Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2020 19:23

Άρης: Οι δύο κινήσεις που προβλέπεται να γίνουν τον Γενάρη

Γράφτηκε από τον

Ο Άρης δεν έχει λόγους να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές στο ρόστερ του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, είναι δεδομένο όμως ότι εστιάζει σε δύο θέσεις με σκοπό να τις ενισχύσει.

Σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, η φετινή μεταγραφική περίοδος του χειμώνα προβλέπεται να είναι η πιο ήρεμη για τον Άρη καθώς δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ δεδομένου του ότι αυτό είναι πλήρες και παράλληλα υπάρχει ικανοποίηση για το επίπεδο ανταπόκρισης των παικτών. Αυτό πιστοποιείται μέσα από την πορεία διαγράφει, τη 2η θέση στη βαθμολογία, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, αλλά και την αίσθηση για τον βαθμό επάρκειας του υλικού.

Ο Άρης δεν έχει λόγο να αλλάξει πολλά και δεν σκοπεύει να το κάνει άλλωστε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ του Θόδωρου Καρυπίδη με τον Άκη Μάντζιο και γενικώς το τιμ που αποφασίζει για μεταγραφές. Το scouting είναι μια διαδικασία η οποία τρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, υπεύθυνος σ’ αυτό το κομμάτι είναι ο Γιώργος Κικερίδης και είναι βέβαιο ότι έχουν πέσει στο τραπέζι κάποιες υποθέσεις. Ωστόσο, κινήσεις θα γίνουν εφόσον εκτιμηθεί ότι οι παίκτες που θα έρθουν θα έχουν τη ικανότητα να προσφέρουν περισσότερο από τους υπάρχοντες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «κίτρινοι» έχουν εστιάσει σε δύο θέσεις. Έχουν κατά νου την απόκτηση ενός ακόμη αριστερού μπακ ο οποίος θα έχει υποστηρικτικό ρόλο στους ήδη υπάρχοντες (σ. σ. Εμάνουελ Σάκιτς, Κρίστιαν Γκάνεα) και ήδη υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις παικτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Κυρίως όμως, σκοπεύουν να προχωρήσουν σε σημαντική προσθήκη στην επίθεση, έχοντας την άποψη ότι η ομάδα έχει την ανάγκη ενίσχυσης από παίκτη ο οποίος έχει ευκολότερο το γκολ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ικανοποίηση για το επίπεδο απόδοσης του Δημήτρη Μάνου. Ο 26χρονος επιθετικός δεν είχε καλό ξεκίνημα στη σεζόν αλλά από την ημέρα εδραίωσής του στην κορυφή της επίθεσης ανταποκρίνεται στα «θέλω» του Άκη Μάντζιου. Σε ότι αφορά τον Κριστιάν Λόπεθ, λειτουργεί πολύ καλά στον υποστηρικτικό ρόλο που του έχει ανατεθεί, προσφέρει ενέργεια, όχι όμως κι αυτό που θέλει μια ομάδα από έναν επιθετικό. Γι’ αυτόν τον λόγο οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται σε διαδικασία τσεκαρίσματος περιπτώσεων επιθετικών έχοντας προαποφασίσει ότι θα προχωρήσουν στην απόκτηση παίκτη εφόσον εκτιμηθεί ότι αξίζει να γίνει μια σοβαρή επένδυση.

Πηγή: gazzetta.gr