Τετάρτη, 28 Μάιος 2014 16:57

Δε χάνουν τα Ψαχνά, κρατά η Παραναένσε

Γράφτηκε από τον

Οι αγώνες της Football League και η μάχη που δίνεται για άνοδο στη μεγάλη κατηγορία θα μας απασχολήσουν σήμερα στοιχηματικά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα αγώνες για την Α’ Βραζιλίας, αλλά και ενδιαφέροντα φιλικά προετοιμασίας ενόψει του Μουντιάλ 2014.

 

Κρατά ο Ηρακλής Ψαχνών κόντρα στη Νίκη

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το 1Χ του Ηρακλή Ψαχνών κόντρα στη Νίκη Βόλου σε απόδοση 2.25. Υποχρεωμένος να παλέψει για μια νίκη που θα τον κρατήσει "ζωντανό" είναι σήμερα ο Ηρακλής Ψαχνών. Έπειτα απ' την ήττα στην Κέρκυρα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, άπαντες στις τάξεις της ομάδας της Εύβοιας γνωρίζουν ότι οι ελπίδες τους είναι περισσότερο μαθηματικές, παρά ουσιαστικές, ωστόσο οφείλουν να διεκδικήσουν το «τρίποντο», μήπως και προκύψουν αναπάντεχα αποτελέσματα. Ο Ηρακλής Ψαχνών μειονεκτεί τόσο στη μονή ισοβαθμία με τα Χανιά, όσο και σε τριπλή με τον Ολυμπιακό Βόλου, κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά χρειάζεται ένα θαύμα για να έχει ελπίδες για την 3η θέση. "Λέω προς τους καλοθελητές ότι θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για την άνοδό μας. Θέλουμε το απόλυτο και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να πετύχουμε τον στόχο", είπε ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Στούπας. Επιστρέφουν οι Κρητικός (ΕΠ 34/12) και Β. Πατσατζόγλου (ΑΜ 4/0), πάρα πολύ σημαντικές οι απουσίες των Μπουμάλ και Τσιμότζι.

Δε χάνει η Ατλέτικο Παραναένσε

Από την Α’ Βραζιλίας επιλέγουμε το 1Χ της Ατλέτικο Παραναένσε κόντρα στη Σάο Πάολο σε απόδοση 1.95. Επιτέλους απέδωσε με βάση τις δυνατότητές της και επικράτησε με 2-0 εντός έδρας της Κοριτίμπα ανεβαίνοντας στη δέκατη θέση με εννέα βαθμούς. Επιθετικά έχει ένα αρκετά ελπιδοφόρο πλάνο σκοράροντας δέκα φορές ως τώρα, όμως αμυντικά παρότι δεν έχει δεχθεί και πολλά γκολ, εννέα τον αριθμό, δέχεται τέρματα «μαχαιριές» σε σημαντικές στιγμές των παιχνιδιών της με αποτέλεσμα να χάνει πολύτιμους βαθμούς.

Με χάντικαπ το Μεξικό

Από τα Διεθνή Φιλικά της ημέρας ξεχωρίζει το -1 του Μεξικού κόντρα στο Ισραήλ που πληρώνει απόδοση 1.90. Το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης τoυ Μεξικού με δύο γκολ διαφορά. Αν το Μεξικό επικρατήσει με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας. ην προετοιμασία του για το παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας ξεκίνησε το Μεξικό που φιλοξενεί το Ισραήλ στο «Estadio Azteca», με τον τεχνικό Μιγκέλ Ερέρα να έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει του Μουντιάλ, στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας μπροστά στο κόσμο της. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο έλειψε οι «Αζτέκοι» να μείνουν εκτός Μουντιάλ και χρειάστηκε να δώσουν αγώνες μπαράζ κόντρα στη Νέα Ζηλανδία της οποίας και επικράτησαν σε διπλά παιχνίδια με 5-1 εντός και 4-2 εκτός. Πλέον το Μεξικό έχει ακόμη τρία φιλικά μπροστά του με Ισημερινό, Βοσνία και Πορτογαλία, όπου ο Μεξικανός τεχνικός θα έχει την δυνατότητα να δοκιμάσει πρόσωπα και συστήματα, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι το σημερινό παιχνίδι είναι προς τιμή του Κουατεμόκ Μπλάνκο, ο οποίος συμπληρώνει 140 συμμετοχές και παίζει το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Μεξικού. Τέλος, ο Ερέρα, προειδοποίησε τους παίκτες του ενόψει Μουντιάλ: «Εάν κάποιος ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να αντέξει ένα μήνα, δηλαδή 20 μέρες χωρίς σεξουαλική επαφή, τότε δεν είναι επαγγελματίας. Απαγορεύεται επίσης το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ. Θα μπορούν να φεύγουν λίγες ώρες από το ξενοδοχείο με τις οικογένειες τους, και να μπαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα».

