβρουάριο όπως ακούγεται και να γίνει το πρωτάθλημα ακόμα πιο ανταγωνιστικό. Να δείξουμε στο φίλαθλο κόσμο ότι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και θέλουμε να τον φέρουμε ξανά στο γήπεδο να παρακολουθήσει παιχνίδια του τοπικού ποδοσφαίρου”.

5. Αν δοθεί το πράσινο φως για την επανέναρξη του πρωταθλήματος έχετε σκεφτεί την επόμενη ημέρα για την ΑΕΚ; Μπορεί έτσι όπως είναι να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα και να διεκδικήσει μια από τις θέσεις της ανόδου;

“Ετσι όπως είναι η κατάσταση με την πανδημία είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε τους λοιμοξιολόγους και την Πολιτεία να δώσουν το οκέι σε ΕΠΟ και ΕΠΣΜ ώστε να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. Θεωρώ ότι είναι χαμένος χρόνος για τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές σε ότι αφορά τη φυσική τους κατάσταση και από πλευράς ψυχολογίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν διαφορετικά τα πράγματα όταν ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος. Οι ομάδες έκαναν κανονικά προετοιμασία και με την αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων οι παίκτες βρίσκονται μέχρι σήμερα που μιλάμε, σχεδόν 3 μήνες, σε απραξία. Με την επιστροφή δεν ξέρουμε πως θα είναι τα πράγματα, κάποιοι παίκτες μπορεί να σταματήσουν, κάποιοι μπορεί να μην μπορούν να ακολουθούν το πρόγραμμα των προπονήσεων, είναι ερασιτέχνες θα ρίξουν το βάρος στο να δουλέψουν για να ζήσουν γενικά δεν είναι εύκολο για μία ομάδα να βρει ξανά το ρυθμό της. Σε ότι αφορά την ομάδα μου ως διοίκηση θα σταθούμε δίπλα στους παίκτες μας θα τους στηρίξουμε αφού δεν είναι εύκολο να ξεπεράσουμε το πρόβλημα που δημιούργησε ο κορονοϊός. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Θέλουμε να δείξουμε καλή εικόνα και να πρωταγωνιστήσουμε, αν βρεθούμε κοντά στο πρωτάθλημα θα το διεκδικήσουμε, αλλά δεν είναι αυτός ο αποκλειστικός μας στόχος. Εκείνο που θέλουμε πρώτα απ’ όλα και όπως ανέφερα και νωρίτερα είναι να κάνουμε πράγματα από την αρχή ώστε η ΑΕΚ να στηθεί σε σωστές βάσεις κάτι το οποίο θέλει χρόνο και θέλει και πολύ τρέξιμο”.

6. Ποια η άποψη σας για την καραντίνα που έχει μπει η χώρα μας για δεύτερη φορά λόγω του κορονοϊού τους δύο τελευταίους μήνες;

“Εχουν κλείσει τα μαγαζιά, έχει σταματήσει η αθλητική δραστηριότητα των ερασιτεχνικών σωματεία και γενικά όλοι έχουμε υποστεί μεγάλο πλήγμα. Ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα και εδώ στην Καλαμάτα, το βλέπω και το βιώνω καθημερινά αυτό το πράγμα. Θέλω να πιστεύω πως όταν θα τελειώσει όλο αυτό θα βγούμε πιο δυνατοί. Κουράγιο και δύναμη σε όλους, καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη τα πράγματα. Χρειάζεται υπομονή και να ακούμε τις οδηγίες των λοιμοξιολόγων να ακολουθούμε τα υγειονομικά μέτρα για να ξεπεράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την πανδημία και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας”.

Ο Γιώργος Ασημακόπουλος ολοκλήρωσε τη συνέντευξη λέγοντας: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης και ιδιαίτερα τον πρώην πρόεδρο Σπύρο Λαπιώτη για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε να βοηθώ την ομάδα από τη θέση του γενικού αρχηγού. Πλέον από τη θέση του προέδρου θα προσπαθήσω μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης να κάνουμε πραγματικότητα όλα όσα έχουμε σκεφτεί για την ΑΕΚ”.