Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2021 11:50

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: "Είμαστε στον αέρα"

Γράφτηκε από τον
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: "Είμαστε στον αέρα"

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά δέκα μήνες έχουν περάσει από την τελευταία φορά που η "Μαύρη Θύελλα" έδωσε επίσημο ματς.

Ηταν Κυριακή 7 Μαρτίου του 2020, όταν αντιμετώπισε τη Βέροια στο Δημοτικό Στάδιο. Εκτοτε το πρωτάθλημα διεκόπη λόγω της πανδημίας και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με την διοργανώτρια να προχωρά στην τροποποίηση της προκήρυξης και να μην υποβιβάζεται καμία ομάδα.
Το καλοκαίρι είχαμε το σήριαλ της αναδιάρθρωσης με τη συγχώνευση της Super Leagie 2 με τη Football League. Η Καλαμάτα ξεκίνησε προετοιμασία τον Αύγουστο, δίχως να γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί! Το φθινόπωρο ανακοινώθηκε τελικά ότι δεν αλλάζει τίποτα και παραμένουν οι τρεις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας. Κάτι που έφερε αντιδράσεις και προσφυγές από τη Νίκη Βόλου, που ζητούσε να υποβιβαστεί η Καλαμάτα και όσες ήταν στη ζώνη του υποβιβασμού στη Footballl League.
Oi προσφυγές απορρίφθηκαν, αλλά χάθηκε χρόνος με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει η Football League στις 7 Νοεμβρίου όπως είχε προγραμματιστεί.
Λίγες μέρες αργότερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέο lockdown, στη χώρα το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα. H SL 2 πήρε μόλις την περασμένη Παρασκευή το "πράσινο φως" για να ξεκινήσει επιτέλους το πρωτάθλημα. Στη FL όμως δεν έχουν αρχίσει ούτε οι ομαδικές προπονήσεις και εκατοντάδες ποδοσφαιριστές, προπονητές και γενικότερα όσοι ζουν από το ποδόσφαιρο έχουν φθάσει στα ΄όρια τους, ψυχολογικά και οικονομικά.

Ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος, ένα από τα παιδιά που έκαναν πέρυσι το άλμα στην καριέρα τους και από την Α' τοπική βρέθηκε στην τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της Ελλάδας, μιλά στην "Ε" για αυτόν τον εφιάλτη. Ο Μεσσήνιος επιθετικός της Καλαμάτας δεν κρύβει τη ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι ποδοσφαιριστές της εν λόγω κατηγορίας.
"Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους, αλλά και για εμάς τους παίκτες. Κάνω προπονήσεις με βάση το πρόγραμμα της ομάδας. Γενικά σπίτι, προπόνηση και λίγο περπάτημα για να ξεφεύγω λιγάκι από το σπίτι. Οπως ξέρετε έχουμε να αγωνιστούμε από το Μάρτιο.
Είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστούμε και έχει επιπτώσεις σωματικά, αλλά και στην ψυχολογία μας. Δεν έχουμε τα απαραίτητα μέσα για να γυμναστούμε όπως θέλουμε. Δεν έχει καμία σχέση η προπόνηση με την ομάδα, από το να κάνεις ατομικές προπονήσεις και απλά να τρέχεις για να διατηρηθείς.
Επίσης ψυχολογικά σε επηρεάζει αυτή η κατάσταση αρκετά. Δεν ξέρεις τι γίνεται, αν θα παίξεις αν όχι και δεν κάνεις και αυτό που σου αρέσει και συνηθίζεις να κάνεις όλα αυτά τα χρόνια". λέει ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος. Οσο για το αν φοβάται μελλοντικούς τραυματισμούς λόγω της μακροχρόνιας αποχής δηλώνει: "Θεωρώ ότι αν ξεκινήσουμε και αν δώσουν αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε δεν θα έχουμε πρόβλημα.. Αν δεν υπάρξει χρόνος για σωστή προετοιμασία, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει τραυματισμός".
Η SL 2 θα ξεκινήσει όπως προαναφέραμε το προσεχές Σαββατοκύριακο. Αντίθετα στη FL ακόμη περιμένουν για να μπουν στο γήπεδο.

Ο διαχωρισμός των δύο επαγγελματικών κατηγοριών είναι ακατανόητος για το Βαγγέλη Αλεξόπουλο, που μεταφέρει την αγωνία του για το μέλλον.
"Δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά των κατηγοριών. Και η Σούπερ λιγκ 2 δεν έπαιζε τόσο καιρό και εμείς ακόμα να κάνουμε ομαδικές προπονήσεις. Αυτό είναι ένα θέμα που δεν μπορώ να έχω άποψη και δεν ξέρω δυστυχώς ποιος μπορεί να γνωρίζει κάτι για αυτό. Κανείς δεν ξέρει, όλοι είμαστε στον αέρα".
Ο επιθετικός της "Μαύρης Θύελλας" ήλπιζε ότι θα αρχίσει το πρωτάθλημα μέσα στον Γενάρη, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.
"Πίστευα ότι τέλος Ιανουαρίου θα ξεκινήσει. Με αυτά που γίνονται δεν το βλέπω. Και με βάση τα δεδομένα που έχουμε δεν προλαβαίνουν να γίνουν πλέι οφ και πλέι άουτ, αλλά τίποτα δεν είναι φυσιολογικό πλέον οπότε πρέπει να δούμε τι θα αποφασίσουν οι αρμόδιοι".
Για το στόχο της Καλαμάτας, αν τελικά δούμε πρωτάθλημα, είναι ξεκάθαρος. "Ο στόχος της Καλαμάτας είναι να πρωταγωνιστήσει και φυσικά να πάρουμε το πρωτάθλημα!".
Η ¨"Μαύρη Θύελλα" βέβαια και πέρυσι ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες και τελικά νιώθει ανακουφισμένη που δεν υποβιβάστηκε.
Φέτος όμως ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος θεωρεί ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά και εξηγεί: " Νομίζω ότι ομάδα φέτος είχε περισσότερο χρόνο για να οργανωθεί και να κάνει κινήσεις. Επίσης έχουμε πιο μεγάλο ροστερ από πέρυσι που παίζει ρόλο σε ένα πρωτάθλημα.
Θεωρώ ότι αν γίνει, θα είναι ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Υπάρχουν ομάδες αρκετά δυνατές και κάποιες καλές ομάδες που θα είναι δύσκολο να τις κερδίσεις εκτός έδρας".
Σε προσωπικό επίπεδο, ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος θέλει: "Να είμαι καλύτερος από πέρυσι, πιο ώριμος και να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ την ομάδα για να πετύχει τους στόχους της.
Για μένα η χρονιά πέρυσι ήταν ένα μεγάλο μάθημα! Είμαι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος.. θεωρώ ότι μπόρεσα να ανταπεξέλθω, αλλά όπως πάντα μπορείς και καλύτερα".

Ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος συστήθηκε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό με το χατ - τρικ που πέτυχε απέναντι στη Λάρισα στο πρώτο ματς στην Καλαμάτα (3-0) που έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη πρόκριση στο κύπελλο Ελλάδας. Ο Αλέξης Κούγιας που έχει βάλει στο "στόχαστρο" τον πρώην τεχνικό της ΑΕΛ Μιχάλη Γρηγορίου, θυμήθηκε μετά από ένα χρόνο να καταγγείλει τον κ. Γρηγορίου λέγοντας ότι το εν λόγω ματς ήταν στημένο.
"Για το σχόλια του κ. Κούγια δεν έχω να σχολιάσω κάτι", λέει ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος που προτιμά να δίνει απαντήσεις στο γήπεδο.