Πέμπτη, 29 Μάιος 2014 07:49

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ 1-2: Ηττα - σοκ σε ένα τρίλεπτο!

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ 1-2: Ηττα - σοκ σε ένα τρίλεπτο!

Απρόσμενη ήττα με 1-2 γνώρισε χθες ο Πάμισος στην έδρα του από τον Ερμή Κιβερίου, που μπορεί να του στερήσει και την άνοδο στη Γ' εθνική! Οι "πράσινοι" έχασαν για πρώτη φορά φέτος στη Μεσσήνη, σε ένα παιχνίδι που είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο κέρδιζαν με 1-0. Ομως μέσα σε ένα τρίλεπτο (από το 67' μέχρι το 69') οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο γκολ, δίχως να είναι καλύτεροι, και ο Πάμισος δεν μπόρεσε στα λεπτά που απέμεναν να πάρει ούτε την ισοπαλία που θα ήταν πολύτιμη.



Ετσι η υπόθεση άνοδος δυσκόλεψε αρκετά για την ομάδα των Τσίκινη - Γεωργακλή, μιας και θα χρειαστεί δύο διπλά σε Σπάρτη και Αστρος για να είναι σίγουρα πρώτη. Ακόμη και η ισοπαλία στη Λακωνική πρωτεύουσα δεν φτάνει για τους νησιώτες, αφού πλέον γερά στο κόλπο της ανόδου μπήκε και ο Ερμής που έχει τα δύο τελευταία ματς στην έδρα του.
Ο αγώνας έγινε παρουσία 500 περίπου θεατών που δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα, ενώ 30 ήταν οι φίλοι του Ερμή που ακολούθησαν την ομάδα τους από το Κιβέρι και πανηγύρισαν έντονα τη μεγάλη νίκη.

Καλύτεροι οι νησιώτες
στο πρώτο μέρος

Το παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο δεν είχε γρήγορο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά στις φάσεις και να ελέγχουν τον ρυθμό. Στο 14' μετά από δυνατό βολέ του Ανδρέου, ο Δρούγκας έκανε τσαφ, η μπάλα έφτασε στον Αντωνίου που έδωσε στον Πατσιώτη,
το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Σωτηρόπουλος.
Η πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα έγινε στο 21' και ήταν για λογαριασμό των φιλοξενούμενων… Ο Καλυβόπουλος με κάθετη πάσα βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Σαρρή που βγήκε τετ α τετ, όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ και ενώ ο Ανδρέου είχε βγει από την εστία του.

Τριπλή φάση στο 24',
με δοκάρι Αντωνίου

Στο 24' έγινε μία απίστευτη τριπλή φάση για τον Πάμισο που στάθηκε άτυχος… Από δυνατό σουτ του Χ. Τρίψα απέκρουσε ο Σωτηρόπουλος, με τον Μανωλόπουλο να σεντράρει και τον Αντωνίου με γυριστή κεφαλιά να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι… Στην εξέλιξη της φάσης
ο Χ. Τρίψας έκανε νέα σέντρα, ο Μανωλόπουλος στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, όμως ο Σωτηρόπουλος απογειώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Χ. Τρίψας με τον Φιλόπουλο στο δεύτερο δοκάρι να στέλνει με κοντινή κεφαλιά τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Ο Πάμισος είχε ανεβάσει ταχύτητα με τους Ηλιόπουλο, Αντωνίου και Μανωλόπουλο να έχουν κέφια και στο 27' απείλησε και πάλι με κεφαλιά του Μωράκη, από φάουλ του Αντωνίου, που δεν βρήκε στόχο.
Η υπεροχή των νησιωτών καρποφόρησε στο 30' όταν ο Αντωνίου από δεξιά έκανε μια καλοζυγισμένη σέντρα και ο Μανωλόπουλος από κοντά με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Σωτηρόπουλο για το 1-0.
Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το ημίχρονο, με την ομάδα της Μεσσήνης να μην κινδυνεύει καθόλου.

