Πέμπτη, 31 Δεκέμβριος 2020 11:38

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Πρόθεση της ΓΓΑ να συνεχιστεί με προϋποθέσεις το πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιήθηκε χθες η σύσκεψη της αντιπροσωπείας των παικτών της  Γ’ Εθνικής, του προέδρου του ΠΣΑΠ Γιώργου Μπαντή, του μέλους της Ε.Ε. της ΕΠΟ Π. Διακοφώτη και του ΓΓΑ Γιώργου Μαυρωτά, όπου προέκυψαν πολλές και σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον της κατηγορίας.

Να σημειωθεί πως εκπρόσωπος των παικτών από τον 9ο όμιλο που συμμετέχουν οι Μεσσηνιακές ομάδες, ήταν ο έμπειρος παίκτης του Α.Ο. Διαβολιτσίου Σωτήρης Τσάτσος.
Θα πρέπει να αναφερθεί πως υπάρχει ισχυρή βούληση από την Γ.Γ.Α. να ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα και με γνώμονα τα παραπάνω προχωρούν ήδη στον σχεδιασμό της επανεκκίνησης.
Η Γ.Γ.Α. ετοιμάζει ήδη το σχέδιο επιστροφής και γι’ αυτό το λόγο το επόμενο χρονικό διάστημα θα σταλούν την ΕΠΟ όλες οι απαραίτητες οδηγίες για το πως θα πρέπει να είναι το πρωτόκολλο επιστροφής αλλά και τι θα απαιτείται. Στην συνέχεια η ΕΠΟ θα το συντάξει και ως ολοκληρωμένη πρόταση θα το στείλει στην επιτροπή λοιμωξιολόγων για να πάρει το τελικό “οκ”!

Το «αγκάθι» των τεστ και η λύση του

Όπως είναι κατανοητό το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το οικονομικό βάρος για τα απαραίτητα τεστ στα οποία θα υποβάλλονται οι ποδοσφαιριστές και ίσως αυτό να αποτέλεσε και ένα μεγάλο “αγκάθι” για τις διοικήσεις των ομάδων οι οποίες “ματώνουν” οικονομικά και με ένα ακόμη τέτοιο έξοδο δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Η λύση που προωθείται και βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση στο υπουργείο είναι μια κρατική επιχορήγηση στις ομάδες που θα αφορά αποκλειστικά τα έξοδα για τα τεστ. Πρόκειται για ένα μεγάλο σκόπελο που αν ξεπεραστεί τότε θα ανοίξει και ο δρόμος της επιστροφής πάντα υπό προϋποθέσεις.
Ο αθλητισμός πρέπει να μείνει ζωντανός και είναι χαρακτηριστικό πως στην τηλεδιάσκεψη ο Γ.Γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς ανέφερε πως «Ο αθλητισμός υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει».

Ξεκαθαρίζει μετά τις 10 Ιανουαρίου

Όπως είναι κατανοητό όλα τα παραπάνω θα χρειαστούν χρόνο και το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τις 10 Ιανουαρίου, καθώς τόσος είναι ο χρόνος που απαιτείται για να συνταχθούν και να συζητηθούν όλα τα παραπάνω σε θεσμικό πλαίσιο. Οι επιφυλάξεις που υπάρχουν είναι όπως πάντα η πορεία των κρουσμάτων αλλά και η πληρότητα των ΜΕΘ καθώς εκεί εστιάζουν οι επιδημιολόγοι.
Πηγή: mikriliga.com

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