 

Άλλο ένα Over στο Σιένα-Εμίλια, για την ισοφάριση η Όλντενμπουργκ

Από το Μπάσκετ θα πάμε με δύο σημεία σήμερα από Ιταλία και Γερμανία. Αρχίζουμε με το Over 151.5 στον αγώνα Σιένα – Ρέτζιο Εμίλια. Απόψε λοιπόν κρίνονται όλα. Η Σιένα που φαίνεται να έχει δυσοίωνο μέλλον τελικά παίζει σαν πρωταθλήτρια και προσπαθεί να προχωρήσει όσο περισσότερο γίνεται. Η Ρέτζιο Εμίλια φέτος έκανε μεγάλη προσπάθεια μετά την έναρξη του 2014, κατέκτησε το Eurochallenge της FIBA και δείχνει ότι θέλει να βρεθεί στην ελίτ του ιταλικού μπάσκετ τα επόμενα χρόνια. Πολύ δύσκολα θα χάσει κι άλλο ματς η Σιένα εντός έδρας από μια Ρέτζιο Εμίλια που είναι πολύ κακή εκτός έδρας με μονάχα δύο νίκες σε 15 αγώνες εκτός της κανονικής περιόδου. Όμως σε τόσο κρίσιμο ματς δεν είναι σοφό να ποντάρουμε χάντικαπ πάνω από 4-5 πόντους. Θα πάμε με το Over 151.5 που έχει επιβεβαιωθεί και στα τέσσερα παιχνίδια μέχρι σήμερα. Είναι αξιοπερίεργο πως από τα 67-59 και 65-55 της κανονικής περιόδου φτάσαμε στα 82-85, 88-84, 82-74 και 81-85 των πλέι-οφ αλλά είναι προφανές πως διαφορετικούς σκοπούς έχουν οι δύο προπονητές. Το σημερινό Over ενισχύει η πιθανότητα μεγάλου τετάρτου δεκαλέπτου αν οι δυο ομάδες προσπαθήσουν στα ίσια για την πρόκριση. Επιλογή επομένως το Over 151.5.

Από τη Γερμανία κρατάμε το +5.5 της Όλντερμπουργκ με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου σε απόδοση 1.80. Η σειρά συνεχίζει στο Όλντενμπουργκ απόψε όπου θα προσπαθήσει η γηπεδούχος να ισοφαρίσει τη σειρά. Γενικά φαβορί της σειράς είναι η Μπάγερν όπως είναι και φαβορί για τον τίτλο. Όμως και η Όλντενμπουργκ είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις τα τελευταία χρόνια στην Γερμανία, πρωταθλήτρια το 2009 και φιναλίστ πέρσι. Οι δύο ομάδες έχουν δώσει τρία παιχνίδια μέχρι σήμερα και οι γηπεδούχοι είχαν νικήσει πολύ εύκολα σε όλα. Στην κανονική περίοδο η Μπάγερν νίκησε 95-62 στο Μόναχο και η Όλντενμπουργκ στην έδρα της νίκησε 87-72, στα πλέι-οφ η Μπάγερν έκανε εύκολα το 1-0 με 85-67. Κανείς από τους δύο δεν έχει θαμπώσει μέχρι τώρα στα πλέι-οφ. Η Όλντενμπουργκ ξεπέρασε την Βόννη με νίκες 3-2 ενώ η Μπάγερν ξεπέρασε με 3-1 τη Λουντβιγκσμπουργκ αλλά έπαιξε πέντε παιχνίδια γιατί το τέταρτο παιχνίδι (82-75 υπέρ Μπάγερν) επαναλήφθηκε και η Μπάγερν πέρασε οριστικά με 86-68. Απόψε στηρίζουμε την πανίσχυρη έδρα της Όλντενμπουργκ με χάντικαπ +5.5 σε απόδοση 1.80. Το χάντικαπ ήδη έχει αρχίσει να πέφτει γιατί +5.5 είναι πολύ μεγάλο για μια ομάδα που έχει μόνο τρεις ήττες στην έδρα της όλη την χρονιά και έχει κάνει πλάκα μία φορά στην Μπάγερν. Ακόμα και αν γίνει το 2-0 για την Μπάγερν αυτό ίσως προκύψει από θρίλερ οπότε κρατάμε το Όλντενμπουργκ +5.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Εθνική Ολλανδίας και την Εθνική Βελγίου σε δύο εκπληκτικά αφιερώματα.