Ανατροπή με τις 2
"χρυσές" αλλαγές

Στο δεύτερο μέρος ο Πάμισος δεν μπήκε με σκοπό να καθαρίσει το παιχνίδι και το πλήρωσε. Βέβαια ο Ερμής σε καμία περίπτωση δεν επέβαλε τον ρυθμό του, όμως όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοση του και πίστευε ότι μπορούσε να γυρίζει το παιχνίδι.
Στο 56' μετά από κόρνερ του Χ. Τρίψα, ο Αντωνίου πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να φεύγει κόρνερ.
Η ομάδα του Λουκά Κούρου απάντησε στις ευκαιρίες στο 58' όταν μετά από φάουλ του Καλυβόπουλου ο Καζάς πήρε την κεφαλιά που έφυγε μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Το παιχνίδι θα μπορούσε να το είχε πάρει ο Πάμισος αν γινόταν γκολ η καλή ευκαιρία του 65'… Τότε με τακουνάκι ο Αντωνίου τροφοδότησε τον Μανωλόπουλο που μπήκε από πλάγια στην περιοχή και έκανε το πλασέ, όμως ο Σωτηρόπουλος που είχε βγει εγκαίρως, απέκρουσε με τα πόδια. Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 67' έγινε από το…. πουθενά το 1-1. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Δημάκου, ο Καλυβόπουλος δεν έπιασε καλά το σουτ, με την μπάλα να φτάνει στον Βαρβουλέτο που
με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ανδρέου.

Από… σπόντα έγινε το 1-2

Προτού καλά καλά το καταλάβουν οι νησιώτες δέχθηκαν νέο σοκ μετά από δύο λεπτά… Ηταν το 69' με τον Καλυβόπουλο να δίνει κάθετα στον Κορονίδη που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ (ίσως και να ήταν εκτεθειμένος) και βγήκε τετ α τετ… Ο Ανδρέου βγήκε από την εστία του, όμως αντί να διώξει σε πλάγιο άουτ σούταρε πάνω στο σώμα του Κορονίδη, με την μπάλα να καταλήγει βασανιστικά στην εστία για το 1-2. Ο Πάμισος σε αυτή τη φάση στάθηκε άτυχος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα γκολ σημείωσαν οι δύο αλλαγές που είχε κάνει
λίγο νωρίτερα ο προπονητής του Ερμή Λουκάς Κούρος!
Οι γηπεδούχοι ήταν επηρεασμένοι από την κούραση και έκαναν πολλά αβίαστα λάθη στην άμυνα, όπως στο 74' που ο Σαρρής μετά από βαθιά μπαλιά πέρασε με τακουνάκι την μπάλα από τον Κωτσάκη και βρέθηκε φάτσα με τον Ανδρέου που απέκρουσε με τα πόδια.
Στο τελευταίο τέταρτο ο Πάμισος βγήκε στην επίθεση, παίζοντας όμως ανορθόδοξα με βαθιές μπαλιές. Στο 89' πάντως έχασε κλασική ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση όταν ο Αντωνίου βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή και έπιασε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα,
ο Ηλιόπουλος έπιασε νέο σουτ με τους φιλοξενούμενους να αποκρούουν πάνω στη γραμμή και η φάση τελείωσε με τον Αντωνίου να σουτάρει από κοντά και τον Σωτηρόπουλο να μπλοκάρει.
Από τον Πάμισο καλύτεροι ήταν οι Ηλιόπουλος, Αντωνίου και Μανωλόπουλος (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο), ενώ από τον
Ερμή ξεχώρισαν οι Καλυβόπουλος, Βαρβουλέτος και Καζάς.
Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Ανδρονικίδη (Πειραιά), ενώ οι δύο βοηθοί Σγάντζος και Κουρομιχελάκης από τον ίδιο σύνδεσμο ελέγχονται για 2-3 φάσεις οφσάιντ. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Χ. Τρίψας, Μωράκης και Δρούγκας.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Ανδρέου, Χ. Τρίψας, Γ. Τρίψας, Πατσιώτης (46' Μπούνας), Ηλιόπουλος, Μωράκης, Φιλόπουλος, Αλεβίζος, Αντωνίου, Κωτσάκης, Μανωλόπουλος.
ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ: Σωτηρόπουλος, Διαμαντής (59' Βαρβουλέτος), Δρούγκας, Δρούλιας, Σελλής, Καζάς, Καλυβόπουλος, Σαμαρτζής (82' Παναγόπουλος), Μουζακιώτης (59' Κορονίδης), Δημάκος, Σαρρής.